Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż, dziecko, konflikty

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż ciągle uważa że ja sie go czepiam bo mam taki charakter i że już ma dość sluchania mojego biadolenia. Ciągle twerdzi, że ja sie nad sobą użalam. Ja to widzę trochę inaczej. Owszem, ględzę non, stop, ależe chybai przestanę bo niema żadnego rezultatu z tego. Mąż mało robi przy dziecku naszym, to moim zdaniem, ja z kolei jestem już zozżalona ponie prostu tym, że od urodzenia nie pojechałam nigdzie sama. Owszem mąż bierze dziecko jak masię cZas i jedzie z nim do rodzicow albo do sklepu ale ja w tym czasie sprzątam bo bajzel jest niesamowity. Niema ich z godzinę albo pół i mąż myśli ze powinnam byc cała w skowronkach bo dostałam to, czego chciałam. Otóż nie. On sobienie po swojej robocie robi co chce, jakże mu powiem, toże owszem, weźmie małego chwilę, powyglupiaja się, ale ja w tym czasie coś robię w domu. Nic dla siebie. Chcę wrócić do pracy to nie, a wiecie co mnie dobilo totalnie, to że dziecko majac 11 miesięcy, woli ojca i chce tylko do niego. Gdy ja chcę zabrać go z rak taty do siebie to odrwaca soesie i wtula w tate. Ja nic złego nie.robie caly dzien poświęcam dla dziecka, kreatywnie spedzamy czas choc w domu bajzel, i ugotowane ma nieraz tylko mały to jednak na.piewszym miejscu stawiam dobro i potrzeby dziecka a.on woli do.taty. przez.to nie chce mi siesie teraz nic a juz zwlaszcza zajmowac malym. A do męża nie będę sie odzywac bo mnie wkurza i tyle

Gość gość
Tu autorka. Sory.ale słownik szaleje

Gość gość
A kiedy zrobicie sobie drugie?

Gość gość
Mąż chce juz

Gość gość
Od ciebie zalezy czy spedzasz czas na sprzataniu czy robiąc coś dla siebie. Następnym razem daj mezowi w weekend dziecko i idz do fryzjera a potem kina. Wrocisz po kilku h szczesliwsza i ze świeżym nastasawieniem i energia do dziecka. Pol h i to jeszcze aby sprzątać to nie przerwa a każdy takiej potrzebuje.

Gość gość
Up

Gość gość
Co ci mamy pisac autorko. Przestań latać ze szmata i odpocznij. Ty decydujesz co robisz i czy dajesz sobie czas wolny, nie twoj maz czy kafeteria.

Gość gość
Autorko, bo Ty z tych co WSZYSTKO tylko pod dziecko. Czemu nie podrzucisz malucha do dziadków na parę godzin w weekend albo mąż niech siedzi tam też? Powiedz, że musisz trochę ogarnąć siebie i dom, zrobić zakupy i potrzebujesz paru godzin dla SIEBIE:)

Gość gość
Raczej nic nie zrobisz siedząc w domu, najwyżej możesz dziecko zapisać do klubu malucha czy żłobka i wtedy albo do pracy albo jak jest kasa to poszaleć. Męża nie zmienisz i nie zrozumie, dobrze że pracuje, zarabia i tyle. Ciężko zrozumieć, że w domu człowiek się zmęczy, bo jemu dom kojarzy się z odpoczynkiem. Zastanów się jak Tobie będzie lepiej i tak rób, nie uzalaj się, nie biadol tylko zmieniaj na lepsze. Ja sama ze starszą córką byłam w domu dłużej, z małą nie dałam rady. Lata pracy, rytm dnia i poczucia niezależności finansowej zrobiły swoje. Wynajelam opiekunkę jak córka miała 8 m-cy i wróciłam do pracy na 5 godzin. Mąż szalał, teściowa szalała, moja mama ostrzegala a ja zrobiłam jak czułam, że będzie najlepiej. Ciężko mi było bardzo, bo dom, dzieci i prace miałam do ogarnięcia. Wstawalam o 4 z dzieckiem, o 7:30 jechałam do pracy, wracałam przed 14 i znowu dzieci, dom... Mąż tylko czekał kiedy odpuszczę, a mnie paradoksalnie wzmacnialo. Minęło kilka lat, dzieci mam duże, nie jest mi ciężko, pracuję, zarabiam tyle samo co mąż, nawet lepiej i bardzo się cieszę, że wtedy podjęłam decyzję o powrocie do pracy. Twój mąż nie chce żebyś pracowała, bo tak mu wygodnie, ale Ty pomyśl o sobie.