Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek złości się przy cycku nie mam pokarmu czy o co chodzi

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 10 dni cały czas tylko cyc cyc i cyc nic nie mogę ogarnąć. Dziś cały dzień lezymy jemy i wierzymy cycki. O 12 zasnęła szybko poszłam zjeść. Oczywiście już nie śpi dałam jej butle ciekawe czy będzie dłużej spać? Zasnęła od razu. Jak daje piers to wymachuje rączkami ciągnie bardzo mocno. Niby słychać ze coś przełyka. Piersi aktualnie to flaki, jak naciskam to coś leci. Może tak spróbować odciągnąć ibzobaczyc ile nam tego pokarmu

Gość gość
Druga sprawa O której dać kolejna butle? Co 3 godziny się karmi mlekiem mm? A może dać jej pić? Juz nie wiem co robić. Juz nie śpi

Gość gość
Ja też tak miałam przy córce. W cyckach prawie nic nie było i nic nie pomogło. Jak odciągałam laktatorem to sukcesem było odciągnięcie 30ml z obu piersi. Mi to nie pomogło i w końcu musiałam przejść na butle ale spróbuj poniższych sposobów: -przystawiaj jak najczęściej -herbatka specjalna na pobudzenie laktacji -piwo karmi (bezalkoholowe) -karm 15min z jednej piersi, później 15 min z drugiej a później odciągaj jeszcze laktatorem Dodatkowo: - sprawdź czy z mechanizmem ssania u dziecka wszystko ok (spytaj pediatry lub doradcy laktacyjnego) - możesz spróbować się położyć na cały dzień w łóżku z dzieckiem żeby pobudzić laktacje (karm na żądanie)

Gość gość
Wypila mleka jakieś 50 ml. Czyli była głodna? A na cycku wisi cały dzień. Pomóżcie proszę

Gość gość
Na żądanie karmie od urodzenia. Położne w szpitalu mówiły ze ładnie ssie. Dziś była położna i mówiła ze tez ladnie ciągnie. Ale kazała nie dokarmiać.

Gość gość
Podobno błędem jest właśnie takie wiszenie powinnaś przystawiać co jakiś odstęp czasu np. co 1 -3h. Skonsultuj się koniecznie z doradcą laktacyjnym lub z położną na ten temat.

Gość gość
Rozmawiałam z położna to nic się nie dowiedzialam. Jeśli będę karmie mm to co ile godzin? W miedzy czasie mogę dać piers?

Gość gość
Myślę że wy mi więcej powiecie. Zasnęła śpi spokojnie nawet pieluche zmieniłam bez krzyku i umyłam dokładnie wacikiem z wodą wcześniej nie było szans. Jaka wodę powinnam jej dawać? Czytałam na innym temacie ze może być żywiec zdrój i podgrzany w mikrofali? Akurat taka wodę pije na codzień

Gość gość
To co przechodzisz jest normalne przy kp takiego maluszka. Tak to wlasnie wygląda. Jak chcesz kp musisz to przetrwac. Za jakis czas wszytsko sie ureguluje i dziecko będzie jadło co kilka godzin ale jak teraz podasz mm to jest po karmieniu piersia. Poczytaj proszę autorko chociaż z jeden artykuł o laktacji i karmienu. Ilosc sciaganego mleka nie pokaze ci ile go masz tak samo uczucie pustych piersi. Przy kp mleko produkowane jest z krwi na bieżąco jak dziecko pije. Piersi to nie butelka, ktora mozna oproznic a kranik, mleko nigdy sie nie konczy. Jak dziecko na piersi przybiera, ma mokre pieluszki a ty chcesz kp to nie dokarmij. Niestety kp jest upierdliwe i angazuje w 100% na poczatku ale to wszytsko mija a twoje dziecko dostaje najlepsze pozywienie jakie jest.

Gość gość
Autorko, polozna byla u ciebie, widziala noworodka, mowila zebys nie dokarmiala to czego sie nie dowiedziałaś? Jak nie dajesz rady i chcesz przejsc na mm to przechodz i o to trzeba sie bylo poloznej pytac a nie rady o kp. Jak chcesz przejść na mm to oczywiście ze moz3sz podawać w międzyczasie piers. Woda do mm mysi byc przegotowana i wystudzona bo w wodzie sa drobnoustroje, z ktorymi noworodek może sobie nie poradzic i sie mocno rozchorować.

