Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj mam termin i cisza

Polecane posty

Gość gość

Na dzisiaj ma

Gość gość
Data porodu jest jedynie orientacyjna, mały procent kobiet rodzi dokładnie w tym dniu

Gość gość
ucięło, przepraszam. Kiedy wywołują poród? Niby mam się zgłosić do szpitala za tydzień; w piątek wizyta u lekarza. Czy ktoś z was też tak miał?

Gość gość
Nie, nikt tak nie miał, jesteś pierwsza

Gość gość
Ja jestem 2tyg przed i mam dość!!! Nie wyobrażam sobie chodzić do terminu :( a też nic.........

Gość gość
Też tak miałam, wkurzalo mnie to niesamowicie bo tylko odliczałam dni, w domu seks, mycie szafek w kucki, masowanie brodawek i nic... poszłam do szpitala tydzień po terminie, zostawili mnie, następnego dnia miałam mieć kroplowke z oxy. Rano poród sam się zaczął :)

Gość gość
Ja poszłam w dzień wyznaczonego terminu. Nie działo się nic. Zbadano mnie , zrobiono usg. Lekarz powiedział, że dziecko jest duże i jeśli jeszcze damy mu pobyć w brzuchu będzie ciężej urodzić. Zaproponował wywołanie. Na drugi dzień miałam syna 4200kg

Gość gość
Zastanawia mnie czy mogą mnie odesłać jak już będę tydzień po terminie? Czy muszą mnie zostawić?

Gość gość
Mogą Cię odesłać, na wywołanie jest czas do 2 tygodni

Gość gość
wez skierowanie od lekarza, w 7 dobie po terminie beda musieli cie przyjac

Gość gość
Przyjąć- owszem, ale niekoniecznie zostawić i wywoływać poród. Kiedy dzwoniłam do szpitala w takiej sytuacji, uprzedzali że zbadają mnie, zrobią usg, ocenią wielkość dziecka, przepływy w pępowinie i stan łożyska, i wtedy zdecydują co dalej, możliwe że wrócę do domu jeszcze. Ale to się chyba rzadko zdarza.

Gość gość
Ja przenosilam druga ciaze 9 dni. Bylo to 9 najciezszych dni w moim zyciu. Nie zycze nikomu. Przyjeli mnie do szpitala, przebadalo mnie dosc bolesnie kilka osob i chyba samo to plus stres zadzialal bo tej samej nocy sama z siebie urodzilam i to b.szybko. dzieki bogu

Gość gość
Autorko łącze się w bólu, jestem w 39 tygodniu i tez czekam. Pierwsze dziecko urodziłam w 41 tyg i 6 dniu już były zielone wody płodowe. No i mała ważyła 4140.

Gość gość
Mi lekarz powiedział " miejsce kobiet po terminie porodu jest w szpitalu " ale ja j tak czekałam tydzień jeszcze i dopiero tydzień po terminie się zgłaszałam. Urodziłam dwie córki, jedną 9dni po terminie, drugą 7 dni po terminie. Lekarz mi powiedział że skoro mam długie cykle 32dniowe, to mój termin porodu z OM przesuwa się o tydzień. I tak też rodziłam - tydzień po terminie. Z USG też mu wychodziło tydzień później. Zabawne bo powiedział że urodzę w poniedziałek i tak było, ale to napewno zbieg okoliczności

Gość gość
A j jeszcze dodam, w obu ciążach próbowałam metod na przyspieszenie porodu - domowe sposoby. Nic nie pomogło. Jak maluszek nie jest gotowy, ułożony nisko to nic tego magicznie nie przyśpieszy.

Gość gość
Do 14:18 tez nie wierze w domowe sposoby o wywoływaniu. Z pierwszym dzieckiem zgłosiłam się tydzień po terminie z OM i odesłali mnie do domu. Chcieli wywoływać porod równo w 42 tygodniu, ale zaczęłam rodzic dzień wcześniej. Niestety były już zielone wody 8 pkt, teraz dziecko ma obn i dysleksje.