Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Czy uważacie się za patriotów? Co sądzicie o patriotyzmie?

Polecane posty

Gość gość

Wiem że może trochę drażliwy temat, ale chodzi mi od dłuższego czasu po głowie. Ja będę z wami szczera - nie jestem patriotką. Do hymnu polskiego mam taki sam stosunek jak do każdej innej piosenki, godło i flaga też nie robią na mnie wrażenia. To już w sumie nawet nie o Polskę chodzi, choć jest bardzo dużo rzeczy które mi się w Polsce nie podobają, ale nie podoba mi się sama idea patriotyzmu. Mam taki sam stosunek do manifestacji "polskości" jak do manifestacji np. "niemieckości" czy "rosyjskości" czy jakiekolwiek innej tożsamości narodowej. Uważam że to głupota. Nie mówię że masz się wstydzić pochodzenia, ale po co tak się tym onanizować. Taki stosunek mam od najmłodszych lat, już w szkole podstawowej nie rozumiałam idei patriotyzmu, wydawała mi się dziwna, głupia i bezsensowna oraz zbyt abstrakcyjna. Kochać ziemię która nigdy nie odwzajemni mojej miłości? Trochę śmieszne. Jak chcesz coś zrobić dla Polski możesz co najwyżej kwiatek albo drzewo posadzić żeby ziemia była ładniejsza ale nic więcej. Poza tym coś mi się wydaje że ogromna część ludzi myśli tak jak ja tylko większość boi się do tego przyznać. A wy co o tym sądzicie? Uważacie się za patriotów?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować