Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będę jeszcze żyła na tej ziemi, bo nie umiem kochać ludzi podłych

Polecane posty

Gość gość

i denerwujących... "Po co jeszcze żyję? "Żebyś nauczyła się kochać jeszcze bardziej Mnie i ludzi i jeszcze bardziej zapomniała o sobie" słowa Pana Jezusa (z pięknej książki "Słowo pouczenia" Alicja Lenczewska)

Gość gość
Jezu Ciebie kocham bardzo, bo Ty jesteś taki dobry...ale ludzi ciężej mi kochać...

Gość gość
Miłość jest zbyt cenna żeby nią obdarować ludzi podłych i denerwujacych. A kochanie kogoś bardziej niż siebie samego jest zwyczajnie niezdrowe. Jednym słowem bzdury. Najpierw ty później inni a nie o sobie zapomnieć.

Gość gość
Modlitwa o uwolnienie od pokus Panie, Boże, zmiłuj się nade mną, Twoim sługą, który z powodu nadmiaru pokus stał się jakby wyrzuconym naczyniem. Wyrwij mnie z rąk moich nieprzyjaciół. Przybądź i odszukaj mnie zagubionego (zagubioną), uczyń na nowo swoją własnością i nigdy mnie nie opuszczaj. Obym we wszystkim mógł podobać się Tobie, skoro swą potężną mocą mnie odkupiłeś. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen. Modlitwa o uzdrowienie osób dręczonych złymi myślami Przyjdź, Duchu Święty, który jesteś Bożą pieczęcią na moim sercu. Zobacz, jak często dręczą mnie złe myśli. Uwolnij mnie od tych obciążających doświadczeń. Uzdrów mój rozum, moją pamięć i wyobraźnię. Wzmocnij moją wolę. Otwieraj mnie na innych. Napełniaj mnie Bożym pokojem i radością życia. Wlej w moje serce nadzieję. Naucz mnie cierpliwości do siebie. Pomóż mi jak najczęściej karmić się słowem Bożym i Eucharystią. Amen.

Gość gość
13.49 b.egoistyczne nastawienie nie wiem.... dla mnie egosita to straszny człowiek... to ktoś taki, kto jest z lekka pozbawiony uczuć

Gość gość
Zasada satanizmu - nie to dobre co dobre a co dla ciebie dobre, nawet kosztem innych ludzi

Gość gość
13:57 Dla mnie gorszy od egoizmu jest fałszywy altruizm który realizujesz kosztem siebie. Najpierw dogadzasz każdemu w imię chuj wie czego a później jak już palec z dupy wyjmiesz ostatniej osobie to łaskawie myślisz o sobie. To jest zdrowe według ciebie? Bo według mnie chore i nazywaj mnie jak chcesz. Ja męczennicy grać na pewno nie będę.

Gość gość
Kochać ludzi podłych? Nie wymagaj od siebie za dużo, jak nie będziesz odpłacać im pięknym za nadobne, to już będzie wielkie osiągnięcie, najtrudniej walczyć z nienawiścią do nich, gdy ja się zwalczy wszystko przychodzi łatwiej.