Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogłam zajśc w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 18 lat. Prawie 4 tygodnie temu mieliśmy z moim chłopakiem pierwszy raz. Nie doszło wcale jednak do wytrysku, a seks uprawialiśmy w prezerwatywie. Dodam, że były to moje dni płodne. Bardzo, panicznie wręcz bałam sie i boję zajścia w ciążę. Na samą myśl ogarnia mnie panika. W tym tygodniu zaczęłam czasem miewać mdłości, jestem zmęczona, zauważyłam też biało-mleczny śluz. Zrobiłam test, którego wynik był negatywny..Moje pytaniw brzmi: czy myślicie, że moge być w ciąży?

Gość gość
Nie jestes w ciazy.

Gość gość
Jesli panicznie boisz się ciąży to zacznij przyjmować pigulki anty, bo prezerwatywa wcześniej czy później pęknie.

Gość gość
Prezerwatywa nie daje 100% więc jasne że możesz być w ciąży.

W opisanej sytuacji nie ma szans na ciążę. Jeśli boisz się ryzyka ciąży, rozważcie z parterem wybór odpowiedniej antykoncepcji, skoro prezerwatywa nie daje Ci komfortu.

Gość gość
Młodzi ludzie są bardzo płodni! Ale raczej to stres, a nie ciąża. Widocznie jajeczkowania nie było, przesunęło się o kilka dni, więc i miesiączka się przesunie. Do prezerwatywy dołączcie naturalną metodę termiczną . Albo mocniejszą antykoncepcję, chociaż naprawdę warto poznać swoje ciało, jak ono funkcjonuje.

Gość Jadzia55
No niczego nie możesz wykluczyć,chociaż według mnie mało prawdopodobne że będziesz w ciąży. Na przyszłość pomyśl o jakimś konkretnym zabezpieczeniu,antykoncepcja poza tym ze gwarantuje ci bezpieczeństwo ,że nie zajdziesz w ciąże ma tez mnóstwo innych zalet.Tu masz fajny artykuł poczytaj sobie ;-) http://antykoncepcjanamiare.pl/jakie-wlasciwosci-wedlug-kobiet-ma-antykoncepcja-hormonalna/

Gość gość
Ja tak mialam. Tylko mialam 19lat. Teraz mam 2 letniego synka. Sama w to nie wierze jak to sie stalo. Test zron jak okres zacznie sie spozniac, wczesniej nie wykryje.

Stosowanie prezerwatywy w czasie dni płodnych i do tego w tym wieku, to według mnie jest igranie z ogniem.

Gość gość
Obawiasz się, że to ciąża? www.netporadnia.pl

Gość Gośka3242
wątpię. a na przyszłość obserwuj swój organizm. jeśli się boisz, połącz kilka metod antykoncepcji. ja stosuję objawowo-termiczną (kupiłam cyclotest) i mogę polecić, nie zawiodła już od paru lat.

Gość gość
jesli gumka nie pekla ani sie nie zsunela to szanse na ciaze są bliskie zeru, twoj stres oczywiscie moze opozniac przyjscie okresu a objawy opisywane nawet gdybys byla w ciazy nie wystapily by tak szybko :) na przyszlosc pomysl o hormonach np takie ultralekkie tabletki jak vines i spij spokojnie nie martwiac sie brakiem czy przesunieciem krwawienia

Gość gość
Nie masz pewności czy to ciąża? www.netporadnia.pl

Gość gość
wydaje mi się że nie mogłaś