Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie mogę znaleźć krzyki kobiet z porodu naturalnego

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Proszę bardzo: http://www.mjakmama24.pl/porod/cesarskie-ciec ie/negatywne-skutki-cesarskiego-ciecia-powiklania-po-cesarce ,545_1925.html Wskutek poważnych powikłań operacyjnych po cesarskim cięciu zgon matki i dziecka podczas porodu zdarza się 2–3 razy częściej niż przy porodzie naturalnym – tak wynika z badań. x A wiesz dlaczego tak jest? Bo lekarza trzymają kobietę tak długo jak mogą... widza ze się meczy i prawdopodobnie będą musieli zrobić cc ale oni jeszcze czekają bo MOŻE JEDNAK da radę :/ i cesarkę robi się tez gdy jest jakieś zagrożenie czyli dziecko jest słabsze i matka są słabsi i dlatego umierają. A takie cesarki na życzenie gdzie wszystko jest dobrze z matka i z dzieckiem nie są zagrożeniem i są bezpieczniejsza niż poród naturalny ;)

Gość marawstala
Na szczęście ten problem mnie nie dotyczy, ale wspolczuje kobietom które są przymuszane do naturalnych porodów.

Gość marawstala
Trauma na długie, długie lata...

Gość gość
Do gość dziś Moim zdaniem powinny się liczyć wskazania lekarskie, a nie mozliwośc wyboru. Może być tak, że jakas kobieta będzie miała komplikacje przy porodzie, dziecko owinie się pępowiną, zacznie gwałtownie spadać tętno... ale nie będzie kto miał wykonac cc, bo właśnie będą się odbywały cc na życzenie. A gdyby miał być wybór, co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca, to ojciec dziecka tez powinien mieć prawo głosu, bo po cc dziecko może być chore, zapoznajcie się z wynikam i badań i opiniami lekarzy. Yyyyyy Kobieta powinna mieć zawsze więcej do powiedzenia w tej kwestii. Jak ona wybierze i coś się stanie to będzie obwiniać siebie a tak to do końca zycia będzie wypominać mężowi wszystko zle.... chyba ze umrze to wtedy maz całkiem oszaleje z wyrzutów sumienia

Gość gość
gość dziś Przyznaj ze masz traume po porodzie i brzydka psite :D zazdroscisz ze ktos moze miec wybor

Gość gość
16:37 Bo twoja znajoma jest wielbłądem, a u wielbłądów to norma. Możliwe też, że jest ufoludkiem

Gość gość
17:45 A ty masz mordę jak pisde :)

Gość gość
Miliardy kobiet na świecie mają traumę po śn i z tego powodu powtórnie rodzą sn i powtórnie sn, dziwne że ludzkość nie wyginęła.

Gość marawstala
Wiele kobiet poprzestaje na jednym dziecku...

Gość marawstala
Są tez takie które maja wiele dzieci, w ich przypadku chęć posiadania kolejnych jest silniejsza... Maja bardziej rozbudzony instynkt macierzyński lub rodzą bo zaliczają kolejne wpadki... różnie to bywa ale jeszcze nigdy nie slyszalam pozytywnych opini na temat naturalnego porodu...

Gość gość
gość dziś Zazdrosnym brzydkim psitom podziękujemy :D

Gość gość
gość dziś a po co ma bolec? Można rozwiązać sprawę wygodnie przez cc i bezpieczniej :)

Gość gość
Ja widzę, że te co nie rodziły naturalnie wiedzą lepiej jak wygląda pochwa po porodzie. Oświadczam, że: *nie mam problemów z trzymaniem moczu * moja pochwa ma się dobrze po dwóch porodach * pochwa się kurczy i rozciąga nawet do seksu.. Bo chyba nie wiecie * mąż często mi mówi, że jest ciaśniejsza niż przed porodem :)

Gość gość
A ja nigdy nie słyszałam pozytywnych opinii o cc i miliardy kobiet ma więcej niż jedno dziecko po śn, następne sn i następne sn, coś pierdolicie koleżanko.