Gość gość
Moja się złościła bo miała gazy - pomagało układanie jej na moim brzuchu (jej brzuszek na moim) i masowanie placów oraz masowanie brzucha i odbijanie - bardzo częste co było upierdliwe. A też myślałam, że mam mało pokarmu :)

Gość gość
Moje dziecko naprawdę się nie najada moim mlekiem :( tak jak mówiłam dałam butle i spał 2 godziny. Od tamtej pory jest męczarnia non stop piers 10 30 min i tak w kółko. Teraz jadła z 2 piersi i nie śpi

Gość gość
Jak zdecyduje się na mm to co ile powinnam karmić? 3 godziny? I w miedzy czasie piers? Jeśli będę miala pokarm

Gość gość
Dzisiaj w nocy zamierzam dawać mm zobaczę co ile będzie się budzić i jak będzie się zachowywać. Czy dobrze zrobię? Proszę o pomoc bo juz nie wiem co robić

Gość gość
Przy mm mniej więcej co 3 godziny, dziecko zazwyczaj samo się budzi , gdy jest głodne. Przy takich upałach ja bym pomiędzy karmienia mi dopajala, przefiltrowana, przegotowaną wodą, oczywiście schłodzoną.

Gość gość
Przy mm mniej więcej co 3 godziny, dziecko zazwyczaj samo się budzi , gdy jest głodne. Przy takich upałach ja bym pomiędzy karmieniami dopajala, przefiltrowana, przegotowaną wodą, oczywiście schłodzoną.

Gość gość
Tak jak pisałam nie mam dzbanka. Zamówiłam juz na allegro. Zagotowalam żywiec zdrój.

Gość gość
U nas było tak samo przy kp, nie wytrzymalam dalam mm. Mm nie mozna dawac czesciej niz co 3h, moj synek tych 3 godzin nie wytrzymywal miał 3 tyg i 90ml bylo mu malo. Bylo to strasznie stresujace, potem zalowalam, ze przerwalam kp.

Gość gość
I co robiłas

Gość gość
Non stop sie karmimy ja nie wiem co już robić

Gość gość
Juz tak się złości ze aż momentami płacze a ja mam ochotę razem z nią

Gość gość
Juz tak się złości ze aż momentami płacze a ja mam ochotę razem z nią

Gość gość
Chciałaś mieć spokój to trzeba było nie robić dzieciaka. Teraz się męcz.

Gość gość
Przejdz na mm. Karm kiedy bedzie corka chciala a nie wedlug zegarka

Gość gość
19:46 to ja. Rozpisalam sie ale nie chcialo wstawic mojego komentarzu. Ja przeszlam na mm, nie zaluje. W nocy, jesli masz, wlej wrzatek do termosu zebys nie musiala marnowac czasu na zagotowywanie wody. I mieszaj wtedy z zimna w butli, tak by byla ciepla, nie goraca. Nie gotuj w mikrofalowce.

Gość gość
19:19 Nie przyszlas pomoc tylkp lac zolc. Won.

Gość gość
19 46. Jak to kiedy chce? Wszędzie piszą ze nie można mm dawać częściej niż 3 godziny. Tak chciałam karmić piersią po wczorajszym i dzisiejszym dniu mam dość :(

Gość gość
I nie stresuj sie. Mala placze z glodu. Jak to zaspokoisz to i ty sie uspokoisz i bedzie mniej stresu dla Was :) Moja corka tez sie nie najadala. Tak jak pisalam wyzej, zrezygnowalam z kp. Nie bylam na tyle silna i zdeterminowana by walczyc o pokarm.

Gość gość
19 49 Ile dziecko miało dni tygodni jak przeszłas na mm? Wodę żywiec zdrój zagotowalam i mam w dzbanku. Zaraz poszukam termosu i zagotuje dodatkową porcję. Myslalm by podgrzać w mikrofali sama wodę i potem do sypać mm

Gość gość
Nikt mi nigdy nie mowil, ze nie mozna czesciej niz co 3h. W szpitalu mowily, zeby karmic na zadanie, a wtedy dokarmialam mala mm. Tak samo pielegniarka srodowiskowa kazala na zadanie karmic. Ja karmilam tak jak corka chciala. Jest zdrowa, nic jej nie dolega :) Uwierz, jesli twoja wypije to 50ml to sie naje. Obudzi sie kiedy zglodnieje, czyli kiedy jej brzuszek bedzie potrzebowal paliwa. A ty przez ten czas sie przespisz, wykapiesz, zjesz lub co tam chcesz :)