Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zlewozmywak pod oknem

Polecane posty

Gość gość

Staliśmy się posiadaczami dużego mieszkania/segment/. Wymaga niewielkiego remontu - głównie kuchnię chcę urządzić nieco inaczej. Pod dużym oknem kuchennym chcę postawić stół i 4 krzesełka, mam stąd piękny widok na jezioro i las.Kuchnia ma 12 m2 plus duża, zabudowana z przesuwanymi drzwiami. Rodzina radzi mi zostawić zlewozmywak pod oknem. Nie jestem pewna, czy to dobry pomysł. Jak Wam się sprawdza zlewozmywak pod oknem? Czy jesteście z takiego umieszczenia zadowoleni. Na dzieci nie zerknę, bo pod kuchennym oknem niewielki, ozdobny trawnik, dzieci bawią się z innej strony budynku. Mąż stwierdził, że decyzja należy do mnie, a ja mam dylemat. Przeniesienie zlewozmywaka to dodatkowe koszty, ale jak tego nie zrobimy teraz, przed wprowadzką, to potem będzie trudniej zdobyć się na remont. No i ten widok za oknem. Jestem chętna wysłuchać Waszej opinii.

Gość gość
coś zjadłam - plus duża wnęka

Gość gość
nie, bo wiecznie będziesz miała okno zachlapane, chcąc nie chcac zawsze coś się pryśnie, a szybciej przetrzeć kafelki nad zlewem niż myć okno za każdym razem :)

Gość gość
mam zlewozmywak pod oknem, nic sie nie chlapie, fakt,ze mało uzywam, bo obok mam zmywarke (ktorą pewnie i ty wstawisz). Ale opcja ze stolem z kzreselkami pod oknem wydaje mi sie lepsza

Gość gość
Oczywiście, zmywarkę mam, nad zlewem nie będę często pochylać się. Myślę, że rodzinie chodzi bardziej o koszty przeróbek. A te będą spore. Utwierdziliście mnie, że moje plany są rozsądne - oczywiście, pociągną za sobą koszty.

Gość gość
mi też się nie chlapie szyba bo równiez obok mam zmywarkę:) jak chce ci się ponosić koszta to faktycznie stół przy oknie będzie lepszą opcją.

Gość gość
o ludzie to ja pisałam że się chlapie, też mam zmywarkę, ale czasami dziecko sobie myje owoc i otrzepie ręce, czy coś leży w zlewie np 1 łyzeczka i jak wtedy poleci strumień to si,e rozpryskuje, poza tym nie wiem jak wy, ale ja nie wszystko myję w zmywarce, wiecej nie zamontowałabym zlewu pod oknem

Gość gość
no to ucz dziecko zeby nie chlapało, masz motywację:)

Gość gość
Ja też miałąm ten problem ale moim problemem było, że jak umieszcze baterie pod oknem to mi się okno nie otworzy. Kolega mnie oświecil ze istnieje cos takiego jak bateria podokienna i polecił firmy Groche. No i pięknie się składa,chodzi jak lalunia po 5 latach, a ja mogę na rozścierz okno otwierać jak chce :)

Gość gość
dziecko ma ledwo 3 lata i chce być samodzielne, ale wy oczywiście do wszystkiego musicie się przyczepić

Gość gość
oj już przyczepić, więcej luzu kobieto:D

Gość gość
Zależy na jakiej wysokości jest okno. U mnie jest dość nisko i się chlapie. Zły pomysł w moim przypadku to był. Ładnie wygląda, ale nie jest praktycznie.

Gość gość
zależy jaka jest odleglosc baterii od okna, u mnie jest ponad 30cm zatem nic się nie chlapie:)

Gość gość
Też mam zlew przy oknie. Mam zmywarkę, ale też nieraz okno schlapane. Ładnie to wygląda, ale nie za bardzo jest praktyczne.

Gość gość
U mnie w kraju zlewy sa WYLACZNIE POD OKNEM ;) Nic sie nie chlapie, jest odpowiednio zamontowany kran . Na twoim miejscu autorko wolałabym jednak stól :)

Gość gość
Jednak stół pod dużym oknem zwyciężył!D pozwoliło mi podjąć decyzję. Dziękuję Wam