Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość mnhju

Ludzi mieszkających poza Polską łatwiej stać na fajne wakacje, prawda czy nie

Polecane posty

Gość gość
Jak zbierasz fasolę w Szwecji to żyjesz jak król. x Jak koncze studia w PL to pracuje w biurze a nie zbieram fasole w szwecji jak ty przyglupie :D

Gość gość
Do ktorej ci napluje ciapaty a wczesniej bedzie ja dotyka brudnymi rekamioczko.gif smacznegooczko.gif my z zona robimy pizze sami w domu i wiemy co jemy, pocieszaj sie oczko.gif 10x tansza i 10x smaczniejsza niz kupowana. Ale co tym mozesz o tym wiedziec skoro jestes miernota ktora przeplaca za wszystko oczko.gif --- podazajac twoim tokiem rozumowania, nie powinienes pic herbaty bo pochodzi z Indii I ktos ja dotykal brudnymi lapami .... :P ani kawy bo jest czesto z Afryki ... ale nieeee, ty pijesz "polska" kawe I herbate :D glupiec

Gość gość
O Czarnogorze slyszalam, ze pieknie. ja polecam polnocne Wlochy - miasteczko Bergamo na przyklad. blisko Mediolanu, nie za daleko Wenecji I Bolonii.

Gość gość
Haha konczysz studia żeby pracować w biurze? Nie ma to jak zmarnować życie siedząc na dupsku za marne pieniądze. Praca w biurze to był prestiż za komuny i widać, że tam się zatrzymałeś ;)

Gość gość
podazajac twoim tokiem rozumowania, nie powinienes pic herbaty bo pochodzi z Indii I ktos ja dotykal brudnymi lapami x Herbate (liscie) parzy sie przed spozyciem we WRZATKU wiec gina wszelkie bakterie ktore moglyby sie na niej znajdowac. Widac ze jestes za tepa skoro nie rozumiesz roznicy miedzy pizza a herbata :D no ale co sie spodziewac po matolach za granica :D

Gość gość
Haha konczysz studia żeby pracować w biurze? x Po to sie studia konczy. A ty konczysz studia aby zbierac fasole w szwecji? :D to tego wystarczy para jak i bialy murzyn taki jak ty:D widac dziecko ze nie wiesz po co sie idzie na studia :D

Gość gość
x Herbate (liscie) parzy sie przed spozyciem we WRZATKU wiec gina wszelkie bakterie ktore moglyby sie na niej znajdowac. Widac ze jestes za tepa skoro nie rozumiesz roznicy miedzy pizza a herbata smiech.gif no ale co sie spodziewac po matolach za granica smiech.gif ORZECHY TEZ WYPARZASZ WRZ ATKIEM?? nie wszystkie orzech ysa polskie - nawet np orzech ylaskowe sa czesto importowane, takze te ktore kupujesz w swojej cudownej Polsce, matole :P pozdrawiam zza biurka, z biura z Anglii

Gość gość
Pizza jest robiona na moich oczach. W Wenecji w pizzeriach pracują tubylcy i nie plują do potraw, ale to trzeba jechać, zobaczyć, a nie tylko wyobrażać sobie. Aha Padwę też odwiedzę, ale nie pomodlę się o rozum dla ciebie w bazylice św. Antoniego. Ty rozumu nie zgubiłeś, ty go nigdy nie miałeś i święty Antoni też tu nie pomoże.

Gość gość
... jakie to przykre, ze taki czlowiek przez swoje ograniczone obrzydzenie, rasizm, nigdy nigdzie nie pojedzie (pomijajac to ze go zapenwe nie stac lub kisi kazda zlotowke I zal mu pieniedzy na cokolwiek). I przez to, ze nigdzie nie pojedzie, nie rozwija sie, tylko jest taki jaki jest, prosty I pelen jadu, zlosci na caly swiat ... :O

Gość gość
Ludzi mieszkajacych w Polsce tez stac. ale zalezy jakie prace wykonuja, ile zarabiaja I czy maja dzieci. natomiast za gracnia - uogolniajac - nawet jak zarabiasz niewiele ponad pensje minimalna (euro/gbp) na calym etacie, masz partnera/partnerke ktory/a nieco lepiej zarabia, I macie jedno dziecko - to znacznie latwiej sobie pozwolicie na podroze. Moja kolezanka w Polsce jest lekarzem internista, przyjmuje tez prywatnie. jej maz pracuje dla niemieckiej firmy I zarabia w euro. maja dziecko I stac ich na wiele. maja duzy dom na wsi, co roku wakacje np Meksyk lub Brazylia. nie tlyko Europa. z kolei moja inna kolezanka tez ma dziecko, skonczyla dobre studia, oboje z mezem pracuja ale stac ich ledwo na Baltyk I to co dwa lata... nie co roku.

Gość gość
W Bałtyku zimna lodowata woda.

