Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bol podczas oddawania moczu po cc

Polecane posty

Gość gość

Cc miałam 1.5 tyg temu od tamtej pory piecze boli mnie jak oddaje mocz. Myślałam że to minie ze to przez cewnik. A tu nadal ten stan się utrzymuje. Czy powinnam pójść do lekarza? A może wystarczy furaginum wit c? Tylko ze karmie piersią. Wiec pewnie tego nie mogę

Gość gość
Zrob badanie ogolne moczu. Moze sprobuj tatum rosa? Byc moze to jakies podraznienie cewki moczowej ? I duzo pij zeby duzo sikac. Do tego zurawina w tabletkach lub sok taki 100%.

Gość gość
to od cewnika, pełno osób tak ma, mi się utrzymywało do 3tygodni. Tantum rosa jakoś średnio działało, ciepłe kąpiele pomagały no i można brać takie niebieskie tabletki urosept (one są ziołowe i w ciąży i przy karmieniu mówiły położne i lekarz, że spokojnie można) mi pomagały natychmiastowo, brałam 2 jak zaczynało się pieczenie.

Gość gość
Tak,to zapewne od cewnika. Miałam cc i najgorzej wspominam jego zakladanie (przed znieczuleniem)a potem pieczenie po. Tak jak radzą osoby wyżej, tantum rosa,zresztą badanie moczu tez nie zaszkodzi.

Gość gość
Tylko czy badanie moczu wyjdzie wiarygodne? Bo mam jeszcze odchody. Wgl. Kiedy zaczęłyscię nOrmianie funkcjonować? Bo ja już mam dość kiepsko się czuje niby z dnia na dzień odrobinke lepiej.

Gość gość
Faktycznie jak krwawisz to badanie moczu jest raczej bez sensu. A nasikaj do jakiegos sloika, jesli mocz jest metny i ma dziwny zapach np amoniaku tzn ze to infekcja. Ja tyle razy mialam w zyciu zapalenie pecherza ze tylko zerkne na to jak wyglada i już wiem co jest grane. Jak wyzej, urosept, tantum rosa , duzo wody.