Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zapłacić 12 letniej dziewczynce za wyprowadzanie psa?

Polecane posty

Gość gość

Córka koleżanki będzie mi raz dziennie wyprowadzać psa na spacer. Spacer w godzinach popołudniowych teraz jak jest ciepło to max 20 minut, gdy będzie chłodniej to i 40 minut, aż do godziny. Dziewczyna to robi z wielką przyjemnością bo kocha psy, a nie może mieć (alergia brata) i nie chce za to kasy, jednak wiem że ona zbiera na nowy telefon no i to jednak praca. Myślałam o kwocie 5 zł za spacer? Jest to za dużo? Za mało? Czy może lepiej dać jej np. 20 zł tygodniowo za te 5 spacerów?

Gość gość
Zapłacić dokładnie tyle, ile zwyczajowo płaci się zawodowemu wyprowadzaczowi psów, czyli od 25-40zł za każdy jeden godzinny spacer. To, że dziewczyna jest młoda i nieświadoma nie oznacza, że możesz ją wykorzystywać i płacić mniej.

Gość gość
Ona sama to bardzo chce robić, często przychodzi do mnie bawić się z psem bo ją uwielbia. 25-40 zł? Chyba trochę Cię pogieło. Ja sama nie mam tyle za godzinę pracy.

Gość gość
gość dziś Ale co mnie obchodzi, że tyle nie zarabiasz? A wyprowadzacz psów zarabia i są to zwyczajowe stawki :) Nieistotne, że dziewczyna ''sama chce'' i ''nie chce pieniędzy'' - jest naiwna i trzeba ją nauczyć, że powinna cenić siebie i swoją pracę, a nie żebyś na jej naiwności pasożytowała.

Gość gość
co kogo obchodzi, że tyle nie masz za godzinę pracy? dziewczynka ma dobrze płatny zawód - wyprowadzacz psów 20-25zł na godzinę to minimuum, jak ci się nie podoba to zmień branże... widzisz? taka dzieczynka jest lepiej ustawiona niż ty

30zł za dwa spacery dziennie, jeśli mieszka niedaleko Ciebie - myślę, że to odpowiednia stawka

Gość gość
Ona nie wyprowadza psów zawodowo, mojego psa tylko chce. Teraz nie daję rady sama bo jestem w 9 mc, wcześniej sama się do mnie dołączała. Normalnie mój mąż to by zrobił, ale 2 godziny później więc po co ma się pies męczyć.

Gość gość
typowa madka ;/ mysli ze jest w ciazy to może wykorzystywać małe dziewczynki

Gość gość
Czyli wykorzystujesz dzieciaka. Ładnie . A mówi się że dzieci w Chinach pracują za darmo, tymczasem dzieje się to tuż obok nas. Pańcia kupiła pieska, leży i pachnie, panicz też zajęty, więc wykorzystajmy dziecko znajomej niech mała ciąga psa za darmo, przecież to przywilej dla niej. Może to ona powinna ci jeszcze palcic żeby mogła wyprowadzić psa jaśnie państwa. Wstyd.

Gość gość
Nie do końca się zgadzam, że dziewczynce trzeba zapłacić tyle samo co profesjonaliście mimo że nie doświadczona, ja płaciłem kilkanaście razy 12latce ale za seks i wcale nie płaciłem tyle samo co prostytutce tylko mniej.

Gość gość
i jak było?

Gość gość
a niech ci piste na strzepy rozpiertoli ty chciwa wyzyskiwaczko i złodziejko !!!

Gość operacyjniak
13.04 - mamy IP Twojego komputera . Twój wpis zgłoszony na policję.

Gość gość
13:19 a sr'asz?

Gość gość
Nie przesadzajcie, 5 zł za 20-30 minut spaceru z psem dla dziecka to spoko kasa.

Gość gość
gość dziś Ona nie wyprowadza psów zawodowo, mojego psa tylko chce. x Nie ma znaczenia, czy robi to zawodowo, czy nie. Wykonuje konkretne zajęcie, którego cena rynkowa wynosi od 25-40 zł. Jesteś starsza od tego dziecka i powinnaś pilnować, by nie była ona wykorzystywana i by otrzymała sprawiedliwe wynagrodzenie. Nawet, jeśli nie chce pieniędzy, to jest niezbywalną odpowiedzialnością i rolą starszych nauczyć młodzież kultury pracy i nie dopuszczania do niesprawiedliwego traktowania ich przez zleceniodawców.

Gość gość
No właśnie też tak myślę. 5 dolców dziennie dla dziecka w Chinach to też kupę chajsu. Poza tym przywilej że mogą szyć bluzki panciom z Europy i ubranka dla ich rojal bejbisow. Ja uważam, że jak pies jest rasowy to mała powinna jeszcze tobie zapłacić że może się lansować z takim ekskluzywnym psem. W końcu ty go za darmo nie dostałaś a gówniara z nim chodzi i ktoś może pomyśleć że ją stać na takiego psa.

Gość gość
13:25 Haha :D:D

Gość gość
5zł za każdy spacer

Gość gość
gość dziś twój pracodawca powinien ci płacić takimi piątkami na dzień , sknero wykorzystująca małe dzieci!

Gość gość
KURFA JAKAS JEDNA I TA SAMA KRETYNKA TU PISZE, NIE SŁUCHAJ JEJ AUTORKO,nie znam sie ale może te 5zł. jest spoko

Gość gość
14:08 kolejna złodziejka i pasożyt... karma wraca

Gość gość
To tyllko dziecko, fajnie że autorka sama wyszła z pomysłem żeby jej coś dać. Nie ma co przesadzać żeby doceniła wartość pieniądza, ale takie 5 zł za 20 minut może być. Nikt nie będzie pokrzywdzony

Gość gość
Jasne że 5zl. Nikt nie będzie pokrzywdzony, najwyżej to dziecko, ale to w końcu dziecko. Dorośnie, pójdzie do pracy, ktoś też uzna że jest za młoda żeby zarabiać więcej pieniędzy i też ją oszwabi. Niech się młoda uczy że świat nie jest sprawiedliwy

Gość gość
Ja bym jej dała 300-400 zł na miesiąc

Gość gość
12000 NETTO NA REKE BIEDACKIE KURHWY

Gość gość
gość wczoraj twój pracodawca powinien ci płacić takimi piątkami na dzień , sknero wykorzystująca małe dzieci! gość wczoraj 14:08 kolejna złodziejka i pasożyt... karma wraca xxx A TERAZ SPIERDALAJ I NIE WRACAJ

Gość gość
tak średnią krajowa koło 2200zł.