Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszczędności, długi,

Polecane posty

Gość gość

Witam.. najpierw zaznacze.. nie chcesz sie dzielic informacjami, nie chcesz wchodzic w dyskusje.. odpusc temat i idz dalej. Wiec sprawa wyglada tak ppczytalem kilka info w internetach i wiele osob pisze np.. mam 100tysiecy 2 mieszkania firme ..itd i np 35lat czy tam 30. Pytam z ciekawosci gdyz wiekszosc moich znajomych raczej nie ma dorobku jak wladcy internetów i nie wiem czy ja sam moge uznac ze cos mam.. wiec tak pracowalem na czarno gdzies do 25roku zycia potem wyjechalem za granice.. aczkolwiek bez rodziny na miejscu znajomych itd mozna poiwedziec ze od ostatnich 2 lat pracuje legalnie.. to ze pracowalem na czarno nie znaczy ze nie odkladalem. A wiec mam teraz 30 lat , oszczednosci dokladnie 102tysiace zlotych plus moze jakies 2 tysiace euro . Z tego co sobie wyliczylem gdzies w wieku 35 bede w staniec wrocic do Polski kupic mieszkanie za ok 150tysiecy zdac parwko kupic auto do 50tysiecy(co nie zmienia faktu ze moge kupic i takie za 5 tysiecy) Oczywiscie raczej mieszkania w polsce nie kupie ale lubie planowac.. lacznie w wieku 35 lat bede mial gotowki ok 200tysiecy.. gdyz mam 100tysiecy teraz i 30 lat. Miesiecznie odkladam ok 500euro czyli jakies 2tysiace zlotych . Rocznie 6000euro razy 5 lat daje 30 tysiecy euro razy 4zl ok 120 tysiecy plus 100 tysiecy juz mam.. k teraz po co to pisze. Domyslalem sie ze sa ludzie odkladajacy wiecej niz prawie 2tysiace zlotych miesiecznie, majacy majatki , mieszkaniw po np dziadkach i duze firmy. Tylko wydaje mi sie ze to maly procent naszej spolecznosci plus maly procent z tego i tak malego procenta pisalbym o tym na forum. I wykluczajac wyzej wymienionych zostaja nam zwykli ludzie.. i teraz nasuwa mi sie pytanie ile normalnie zarabiajacy sa w stanie odlozyc zaoszczedzic do 30 lat.. tzn jezeli masz mieszkanie po dziadkach to gratuluje i ciesze sie(sam bym chcial) ale nie wliczaj tego.. interesuje mnie konkretnie ile kto calkowicie sam do 30lat zaoszczedzil, lub co ma.. i pytam raczej normalnych ludzi gdyz widomo ze wlascici3l jakies firmy ma wiecej niz ja moglbym marzyc wiec nie moge sie porownac z taka osoba. Jezeli ktos ma problem wystarczy ominac temat i nie pisac . Wrwcajac do mnie wiem ze mam malo aczkolwiek mieszkam sam tzn wynajmuje wiec we 2 podejrzewam bylo by latwiej aczkolwiek stale zwiazki nigdy nie byly dla mnie i mozna powiedziec ze dopiero od jakiesgosc miesiaca mieszka ze mna moja kobieta wiec jak bedzie z oszczedzaniem we 2 dopiero sie dowiem.. ps.. osoby zarabiajace 3500tysiaca euro kobiety majace wlasne dzialalnosci i zarabiajace 7tysiecy zlotych w najslabszym miesiacu.. dajcie sobie spokoj i idzcie pisac o innych tematach albo zajmujcie sie bardziej swoimi firmami komentujac na kafeterii.. i oczywiscie nie neguje kobiet ktore maja firmy aczkolwiek o takich panach i paniach z firmami albo za granicami zarabiajacymi po 4tysiace euro w wieku 25lat bez pomocy juz sie naczytalem na kafe i innych forach i mili panstwo juz wiemy wiec nie piszcje 2 raz;--)

Gość gość
Ps:tak wiem ze nie wszyscy robia za granicami za minimalna bez jezyka albo ze nie wszyscy robia za srednia krajowa bo maja tez wlasne firmy.. i tak wiem narobilem bledow zdaje sobie sprawe .