Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam ,,mały,, problem z laktacja a konkretnie mam malo pokarmu. Nie chce przestać karmić ani mieszać pokarmu jeśli nie jest to konieczne. Prosze o doradzenie jakieś super metody na zwiększenie laktacji. Pije dużo wody i herbatke wspomagającą karmienie piersią ale nie widzę jakieś dużej poprawy. Karmię córkę na zadanie... Pozdrawiam

Gość gość
Przystawiaj jak najczęściej, przed karmieniem możesz zrobić ciepły okład na piersi. Po czym poznajesz, że masz mało pokarmu? Możesz tak czuć, ale jeśli córka się najada to jest ok.

Gość gość
A ile ma dziecko ? Ja jeszcze dodatkowo sciagalam laktatorem ( doslownie kilka ml bylo ale to dlatego zeby pobudzic piersi) po kazdym karmieniu metoda 7-7-5 czy jakos tak. Duuuuzo pic. Przystawiac dziecko jak najczesciej.

Gość gość
Nie wiem moze to głupie ale wydaje mi sie ze sie nie najada... W dzień je co 40 minut nieraz co godzinę a w nocy śpi całą noc. Córka ma dokładnie 2 miesiące i 8 dni.

Gość gość
Ściągaj laktatorem regularnie mleko. Najlatwiej, jak kp z drugiej piersi sciagac i wiecej mleka hest tez zwykle rano. Mleko możesz mrozic a pieknie rozkreci to laktacje. Aha i nie wazne czy odciagasz 20 ml czy 100. Liczy sie stymulowanie piersi do wytwarzania mleka a nie ilość sciagnietego mleka. Ja tak robilam, bo doradzono mi dokarmiac i zamaist mm odciagalam kilka razy moje mleko i podawalam w butelce. Robilam tak z 3 tygodnie ale potem uznalam, ze laktacja tak sie rozkręcila, że to juz nie ma sensu i tylko kp.

Gość gość
Takie malenstwo przesypis cale noce. Lal. Super. A przyrosty w normie? Mysle, ze mała tak czesto je bo wlasnie te noce przesypia to kiedy ma sie najeść? A ze żołądek malutki to je co chwilę. Mozesz ewentualnie na śpiocha ja karmić zanim ty idziesz spac i zobaczyc czy to dodatkowe karmienie coś poprawi z częstotliwością kp w dzien.

Gość gość
Piwo karmi pomaga. Serio, u mnie tylko to odczuwalnie pomagało. A malo pokarmu lub zla technike kp to masz jak dziecko nie przybiera lub traci na wadze. W innym przypadku to tylko siedzi w twojej głowie.

Gość gość
Wagowo lekarz mówi ze jest dobrze. Urodziła sie 3200g. Teraz ma dwa miesiące i tydzień i wazy 5500g. Śpi cale noce jak nakarmi ją ostatni raz kolo 23 to śpi tak do 5/6. Ciężko jest karmić ją na spiocha bo nie da sie jej dobudzic na tyle by chycila piers. Ogólnie wszystko by było ok gdyby nie to ze w dzień wisi na cycku cały czas...

Gość gość
Przybiera dobrze, tobie najwyraźniej laktacja się unormowała, wszystko jest ok :)

Gość gość
Przystawiać i karmić. Lez z tym dzieckiem i caly dzień, niech mąż ogarnia resztę. W tym momencie twoim najwazniejszym zadaniem jest karmić piersią, cała reszta może poczekać.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Jeszcze z 3 tygodnie i powinna sie ilosc k w dzien zmniejszyc. Najtrudniejszy pierwszy trymestr, potem wwle dzieci zaskakuje z tym kp, pija efektywniej i krocej. Nic ci nie doradze bo masz mleko, dziecko ma przyrosty w normie i przerwe 7 h w nocy to kiedy ma jesc? Wiele kobiet zamuenilobt sie z toba autorko, szczegolnie jak ich dzieci budza sie np co 2 h cala dobe i nie da rady spać dluzej niz 1.5 h na raz.

Gość gość
Najwyraźniej jestem przewrazliwiona... Dzisiaj nakarmiłam ją w nocy o 24 i obudziła sie dopiero o 8.30. Fakt super bo spiny wszyscy w najlepsze