Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przesunięta owulacja. Wynik beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Hej. 30.05 robiłam badanie bety hcg. Wynik wyszedł taki 35,5mlU/ml. A oto normy: 1 tydz. 5 - 50 1 - 2 tydz. 50 - 500 2 - 3 tydz. 100 - 5000 3 - 4 tydz. 500 - 10000 4 - 5 tydz. 1000 - 50000 5 - 6 tydz. 10000 - 100000 6 - 8 tydz. 15000 - 200000 2 - 3 m-c. 10000 - 100000. z podanych norm z laboratorium wychodzi ze to 1 tydzien. Czy mozliwe jest to ze przesunęła mi sie owulacja? Dodam że ostatnią miesiączke miałam 22.04 i w 5 dniu po spodziewanej miesiączce której nie było test wyszedł negatywny powtórzylam go po kilku dniach i było to samo rozumiem że to wczesna ciąza dlatego testy mogły nie wyjść dlatego zrobiłam z krwi żeby sie upewnić. Co o tym sądzicie? Czy może nie tak to interpretuje?

Gość gość
Kiedy miałaś mieć okres i jak długie masz cykle i czy regularne? Betę najlepiej powtórzyć po 48godz. bo tu najważniejszy jest przyrost.

Gość gość
Ja mialam miesiaczke 28.04 a 30.05 moja beta wyszla prawie 700...coś jest nie tak :/

Gość gość
Miałam dostać 20 maja

Gość gość
Nie mam regularnych cykli. Czy cos może byc nie tak?

Gość gość
Ja w dniu spodziewabej miesiaczki mialam bete 17 a teraz ta beta ma 4 5miesiaca i spi w wozku :) owu przesunela sie o tydzien.

Gość gość
Tak podejrzewałam ze mogla się przesunąć ja robiłam właśnie 10 dni po spodziewanej miesiaczce i wyszło właśnie te 35.5 w dni plodne staraliśmy sie uważać ale najwidoczniej los tak chciał ze musiało sie przesunąć zyczcie szczęścia :)

Gość gość
Pojedynczy wynik nie świadczy właściwie o niczym, najważniejszy jest przyrost

Gość gość
dobra beta wyszla dodatnia. ok, wazniejszy jest jej przyrost jesli juz chcemy byc tak dociekliwi. teraz trzeba cierpliwosci by sie wszystko zagniezdzilo dobrze! ale widze ze niektore panie beda ta bete badac co chwil jakby to im mialo zapewnic ze ciaza wciaz tam jest,,,plus stresowanie sie jej wysokoscia wzgledem kolezanki ,horror

Gość gość
W tygodniu zrobię druga bete i bede wiedziec czy jest w porzadku. Pytanie od którego tygodnia zaczelyscie chodzić na wizyty do ginekologa?

Gość gość
Jak zrobisz betę w tygodniu, to wynik też nie będzie wiarygodny. Betę powtarza się po 48 godzinach.

Gość gość
To ja od bety 17. Moim zdaniem jak testy wychodza dodatnio to nie ma co bety robic. Zaden lekarz nie zleca bety u normalnej kobiety!!!!

Gość gość
I tu się właśnie mylisz, bo lekarze przy wczesnej ciąży bardzo często zalecają 2- krotne wykonanie badania

Gość gość
10:33 Bete powtarza sie najwczesniej po 48 h. Natomiast zrobienie bety pozniej w niczym nie przeszkadza. Ja np. bede robic jutro czyli po 5 dniach. Przyrost dobowy jaki powinien byc razy 5 i wyjdzie jaka powinna byc beta po 5 dniach. Proste jak budowa cepa.

Gość gość
wg mnie prościej będzie kupić test Afrodyta - on pokaże Ci, czy masz owulację. jest prosty w obsłudze, wielorazowy, wygląda jak pomadka.