Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe piecet plus która dobra mama pomoze

Polecane posty

Gość gość

Urodziłam 24 mają. Czy 500 plus za maj mi przepadło jeśli wniosek złoże za kilka dni? Jakie dokumenty są potrzebne? I tak samo do becikowego? Czy lekarz musi cośwypełniać?

Gość gość
Najlepiej pytać u źródła. Tak lekarz bądź położna muszą dać Ci zaswiadczenie. Co sytuacja rodziny to inne wymagane są dokumenty. Nikt z nas nie wie czy jesteście małżeństwem, czy jesteś zarejestrowana w up, czy Ty bądź ojciec dziecka prowadzicie działalność gospodarczą itd itd.

Gość gość
500+ od dnia złożenia wniosku się liczy. Tzn. że za maj już nie dostaniesz. Dokumenty jakich potrzebujesz, oprócz dowodu czy aktu urodzenia dziecka, to dokumenty poświadczające twoje i ojca dziecka dochody. I tu musisz dopytać, bo np. u mnie UM sam sprawdza dochody w US, a my jedynie musieliśmy udokumentować tzw. dochody z innych źródeł. Oczywiście, jeśli nastąpiła zmiana- np. dochód utracony, to też musicie to udokumentować. Do becikowego potrzebne jest zaświadczenie podpisane i podbite przez ginekologa że byłaś pod jego opieką przynajmniej od 10 tc.

Gość gość
Nie przepada, poprostu sie nie nalezy za okres od 1 do 23 maja, od 24 maja do konca miesiaca naliczylu by czastkowo o ile zlozylabys dokumenty w maju. Zlozysz w czerwcu, wiec pierwszym miesiacem za ktory wyplaca swiadczenia bedzie czerwiec. Becikowe nalezy sie tylko gdy ciaza byla pod kontrola przed 10 tyg ciazy, lekarze, polozne maja wzory, ale da pewnosci mozesz wydrukowacz internetu i poprosic o wypisanie, tego kto ciaze prowadzil.

Gość gość
Dzięki Wszystko doczytałam w sieci. Ale o 500+ nic nie widzę

Gość gość
a macierzyński z pracy masz , ile ? bo jedna kobitka w warszawie ma koło 60 tysięcy miesięcznie , ponoć Polska rekordzistka :-)

Gość gość
8:29- ile ile ile. Wez spadaj. Jest tu taki troll ze co wątek to tylko pytanie ile zarabiasz.