Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W tym świecie jest tak, że sprytniejszy wykorzystuje głupszego i żyje na jego ..

Polecane posty

Gość gość

koszt. Ktoś tutaj spyta, gdzie jest Bóg ? Odpowiem, że go nie ma. Dzięki doktrynie i Bogu, też kręcą się interesy, i wykorzystywanie ludzkiej naiwności dla kasy i władzy. Jaki jest sens życia ludzkiego ? Trudno na to odpowiedzieć. Rozmnażanie, żarcie, itp. Pasje to może dodatki do życia. Powiem wam, ze ganiacie za szczęściem, szukacie go, ale ono tak naprawdę nie istnieje. Będziecie go szukać, a jak już np dorwiecie tę iluzję szczęścia, którą sobie ubzduraliście, to okaże się, że wcale wam to szczęścia nie przyniosło i nie przyniesie. Trochę współczuje ludziom tej naiwności, ale przynajmniej są mało świadomi i są jak małe dzieci. Taka świadomość małego dzidzi jest nawet przydatna, bo sam pamiętam jak byłem małym dzidziusiem, chłopcem, to potrafiłem się cieszyć. To był chyba najszczęśliwszy okres mojego życia, bo miałem tę świadomość dziecięcą. Dzisiaj też potrafię się cieszyć, ale są to ogólnie zwyczajne takie rzeczy, jak zjedzenie dobrej pizzy, oglądnięcie ciekawego klimatycznego filmu, albo potrafię się cieszyć słoneczkiem.

Gość gość
Ameryki nie odkryłes.

Gość gość
szczescie to tylko momenty, ja mam taka swiadomosc, ze to zaraz minie i faktycznie tak jest. Jedzenie, slonce, seks, rozrywka, zakupy, poczucie, ze wywiazuje sie sie z obowiazku - to sa rzeczy, ktore mnie nawet ciesza, ale trwalego fundamentu nie mam :/ czesto mnie dol lapie bo nie wiem wlasciwie jaki jest sens mojego zycia :D xd

Gość gość
Chodzi właśnie o to, że trwały fundament nie istnieje, i o to mi chodziło w moim temacie. A większość ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy.