Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu zajmuje Wam karmienie piersią?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Dodam, że u mnie to potrafi (w mojej opinii) trwać bardzo długo ok. 1,5 godziny z przerwami. Dziecko ma miesiąc. A jak u Was?

Dlatego ja ściągam mleko ręcznie do butelki i podaje dziecku z butelki, wypija butelkę w ciągu pięciu 10 minut.

Gość gość
Podobnie mialam na poczatku teraz maly ma 4miesiace i je 5minut raz na 2 godziny i tyle. Jeszcze miesiac temu jadl 40minut a pozniej sie zdziwilam czemu nagle je tak krotko. Ale musisz sprawdzic czy dobrze go przystawiasz i czy przelyka

Gość gość
7:28 Jakie to pocieszające, że może kiedyś i moje dziecko będzie jeść krócej ... Poza tym przy piersi ciągnie mleko jako kombajn ;). Nie pozwalam jej na ssanie dla samego ssania. 7:27 Ja też odciągam, ale tylko po to, żeby mieć zapas mleka na sytuacje awaryjne. A tak z ciekawości zapytam: jak dlugo już karmisz w ten sposób?

Gość gość
To jest poczatek macierzynstwa tylko lezenie z dzieckiem i karmienie ale na szczescie to przechodzi i maluch woli sie bawic niz lezec i jesc zobaczysz to minie!

Gość gość
Ja ze względu ze miałam w domu jeszcze młodsze dziecko to też odciagalam. Nie wyrabialan czasowo. Mały potrafił jeść właśnie 1,5 godziny i po 2 godzinach znowu .... nie wyrabialam czasowo po porostu. Póki mąż miał wolne to było super. Ale później cały dom na mojej głowie. Plus dwulatek... I zaczęłam odciągnąć. Pokarmu miałam bardzo dużo. Na początku karmiłam co 3 godziny i za każdym razem odciagalam. Miałam spory zapas. Dodatkowo nawet mrozilam pokarm w specjalnych woreczkach. Początkowo na spanie i w nocy dawałam pierś żeby czuł ta więź itd . Ale jak któregoś razu maz podał butlę z odciagalam i mały zjadł 150 ml, spał od 20 do 5 rano!!!!!! Byłam w szoku , bo przez pierwsze 3-4 miesiące budził się co butlę 3 godziny. Jadł o 20, później ok północy, a potem jak w zegarku 3, 6.... Robiłam tak całe 9 miesięcy. Bardzo polecam ten sposób. Ale musisz systematyczną. Co karmiła to ściągasz. Mi się udawało z obu piersi ściągać ok. 150 ml. Pozdrawiam Ania

Gość gość
No proszę a podobno KP takie cudowne i bezproblemowe, a tu się okazuje, że początek, to tylko " leżenie i karmienie" albo potrafi trwać 1, 5 godz... Dlatego ja nie pozwoliłabym tak uwiązac się do dziecka. I nie piszcie, że to się normuje po ilus tam miesiącach, bo mnie by dobił każdy taki dzień, a nie miesiąc

Gość gość
Ale czy sciagniete do butelki mleko przechowuje sie w lodowce? Czy moze spokojnie lezec np 2 godziny w temp pokojowej

Gość gość
Moje dzieci najadaly sie szybko, to byla kwestia kilku minut. Oproznialy piers, odbijalo im sie i z glowy. Nie bylo problemow z pokarmem czy ze ssaniem, wiec ja akurat wspominam kp bardzo dobrze.

Gość gość
8:27 No jasne, że może leżeć, a jak nie zużyjesz to wtedy do lodówki.