Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opakowania z plast a żywność

Polecane posty

Gość gość

Plastik (właściwie plastyk) wchodzi w toksyczne reakcje z żywnością - to już wiadomo dzięki lekarzom i naukowcom, którzy postanowili nie trzymać języka za zębami. Moje pytania są następujące: >1< Czy nie można używać plast. pudełek i naczyń tylko do gorących i ciepłych dań czy w ogóle nie używać? >2< Czy np. trzymanie suchego makaronu spaghetti w plast. pudełku jest nieszkodliwe? >3< Czy melamina to też szkodliwy plastik? >4< Prawie wszystko w sklepach jest pakowane w plast. torebki, takie też trują zawarte w nich produkty? >5< Czy folia spożywcza zatruwa dania i półprodukty, które owijamy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nikt nie wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wie ktoś już?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do pakowania żywności najlepiej nadają się takie opakowania jednorazowe: https://aleopakowania.pl/ . Nic więc dziwnego, że stosują je w większości punktów gastronomicznych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×