Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezdzietne mężątki

Polecane posty

Gość gość
A tak pomijając już wszystko - będąc facetem nigdy nie chciałabym żony która "walczy" o związek tylko dlatego, że jej dzieci szkoda.

Gość gość
21.01- a bez dzieci się nie próbuje, nie stara? Ja miałam z mężem górki i dolinki, ale staramy się, bo po prostu się kochamy i nam na sobie zależy. Bez dzieci. Mieliśmy parę większych kryzysów i wychodziliśmy z nich obronną ręką nie dlatego, że wiąże nas kredyt czy potomstwo, ale dlatego, że życie bez tej drugiej osoby jest nie do wyobrażenia. Nie chciałabym, żeby mąż był ze mną dla dzieci, nic do mnie nie czując, kiedy mu nie zależy na mnie... wybacz, ale to mąż i żona muszą być dla siebie najważniejsi- dzieci są tylko owocem związku, pewnym etapem, którego jedni chcą, inni nie. Na pewno nie jego celem i sensem.

Gość gość
Te wpisy poniekąd udowadniają, że małżeństwa bezdzietne są pewnie trwalsze niż te które mają dzieci

Gość gość
Ja też znam przykłady/ te bez dzieci, więc sobie nie pogadamy.

Gość gość
Bo widzialam jak lekko się rozstali, właśnie przez brak dzieci. Szast prast i rozwód. Mimo że chyba nadal się kochali.

Gość gość
To teraz myśląc o tych przykładach zastanów się - ile z tych bezdzietnych małżeństw które rozpadły się byłoby dalej razem gdyby jednak narobili sobie dzieci. I czy fajnie jest "walczyć" o związek gdzie mąż pewnie doprawił ci rogi jak stąd do Kanady, ale siedzi przy tobie dla dobra dzieci i swojego konta bankowego.

Gość gość
Nie pogadamy, bo istotą małżeństwa (czy związku bez ślubu) jest chęć bycia z daną osobą, dzielenia z nią życia, w tym trudności, słowem silna, dojrzała miłość. Dzieci nie mają tym nic wspólnego. Jechanie po autorce, że "takie wygodne i leniwe zostaną wymienione na inną" jest tylko wyrazem czyichś frustracji i skrzywionego poglądu na to, czym powinien być związek. Jeśli ludzie się nie kochają, to nic im nie pomoże. Jeśli się kochają, to z dziećmi czy bez, będą razem. Tylko tyle i aż tyle...

Gość poli35
ja jestem od 15 lat,nie chcę dziecka,nigdy nie chciałam...mąż też nie chce bo już przyzwyczaił się do spokojnego,wygodnego,dostatniego życia...jesteśmy mega szczęśliwym małżeństwem,jedno by za drugim w ogień skoczyło :)

Gość gość
Ale taka jest prawda! Nie każdy facet chce małżeństwa bez pełnej rodziny, nie da mu dziecka bo jej się nie chce? No okej. Ale to tez trzeba ustalać żeby nie było. A nie obrączka na palec a potem zdzwienie!

Gość poli35
jestem mężatką od 15 lat *

Gość gość
Oczywiście, że takie rzeczy ustala się PRZED ślubem. To nie jest nic nowego. Wystarczy poznać kogoś kto ma to samo podejście.

Gość poli35
ja uprzedziłam o tym męża długo przed ślubem,zgodził się i tak jest do dziś

Gość gość
Właśnie, niektórzy chyba zapominają, że są mężczyźni którzy nie chcą dzieci...

Gość gość
Bo strzelają pustymi nabojami, wstyd się przyznać :)

Gość gość
Serio w to wierzysz? Po pierwsze - ktoś kto nigdy nie starał się o dzieci nawet nie będzie wiedział. Po drugie - jak ktoś od razu zaznacza, że w razi wpadki wolałby aborcję to raczej nie zakłada bezpłodności.

Gość gość
Dokładnie. jak ktoś nie chce dzieci, to nie będzie sprawdzał, czy "strzela pustymi nabojami", jak to pogardliwie napisałaś- zrobi wszystko, żeby tego dziecka nie było. Tak trudno to ogarnąć, że nie jesteśmy jednakowi i nie każdy chce tego samego?

Gość gość
8:28 Twoj post mnie rozwalił. Jest tak głupi że głowa mała :D :D :D

Gość gość
I to "dokładnie".. :D :D :D

Gość gość
To wynika ze zrobic sobie 10 dzieci ktore B da gwarancja ze mąż do innej nie pojdzie.W DZISIEJSZYM SWIECIE NIE MA ZADNEJ GWARANCJI ZE BEDZIEMY ZYC JAK ZAPLANOWALISMY.DUZO RZECZY OD NAS NIE ZALEZY.

Gość Teppic   No1
Zgadzam się z opinią autorki. Co prawda w nosie mam, czy jestem w małżeństwie, czy nie, ale bezdzietność w małżeństwie z pewnością nam służy :)

Gość gość
Szkoda że WASZE matki tak nie myślały, było by WAS mniej :D

Gość gość
Gosc 17.07- a co głupiego jest w poście, do którego się czepiasz? Bo przeczytałam i nie rozumiem, dziewczyna ma rację, jak ktoś nie chce dzieci to nie będzie sprawdzał czy może je mieć... może masz za mały mózg żeby to pojąć?

Gość gość
18.34- moja matka chciała mieć dzieci, i myślała o sobie- spełniła swoją potrzebę macierzyństwa. Ja nie chcę mieć dzieci i też myślę o sobie i swoich potrzebach. Każdy z nas jest egoistą, tylko potrzeby i wybory mamy różne...

Gość gość
Niektórzy mężczyźni nawet płacą żeby być bezpłodnymi ;)