Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek złości się przy cycku nie mam pokarmu czy o co chodzi

Polecane posty

Gość gość
Corka miala moze niecaly miesiac? Staraj sie nie gotowac w mikrofali. Jak nie masz czajnika to zagotuj sobie wode do termosu w garnku chociazby.

Gość gość
Pamietam ten czas kiedy corka byla nieodkladalna. Ciezko bylo. Czulam sie jak krowa dojna czy butelka. Niefajnie. Nawet z toalety nie moglam spokojnie skorzystac czy sie wykapac.

Gość terrorcycatrwa
A ja po 3 miesiacach poddania sie terrorowi laktacyjnemu przestalam w depresji dawac cyca, maz mi doil cycki jak krowie, o swietosci! upodlenie ;/ Butle dalam synkowi i w nocy chodzilam sprawdzac czy oddycha, bo tak spal najedzony ;) Drugi raz nawet bym nie walczyla. Moja przygoda z macierzynstwe zaczela sie po 3 miesiacu ;)

Gość gość
terrorcycatrwa ja tez chodzilam sprawdzac czy mala oddycha ;) najgorzej jak zaczela dluzej w nocy spac to ja tez musialam sie przestawic bo budzilam sie automatycznie ;)

Gość gość
Autorko daj znac jak minela noc

Gość gość
W końcu jakieś mądre komentarze :) Ale moje dziecko zjadła o 19. Ok 30 ml i przed chwila się obudziła dałam cyca i śpi dalej. Czyli jak po mm obudzi się po 2 h to bez problemu mogę da? Nic jej nie będzie?

Gość gość
Znowu się obudziła. I bardzo mocno ciągnie smoczek i się złości. Ja nie wiem może to brzuszek

Gość gość
Moze miec gazy juz ;/ Polecam rurki Windii, delikatnie do odbytu i na zagazowanie najlepiej pomaga ;)

Gość gość
Jesli je co 2-3h najada sie ale mimo to jest niespokojna, to moze faktycznie brzuszek. A puszcza baczki?

Gość gość
Wyslij zdjecie sutkow (i tak cie nikt nie zna) to moze byc pewne schorzenie

Gość gość
Rurki albo dociskaj delikatnie nozki do brzuszka, kolysz delikatnie i dociskaj. Ciezko to opisac, moze filmiki na necie beda. W kazdym razie to pomaga dziecku puszczac baczki. Moze tez byc, ze mala chce czuc cie blisko. Czuc twoj zapach. Tyle czasu byla w Tobie, ze nagle jest osobna istota i jest tym zaniepokojona.

Gość gość
Tak, puszcza baczki dość często. Kupe tez robi bardzo często. Albo boczek z odrobiną kupki. Bardzo dużo leży i się rozgląda. Myślałam że tak małe dziecko większość czasu śpi. Być może ze chce miec mnie blisko bo jak zaśnie a ja od razu chce wstać to płacz. Musze poczekać aż mocno zasnie na całe 30 min albo i mniej. Zaczynam być wykończona ;(

Gość gość
Według położnych moje sutki są stworzone do karmienia.

Jesli mała przybiera, jest dobrze przystawiania, robi kupy i sika to znaczy ze masz pokarm i mozesz ja wykarmic. Ale jesli nie bylas gotowa na to co przechodzisz (ja nie bylam bo nikt z bliskich mi nie karmił), to przejdz na mm. Pamietam jakie to wyczerpujace i gdyby nie to ze zalezalo mi na karmieniu to bym odpusciła. Moze to poczatek kolek? Jesli tak to nie pomoze pdstawienie od piersi a spac moze przejedzona i zaklejona sztucznym.

Gość gość
Niestety, takie male dziecko to tylko spi Instamatkom lub maDkom na yt ;) W rzeczywistosci to ciezka praca, czasem siku nie ma kiedy zrobic :/