Gość gość
te co miały sn i cc to wola cc ;) przynajmniej większość

Gość marawstala
Rozumiem, ze Ty i Twoje znajome bardzo ciepło wspominacie porody naturalne : )

Gość gość
Kobietki, czy wy nie myślicie w ogóle o dziecku? Ważne jest tylko by nie czuć bólu i czy cipka albo brzuch będą ładne? Już nic nie będzie takie samo jak przed dzieckiem przecież. Dziecko wie kiedy jest gotowe przyjść na świat. Zaufajcie naturze i swojej mocy.

Gość gość
18:27 Poród sn, ani CC to nic przyjemnego, ale jeden jest naturalny, jak sama nazwa mówi, a drugi jest nienaturalny i tak 3 tygodnie po nim się dochodzi, więc nie pierdolcie już koleżanko.

Gość gość
Ja z rodziny lekarskiej ( ojciec gin) sn, siostra też 2x sn, CC to tylko w konieczności, ale patologia wie lepiej.Pozdo. xx prezentujesz żałosny poziom jak na lekarską rodzinę. Twój ojciec to może GIN z lampy Alladyna, a nie lekarz ginekolog. Ja miałam cc u lekarza, który podczas zabiegu mi sie chwalił, że robił cc swojej żonie, siostrze, a później swoim 2 córkom i 2 synowym. taka jest prawda, ze lekarze zachowuja poprawność polityczną i wychwalają sn tylko PATOLOGII, a rodzinie i znajomym zalecają cc.

Gość gość
28:07 A czego tu zazdrościć? Mam zdrowe dziecko, żadnych blizn i zrostów, żadnych śladów po porodzie, na plaży mini bikini, miałam wybór, ale posluchalam najlepszego lekarza jakiego mozna mieć i nie żałuję. A co do urody, mówią, że niezła laska że mnie. Skad ty wiesz, że jrst inaczej, wróżka z ciebie?

Gość marawstala
Ok. Urodziłas naturalnie : ) brawo Ale nie rozumiem co Ci przeszkadza gdy ktoras w ten sposób urodzić nie chce... Męczący jest ten temat : )

Gość gość
gość dziś Ja np podziekuje za sn przez ten bol i powikłania .... jeszcze coś się stanie dziecku

Gość gość
18;41 A świstak siedzi i zawija w sreberka.Zona tego gina z Alladyna też o zgrozo sn. Dla mnie możecie rodzić nawet przez lejek, głupich nie sieją, sami się rodzą. Ps. Jaki poziom wg ciebie ma mieć dziecko gina. Pewnie powinno przez stetoskop słuchać muzyki, a przez wziernik oglądać TV :(

Gość gość
18:47 A tobie co tak zależy, że straszysz sn? Nie znasz się, to nie agituj.

Gość marawstala
Nie słuchaj tej nawiedzonej, kieruj sie wlasna intuicja : ) wszystkiego dobrego, powodzenia : )

Gość gość
18:50 A co jak nie przeżyjesz operacji, lub będzie ból do końca życia Słuchaj lekarza, on ci wskaże, co najlepsze dla dziecka i ciebie, może sn, może CC.

Gość gość
18:57 Intuicja jest dobra w kasynie, a od porodów są położnicy i lekarze

Gość marawstala
Z tego co mi wiadomo cesarki samej sobie sie nie wykonuje : )

Gość gość
Przy sn tez można umrzeć. Ja bym wybierała to co mi pasuje a nie to co lekarz mówi bo widać każdy mówi co innego ;) cc jest moim zdaniem bezpieczniejsze dla mnie i dla dziecka i wygodniejsze. Bez stresów :) sn to dla mnie pomyłka natury. Wole tez mieć bliznę na brzuchu niż w kroczu.... albo co gorsza przez sn jest większe ryzyko wypadnięcia macicy czy odbytu. A szczesliwa, czująca się komfortowo mama będzie dobra mama dla dziecka :)

Gość gość
Ale bez wskazań lekarskich płaci się łapówki lub idzie do jakiejś często niedoposazonej prywatnej placówki , płaci o daje się bez powodu kroić, nie zapoznając się z ryzykiem, na podstawie np bełkotu kafeteryjnych troli lub naganiaczy.