Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy waszym dzieciom zaczęło bić serduszko?

Polecane posty

Gość gość

Zaczęłam 6 tydzień ciąży dziś. Wizyta zaplanowana w 6 tyg 2 dniu ciąży. Czy jest szansa, że usłyszę juz serduszko na usg? ;)

Gość gość
Serce bije od 21 dnia po zapłodnieniu. Tak wiecie u ciebie powinno już być.

Gość gość
Nigdzie takiej informacji nie widziałam, ze w 21 dniu po zaplodnieniu bije serce. Ciekawe.

Gość gość
Ja bym poszla w 7 tc najwczesniej. A dlaczego ? Bo jak JESZCZE nie usluszysz tego serca to będziesz sie niepotrrzebnie stresowac i bedziesz biegla na kolejne usg za tydzien czy dwa. Zaraz zacznie sie badanie bety oczywiscie nie raz bo trzeba sprawdzic jak przyrasta i w jakas paranoje mozna wpasc. Przynajmniej ja tak mialam. umow sie pozniej na to usg, oto moja rada z calego serca ;) i powodzenia

Gość gość
Ja na pierwszym usg bylam w 7 tyg i juz bilo wiec u cb tez juz poeinno byc. Do 5 tyg jest cisza a pozniej bije

Gość gość
Tak jak piszą dziewczyny idz w 7 tyg. Czasem owu sie opóźnia i ciąża jest młodsza niz z okresu a wtedy tylko niepotrzebnie sie bedziesz stresowac jesli serduszka nie bedzie

Gość gość
Terminu ja sobie nie wymyslilam tylko tak kazała przyjsc moja ginka. Jestem po jednym poronieniu i jak zadzwonilam, ze jestem w ciazy wedlug testow z moczu kazala na drugi dzien przyjechać i dala recepty oraz kazala wyznaczyc termin wizyty na za 2.5 tygodnia. W międzyczasie czyli w miniona srode robiłam bete na jej polecenie i wysylalam wynik. Beta wynosila 648.9. W poniedzialek sama dla siebie ide zrobic bete zeby wiedziec czy dobrze przyrasta. Do wizyty jeszcze troche czasu. Poza tym przecież to będzie skonczony 6 tydzien i 2 dni. Wiec będzie leciał juz 7 tydzien ;)

Gość gość
Autorko dlugo sie staralas o dzidzie po poronieniu ?. Ja wlasnie poronilam tydzien temu i wiem ze musze czekac conajmniej 3 misiace

Gość gość
Dodam ze ja mialam lyzeczkowanie bez plodu chodzilam 5 dni zanim mi zrobili zabieg

Gość gość
15:04 Wiem kiedy dokladnie mialam owulacje. 10 maja ;)

Gość gość
15:17 W drugim cyklu po poronieniu zaszlam, ale ja nie musialam czekac bo nie mialam lyzeczkowania. Wiec my od razu zaczelismy działać.

Gość gość
Ja byłam w 6tc i już biło

Gość gość
Broken Tobie za to nie wykształcił się mózg w pełni i dlatego taka głupia jesteś.

Gość gość
ja byłam w 6 tyg i biło już serce

Gość gość
A ja w 6 tygodniu jeszcze nic nie słyszałam, poszłam w 8 i już biło:)

Gość gość
W 8. Wcześniej nic. Leżałam w szpitalu już w tym czasie. T ciebie myślę, że to loteria. Ma usg cokolwiek widać dopiero przy becie 100-1500.

Gość gość
Wedlug tego co czytam moja beta powinna w tej chwili wynosic około 1500 (po 3 dniach) więc za tydzień to już będzie znacznie wyzsza jeżeli ciaza rozwija sie prawidłowo.

Gość gość
U mnie przy becie 500 nie bylo widac. Tez polecialam jak walnieta do gin a ta jeszcze mnie nastraszyla, ze chyba jest cos nie tak, chciala do szpitala kierowac, bo jej sie ta ciaza nie podoba. Wszystko mowila z wyzszoscia i ironia w glosie. A potem od kolezanki uslyszalam, ze ginekolodzy specjalnie tak mowia, bo ich wkurzaja ze kobiety widzac 2 kreski zaraz biegna na wizyte. Przeczekalam troche, poszlam do innej lekarki i wg om byl 8tc, wg usg 7 i serduszko bilo. To byla moja 2 ciaza. Do polowy synek wychodzil mlodszy z usg. Potem nadrobil a ostatecznie urodzony w 36tc wazyl 3900g i mierzyl 58 cm. W pierwszej ciazy z uwagi na kolejki, trafilam do gina w 10tc- bylo juz piek ie widac malego.ludzika hehe. Corcia wychodzila wieksza z usg niz z terminu om. Urodzona pod koniec 39 tc wazyla 4170 i miala 60 cm.

Gość gość
Ja już mam syna. Ciąża była totalnie bezproblemowa. Ja nie miałam ani mdłości ani boli zadnych, wymiotow tez nie. Ciaze mialam jakbym wcale w ciazy nie byla. Wtedy u lekarza byłam pierwszy raz w 6 tygodniu, ale nie pamietam czy bilo serce. Ta ciaza to byl akurat szok :D nie byla planowana. A teraz jak chce miec drugie to sa problemy...zajscie w ciaze zajelo trochę czasu a potem poronienie. Teraz znow ciaza i caly czas strach :( bralam duphaston przez tydzien i ginka kazala go odstawić po odebraniu wynikow bety. Ponoć wynik bardzo dobry jest. Zobacze jaki bedzie w poniedziałek, ale jestem dobrej myśli bo czuje sie dobrze i nie mam zadnych boli brzucha. Zobaczymy co bedzie na wizycie...

Gość gość
Zycze wiec powodzenia :)

Gość gość
u mnie już na drugi dzień biło

Gość gość
6t 2d to jest już 7 tydzień.

Gość gość
W 6 tyg już biło. W 8 przestało.

Gość gość
Na wizycie 6t2d u mnie biło serduszko :)