Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie mogę znaleźć krzyki kobiet z porodu naturalnego

Polecane posty

Gość gość

Mój maz nie chce żebym miała cc. Chce mu pokazać przez co kobieta musi przejść może zmieni zdanie ;)

Gość gość
To Twoje ciało, co ma mąż do gadania

Gość gość
Serio? Na YouTube znajdziesz sporo filmów z porodów.

Gość gość
Ciało tej pani ale dziecko również męża, a poród i jego prebieg są jednym z czynników, które determinują całe życie człowieka.

Gość gość
gość dziś Ciało tej pani ale dziecko również męża, a poród i jego prebieg są jednym z czynników, które determinują całe życie człowieka. x Maz moze jej co najwyzej doradzic a ostatnie slowo i decyzja i tak nalezy do niej

Gość gość
Ciało tej pani ale dziecko również męża, a poród i jego prebieg są jednym z czynników, które determinują całe życie człowieka. *** ale to kobieta decyduje o porodzie. Chce rodzic przez cc to facet niema nic do gadania i tyle. No chyba że on urodzi to ok.

Gość gość
Nie zwracaj uwagi na męża. To ty rodzisz nie on. Więc ty podejmujesz decyzję w sprawie swojego ciała i porodu. Proste. Chcesz cc rób cc.

Gość gość
Krzyki da sie zniesc, ale masz pozbiej mielonke miedzy nogami, naciecia, szwy. Mojemu mezowi jeszcze przed poczecim dziecka powiedzialam, ze tylko cc. Zgodzil sie i zaplacil na prywatny szpital. Komplikacji zero. Polecam.

Gość gość
14.57 -a mielonki w brzuchu pocc to nie ma ? zamiast szwów masz taa zamek błyskawiczyny czy co ? wiesz że cc to poważan ingerencja w organizm kobiety ,bardziej brutalna niz sn ? Owszem zabieg ten trzeba zastosować ale :W RAZIE KONIECZNOSCI .Tylko.

Gość gość
Ja z rodziny lekarskiej ( ojciec gin) sn, siostra też 2x sn, CC to tylko w konieczności, ale patologia wie lepiej.Pozdo.

Gość gość
Wole miec mielonke na brzuchu niż mielonkę na pochwie i odbycie :) Ty pewnie na odwrót

Gość gość
15.09 pier'dol sie pozdro

Gość gość
15:08.... Proszę cię. Jeśli lubisz luźna pochwe która wygląda jak po przejściu czołgu. Nietrzymanie moczu dziecko z niedotlenieniem pęknięcie krocza aż do odbytu.... To proszę bardzo. Po cc wcale niema sieczki na brzuchu a mała ledwo widoczna blizna. Której nie widać bo jest pod bielizna.

Gość gość
Wiem jak wygląda blizna po cc i dlatego chce :) Nie chce później czuć dyskomfortu, że coś nie tak ze mną tam na dole. Ani tymbardziej żeby ktoś mi majstrował tam!!! Szwy, obce paluchy, masaż szyjki o nie nie :)

Gość marawstala
Zamiast samego krzyku, wlacz mu film na którym będzie widać jak wyglada naturalny poród : )

Gość gość
Ktoś zarabia na tym CC, więc straszy i namawia, a naturalnie jest lepiej, bez powikłań, żadnego masażu, żadnych luzów pochwy, zaraz po porodzie czujesz się dobrze i wstajesz , żadnych pęknięć, bólu przy nacinaniu, żadnych blizn Taka księżna Kate, synowa królowej Anglii rodziła sn, pewnie nie miała innych możliwości, cha cha:):):). CC to operacja ze wszelkim ryzykiem sepsy, gronkowca, zatorem, zrostami, zakażeniem, wstrzasem, i wiele wiele jeszcze Przy śniadaniu jest lekarz, jeśli pójdzie coś nie tak, robi się CC, za darmo, a lekarze to nie sadyści, mordercy. Radzę palnac się w łeb i nie słuchać naganiaczy z prywatnych klinik, gdzie nie ma takiego sprzętu jak w każdym szpitalu. W razie gdy coś nie idzie przy CC w prywatnej klinice wzywają karetkę i ratują w zwykłym szpitalu.To ja corka gina, poród sn, bez luzów i sieczki gdziekolwiek, a te co piszą o świeczkach to mają ja w głowie.Spadac szmaciary.

Gość marawstala
Rozcięty brzuch i tak lepiej wygląda niż rozwalone krocze : )

Gość marawstala
Księżna Kate to pewnie miała taka opiekę, ze caly personel byl postawiony na nogi byle tylko cokolwiek złego jej sie nie stało... : )

Gość gość
gość dziś Hm ..taaa puść mu film z cc ze zbliiżeniami na rozcięty brzuch smiech.gif x A widziałaś film z porodu naturalnego? Jakoś cc mnie nie zraziło jak sn i w dodatku cc to 40 minut? A sn 2h-48h?

Gość gość
Racja ze wszyscy skakali nad Kate w szpitalu i pewnie miała tez znieczulenie ;)

Gość gość
Księżna Kate ma wszystko pewnie rozwalone, cud ,że doszło do drugiego i trzeciego poczęcia, William pewnie niedowidzi i niedoczuje. Co do personelu to zwykle w szpitalach jest tylko portier i baba rodzi się, sama, dlatego dobrze wziąć ze sobą sąsiada do pomocy, żegnam żałosne debilki.

Gość gość
Wy naprawdę czujecie się kimś bo macie dzieci i poród przeszłyscie? Musicie być w chuj zakompleksione że nawet na czymś takim sobie ego pompujecie.

Gość marawstala
Moja znajoma po porodzie naturalnym miała spore komplikacje, pozniej przeszła dwie operacje które i tak sie nie powiodły, tak to wygląda ze od kilku lat funkcjonuje na środkach przeciwbolowych... Ale kurcze powinna być z siebie dumna bo rodziła siłami natury. .)

Gość gość
twój mąz ma rację, a ty jesteś panikara.

Gość gość
A nie możesz Autorko wziąc znieczulenia zamiast decydować się na tak ryzykowną operację jaką jest cc?

Gość gość
gość dziś no wiesz , jednak urodzić naturalnie bez znieczulenia to jest coś, skoro większośc kobiet panicznie się tego boi :) Urodziłam tak dwa razy i poczułam, że skoro dałam radę, to mogę wszystko :D

Gość gość
marawstala dziś Moja znajoma miała sepsę po cc. Doszło do zakażenia o co wcale nie tak trudno podczas operacji. Dziecko innej mojej znajomej po cc ma astmę i cukrzycę (dość częste u dzieci po cc). Ja rodziłam siłami natury i jest ok, tak samo jak u innych moich znajomych mających za sobą porody sn.

Gość marawstala
gość dziś Mam znajome po cesarce i urodziły zdrowe dzieci... Nieważne. Każda kobieta powinna mieć wybór : )

Gość gość
Moim zdaniem powinny się liczyć wskazania lekarskie, a nie mozliwośc wyboru. Może być tak, że jakas kobieta będzie miała komplikacje przy porodzie, dziecko owinie się pępowiną, zacznie gwałtownie spadać tętno... ale nie będzie kto miał wykonac cc, bo właśnie będą się odbywały cc na życzenie. A gdyby miał być wybór, co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca, to ojciec dziecka tez powinien mieć prawo głosu, bo po cc dziecko może być chore, zapoznajcie się z wynikam i badań i opiniami lekarzy.