Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie noworodka

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma 22 dni.Karmię go od początku mlekiem modyfikowanym NUTRAMIGEN (po innym miał wysypkę,kolki,mleko przepisane przez pediatrę).Je w dzień najczęściej co 2.5 - 3.5 godziny,ale zdarza się czasem,że co 4.Noce przesypia,ostatni raz je ok 23,a kolejny posiłek ok 6,rzadko budzi się na nocne karmienie.Od kilku dni robię mu na raz 90ml (90ml wody + 3 miarki mieszanki mlecznej).Czasem zjada wszystko,ale i potrafi zostawić 10ml - 30ml.Wedle wskazówek przepajam go przegotowaną wodą,herbatką rumiankowo-koperkową. Ile powinno dziecko w jego wieku jeść i jak często?Na opakowaniu mleka widnieje informacja,że powinien wypijać 5-6 x 120 ml.Mały,co prawda zjada mniej,ale za to domaga się butelki znacznie częściej.Urodził się z wagą 3320g,a w 15 dniu życia ważył 3780g.

Gość gość
Mój od początku karmiony był częściej a mniejsza ilością. Tak lepiej dla brzuszka. Też alergikiem był w zasadzie nadal jest.

Gość gość
Zależy od dziecka. Odniesieniem dla Ciebie powinien być przyrost masy ciała. Jeśli przybiera prawidłowo, to znaczy, że je tyle ile mu potrzeba. Moja młodsza córka nigdy nie "wyrabiała" normy podanej na opakowaniu.

Gość gość
Moja też mało jadła w tym wieku. Takie samo mleko. Teraz ma 8 miesięcy i tak je naraz 120

Gość gość
Moja też mało jadła w tym wieku. Takie samo mleko. Teraz ma 8 miesięcy i tak je naraz 120 x Ja Cię przepraszam, bo wiem, że to stres jak ma się niejadka, ale zawsze miło, że człowiek nie jest sam z takim gagatkiem ;)