Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z sasiadką

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo duży problem z sąsiadką w bloku gdzie mieszka moja mama. Nagle zaczeło przeszkadzać jej moje dziecko nie wolno stuknąć ,puknąć. Wezwała na mnie policję. Ponieważ twierdziła że moje 9 letnie dziecko hałasuje ograniczyłam wizyty córki u babci dla świętego spokoju. Myslałam że teraz wszystko wróci do normy. A tu nagle taka sytuacja. Idę do swojej mamy a sąsiadka stoi z inną sąsiadką z innego chyba bloku bo ja jej nie znam i na mój widok zaczyna się obgadywanie mnie na cały głos tak zebym słyszała tzn ze mojąe dziecko chałasuje że ja ją wyzaałam że moje dziecko ukradło jej wycieraczkę. Po prostu zamórowało mnie . I mówie ze ja nigdy nikogo nie wyzwałam ani nikt nie ukradł jej wycieraczki itd. Idę do mamy kolejnego dnia a ta z inną sasiadką i znowu mnie obgaduje a ja na to żeby przestała mnie obmawiać i oczerniać do ludzi. Dowiedziałam sie wtedy ze mnie obmówi do wszystkich do kogo sie da a moje dziecko jest nienormalne i psychicznie chore i że powinnam wcześniej uprzedzić lokatorów że mam córkę wariatkę. Udało mi się nagrać te słowa kiedy wykrzykuję ze moje dziecko to wariatka . Ale nie wiem co robić bo ta osoba szkaluje nie tylko mnie ale dotyka to mojej córki o która się najbardziej martwię. Moja córka to grzeczna i rezolutna dziewczynka uczy się wzorowo a ta opowiada na osiedlu ze to wariatka i jeszcze ze chodzi do szkoły specjalnej. Jak się braonić czy ja mogę chociaż ochronić od tych pomówień własna córkę ?

Gość gość
A może to są tak zwane babcie wariatki?

Gość boromeusz kupewłuszko
Z twojej wypowiedzi wynika że twoja mama ma bardzo niską pozycję wśród sąsiadów bo gdyby było inaczej nikt by nie słuchał jakiegoś głupola. Powinnaś się zorientować dlaczego tak jest.

Gość gość
A może twój dzieciar to rzeczywiście wariatka? (Po mamusi).

Gość belizariusz glista
Może to być osoba z problemami psychicznymi. Twoja mama powinna to wiedzieć jeśli tak jest chyba że jest osobą unikającą sąsiadów. Ale na osiedlu takie wieści szybko się rozchodzą. Cała sytuacja wygląda nieco dziwnie może ty też jesteś trochę tego.

Gość gość
ale przestepstwa tym nie popelnia to kogo obchodzi twoje nagranie wyzywania twojego dziecka co zglosisz prokuraturzr? o czym zawiadomisz? jakie przestepstwo?

Gość gość
olewaj, a niech obgaduje do innych jej pokroju, co cię to obchodzi? A jak jednak bardzo, to nagrywaj słowa, zawsze można proces cywilny o zniesławienie wytoczyć. jednak na wariatki bym uważała, dla świętego spokoju lepiej je ignorować - może ma jakieś problemy psychiczne

Gość gość
W Polsce sie prześladuje samotne kobiety, kto wie co tam naprawdę się zdarzyło. Kiedy ja mieszkałam sama, też ciągle się coś działo z moją wycieraczką, aż w końcu ją zlikwidowałam. A córce możesz chyba powiedzieć, żeby się zachowywała ciszej? Czy może jesteście świętymi krowami którym wszystko wolno.

Gość gość
U nas jak ktoś ma dzieci to może wszystko, nawet doprowadzić kogoś samotnego do samobójstwa albo wyrządzić tej osobie dowolną krzywdę. Wszystko jest dla rodzin, a samotnych ludzi się prześladuje.