Gość gość
Mm jest ciezkostrawne dlatego noworodel po nim spi. Cala energia jest wykorzystuwana na trawienie. To tak jakbys zjadla trzydaniowy obiad z kalorycznym deserem. Mleko matki jwst z kolei lekkostrawne, twoje dziscko ma zalwdwie kilka dni i maly zaladek. Nie cale kp tak wyglada, tylko te pierwsze tygodnie, potem wszytsko sie staje łatwe. Naprawdę autorko zastanow sie, bo powrotu do kp potem nie będzie i zebys nie żałowała. Zlecialy sie tu kobiety, które tez nie daly rady kp i szybko przeszly na mm i to samo ci radza. Tylko czy one myślą, co jest najlepsze dla twojego dziecka? Raczej nie. To twoja rola autorko i dobrze się zastanów, czy chcesz przejść na mm z wszystkimi tego konsekwencjami. Poczytaj statystyki zachorowan dzieci kp a mm i pomysl, czego chcesz dla swojego dziecka. Rozumiem ze jestes wykończona, przechodzilam przez to dwa razy. Tw pierwsze tyg tak szybko mijaja a naprawde potem kp to sama przyjemność, dziecko je 15 min co kilka godzin, nie ma przygotowywania mm, mycia i wyparzania butelek.

Gość gość
Bzdury wiekszej to nie slyszalam, ze po dlugim kp takie zdrowe dziecko ;)

Gość gość
Dlaczego nie będzie powrotu do kp ? Chce dzisiaj w nocy dawać jej mm bo chce się po prostu w końcu trochę wyspać. O ile to będzie wgl możliwe. Dzisiaj jestem zdania że nie dam rady karmić piersią. Po jakim czasie to wszystko się unormoje? Jakwygląda początek kolek? Po czym poznać?

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
22;15 dokladnie. Moznaby powiedziec, ze niemowleta wychowywane pierwsze lata w domach dziecka, rodzinach zastepczych itp. sa chorowite. A czy tak sie dzieje? Sa na to statystyki? ;)

Gość gość
22:22 bo ci mleko w piersiach zaniknie

Gość gość
Każdy CDL ci powie, że nawet jedna butla w takim okresie może zaburzyć laktację. Zrobisz jak zechcesz, ale pamiętaj, że mleko matki to cenny eliksir i karmienie warunkuje nas na całe życie.

Gość gość
Poczatki kolek? Dziecko placze długo, albo poplakuje, jest niespokojne, prezy sie. Ulge przynosi czasem massz brzuszka, cieply oklad, bliskosc mamy. Nie rezygnuj jeszcze z kp autorko, dasz rade. To sie naprawde wszystko normuje w krótkim czasie.

Gość gość
Co to jest ,cycku,?? Czy po urodzeniu dziecko kobieta staje się krowa z cyckami a nie kobieta z piersiami ?

Gość gość
Sluchajcie wczoraj o 21 dałam ponownie butle i spala do 1.30 bo ja już obudziłam. Potem obudziła sie po 4. Potem o 7 piers widać było ze je i zaraz zasnęła. I do teraz karmiłysmy się z 5 razy. W koncu przed chwila po piersi dałam butle ale wypiła zaledwie 10ml i śpi. Moje piersi to. Falaki. Rano przed 7 były twarde jędrne.

Podawaj mm co 3 godziny.Jak nie masz pokarmu to nie mecz dziecka i siebie.

Gość gość
No i chyba niestety musimy prześc na mm. Czy moje " flaki " to znak że piers jest pusta? Bo nie wiem... chyba ktoś mówił ze to nie świadczy o braku pokarmu. W miedzy czasie będę podawać piers. Albo wtedy jak będę widziała ze jest pełna czyli twarda rano aż czułam takie zgrubienia. Teraz zero.

Gość gość
Czy jeśli córka będzie spala dłużej niż 3 godziny to musze ja wybudzac? Czy pozwolić spać? W szpitalu do piersi kazali wybudzac. Po mleku nie płakała jak mąż zmieniał jej pieluche była jeszcze senna zjadła 60 ml i tak jak by chciała jeszcze

Podajac kolejne butelki z mm licz sie z tym ze piersi beda jak flaki, bo pierwszw tygodnie "programuja" laktację. Mozesz karmic mieszanie ale musisz miec na to jakis system, a nie chaotycznie pytac w internecie co robic. Dobra polozna, czy spotkanie z doradca laktacyjnym pomoze ulozyc ten plan, bo teraz sama mieszasz dziecku i swoim piersiom a za dwa tygodnie bedzie post o braku pokarmu.

Gość gość
Jak nie podałam mm to moje falaki i tak były flakami. Pytam tutaj bo nie mam kogo innego kto mógłby mi doradzić. Większość moich koleżanek od razu karmiła mm i szła do lekarza po leki na zatrzymanie laktacji. Widać że tego pokarmu mam mało prawda? Czy się mylę? Dziecko dostało butelkę od razu spało i było spokojne. Przy piersi nerwus. To może co drugie karmienie mm?