Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komentarze mamy faceta sa normalne?

Polecane posty

Gość gość

Niestety bardzo lubi sie wtracac, taka typowa wredna "tesciowa". Probuje mna ciagle dyktowac. Np. jedziemy gdzies z nia i moj chlopak sie pyta mnie czy jade z nim myc auto ,a ona na to " oczywiscie, ze pojedzie to ci pomoze". Albo rozmawiamy z facetem o zakupach na grilla, on mowi ze podjedziemy samochodem jak on sie przespi ( bo wrocil zemczony z pracy) bo sie z tym wszystkim nie zabiore, na co jego matka " to najwyzej pojdzie 2 razy nic jej sie nie stanie". Takie komentarze w ogole sa normalne?

Gość gość
Ona chce żebyś go wręczyła. Nie wydaje mi się że to są przyjemne komentarze ale nie robmy igły z widły. Myśli że synus musi być wypociety. A ona wszystko za niego robi? Sprząta, gotuję, przygotuję mu kanapki? Jest w jego finansach? Wciska się gdzie może? A co on na to?

Gość gość
Nie,to nie jest normalne i nie wróży dobrze na przyszłość.Wiej z tej rodziny póki nie jest za późno chyba ,że twój facet zdecyduje się zamieszkać oddzielnie lub przestać przebywać w jego domu i jasno powiedz dlaczego.

Gość gość
11:51- juz ustalalismy, ze jesli mieszkanie to tylko osobno, ale wtedy pewnie ona juz calkiem mnie znienawidzi :O Chociaz oczywiscie sie jej nie boje, ale mnie denerwuje to jej wtracanie sie teraz moze ,ze mnie nienawidzi to za duze slowo, ale widać, ze ma do mnie zastrzezenia i ciagle probuje mna sterowac. Poki co moj facet z nia dalej mieszka, powiedzial, ze jak ze soba zamieszkamy po moich studiach ( juz je koncze) to zamieszkamy razem. Facet jest niezalezny finansowo, ale oprocz tego to owszem, ona wyrecz go we wszystkim jesli chodzi o gotowanie czy pranie itd. bo uwaza, ze jest tak zmeczony, ze trzeba go wyraczac :O

Gość gość
Moj miał podobnie. Dlatego tyle pytań zdawałam. Też próbowała mnie kontrolować, jak poszliśmy na swoje to chciał urządzić nam dom. Teraz mamy dziecko i próbowała być najważniejszym rodzicem. Nie wiem jak patrzysz na tego faceta, czy chcesz stworzyć z nim rodzinę czy nie ale jeśli rąk, to trzeba ustalić jak to ma wyglądać. Trzeba pokazać zwłaszcza teściowej że jej miejsce nie jest w waszym związku. Spróbuj z nim zamieszkać, zobacz jak to będzie. Nie robiłam nic z tym i teraz jestem na drugim miejscu po mamusi. Mąż pozwala jej wtrącać się w finansach, w wychowaniu, we wszystko. Jak coś powiem to się kłócimy. Stwierdził że to było normalne kiedy zaczęła mówić do naszego dziecka per synus i "chodź do mamusi". I dokładnie tak samo się zachowała. Nawet jak planowaliśmy ślub to była na każdym spotkaniu i próbowała rządzić. Kobieta próbowała zamówić nam tort orzechowy, wiedząc że ja nie lubię orzechów po tym jak już ustaliliśmy co będzie. Trzymaj ja z daleka albo wyjdź z tego.

Gość gość
To zapytaj go jak on sobie wyobraza wspolne mieszkanie i wspolne obowiazki domowe,bo jak ty pojdziesz do pracy to tez bedziesz taaak zmeeczooonaaa, ze tez powinien ktos ciebie wyreczyc wiec gdzie to mowa o tym zebys ty jego wyreczala. Druga sprawa, jesli np kupicie lub nawet wynajmiecie mieszkanie to absolutnie zadnego dawania kluczy ani jednym ani drugim rodzicom, conajwyzej zaufanym bliskim przyjaciolom, ktorzy przyszliby tylko w razie awarii typu zalewanie sasiadow i podczas waszego wyjazdu, np podlac kwiatki albo zajac sie kotem. Trzecia sprawa, zadnych niezapowiwdzianych wizyt w wykonaniu rodzicow z obu stron, zwlaszcza mowa to o weekendzie, wczesnych porankach, porach obiadowych. Czwarta sprawa,juz teraz musisz zwrocic uwage swojemu facetowi, ze nie podoba ci sie i nie bedziesz akceotowac takich odzywek jego matki i musi cos z tym zrobic, bo w tej chwili zachowuje sie tak jakbys byla jakims podczlowiekiem, gorszego sortu, i zapytaj go jakby on sie czul po takich tekstach ze strony np twojego ojca. Piata sprawa, wasz dom, wasze obowiazki, wasza odpowiedzialność, wasze finanse, wasza sprawa,zadnym rodzicom nic do tego, wiec zadnej kontroli, wtracania, narzucania zdania. Jesli w miare przez te punkty przebrniesz, i ustalicie to co w/w, plus sprawiedliwy podzial obowiazkow w domu po pracy, bo przecież sprawiedliwie bedziecie zmęczeni, to moze sie wam udac, jesli nie, to sama wiesz jaki będzie final, albo rychly koniec albo wejdziesz w role meczennicy, by po paru latach odejsc i zoatac samotna matka.

Gość gość
Jeśli czasami masz chwilę czasu to możesz uzbierać punkty i dostać wartościowe nagrody, nawet telewizory. Wystarczy ,że zarejestrujesz się i będziesz wypełniać ankiety. http://panelariadna.pl/register?ref=988406689