Gość gość
Ciepła i czysta. I zawsze mozna zjesc smaczna rybke. Mam nadzieje ze panstwo polskie przeforsuje niedlugo prawo dochodzenia zwrotu srodkow na edukacje ktore ponieśliśmy od od osob ktore nie pracuja w Polsce.

Gość gość
ORZECHY TEZ WYPARZASZ WRZ ATKIEM x Mam orzech włoski na działce, po co mam to robic? Co za tępaczka nieskończona:D

Gość gość
W Wenecji w pizzeriach pracują tubylcy i nie plują do potraw x Ciekawe, z tego wynika ze masz monitoring WSZYSTKICH pizzzerii u italiancow :D niesamowite!!! ja slyszalam od znajomych co innego;)

Gość gość
Przecież ty nie masz znajomych, to jak mogli słyszeć, a nawet jeśli niektórych uważasz za znajomych, to oni do Wenecji nie jeżdżą. Podobnie, jak ty, zbierają orzechy, bo mają drzewo w swoim obejściu. Czemu swoje obejście nazywasz działką. Po działce kury nie chodzą, tam rosną kwiaty i jest pięknie wypielęgnowany trawnik, a nie takie błoto rozjeżdżone, jak u ciebie na podwórku.

Gość zofia68
Tez slyszalam ze we wloszech pluja do jedzenia :D nie ma to jak samemu zrobic wtedy najlepiej a nie wydawac na obcych

Gość gość
Nie od dzis wiadomo ze wszyscy południowcy tzn wlosi hiszpanie grecy to najwieksze lenie Europy. Przeciez gdyby nie turystyka to oni by tam żarli trawe za bezdurno! Sprzedaja cos czego sami nie wytworzyli tylko matka natura. Co za śmieszne nacje!

Gość gość
@14:13 nieee...tutaj gdzie mieszkam nie trzeba mieć skończonych studiów żeby pracować w biurze. To taka praca dla średnio rozgarniętych. Do mojej obecnej pracy był potrzebny przynajmniej magistrat (kierunek ścisły), więc już nie wymyślaj, ok? Ok. ;)

Gość gość
Tak sobie schlebiaj bo bylas zbyt tępa aby skonczyc panstwowe studia i pracowac w kraju jak robia to niemcy, francuzi, amerykanie itp ;) myslisz ze zrownasz w dol innych z soba a to ci sie nie uda.

Gość gość
^^ wiesz co... Jesteś zbyt zakompleksiony żeby z tobą rozmawiać :)

Gość gość
RZECHY TEZ WYPARZASZ WRZ ATKIEM x Mam orzech włoski na działce, po co mam to robic? Co za tępaczka nieskończonasmiech.gif -- a nie jesz innych orzechów? pistacje, pekany, brazylijskie itd ...? aaaa , nie stać Cię, tylko te darmowe z działki jesz, no tak ...

Gość gość
... bingol lepiej wypowiedz się w temacie, dlaczego złoty taki słaby ???????? czekamy

Gość gość
Mniej ludzi przysyła walutę do wymiany, a coraz więcej chce kupić, żeby na urlop z Polski wyjechać, stąd słaby, bo i popyt jest

Gość gość
Coraz wiecej ludzi wysyla funty do Polski i dobrze;) pl pieknieje a uk dziadzieje:D

Gość gość
Ja od lat nie wysyłam funtow do Polski, jeszcze mi nie odbiło. wydaję w Polsce jak jestem, zwykle jak jesteśmy to wydamy w Polsce w tydzień ok. 350 funtów jak nie więcej. no noclegi za darmo bo u rodziców ale np w tym roku będziemy na 3 dni w Karkonoszach to tam wydamy na noclegi też, i opłacimy też noclegi o wiele młodszej siostrze męża .

Gość gość
Od przeszło 25 lat nie posłałem ani grosza do PL i nie poślę. Macie wolność polaczki, to pokażcie co potraficie i ile jesteście warci. Za/pier/da/lać do roboty a nie stać z wyciągniętą ręka. Lenie i nieroby polskie.

Gość gość
Posylasz w podatkach ktore ida jako dotacje do Polski z uk tępaku :D haha! Zaorany!

Gość gość
No dokladnie, idzie kasa do PL bo anglia jest platnikiem netto. Nalezy nam sie duza kasa za Dywizjon 303 i bitwe o anglie. Bez nas anglia bylaby dzis imperium Hitlera. Tak wiec za/pi/er/dalac do roboty w uk, czekamy na wasza kase !

Gość gość
Dywizjon sobie w tyłek wsadź bo to nie ty brałeś udział w wojnie. Twoi krewni też nie. Ci co brali udział dostali bardzo dobrą wypłatę, ale ty o tym nie wiesz. Nie twoja zasługa, więc morda w kubeł, dobrze? :)

Gość gość
Nic nie dostali! Zostali sprzedali stalinowi! To dostali! Bedziemy brac nalezne nam dotacje i basta idiotko;)