Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Slyszalyscie ze mm bedzie tylko na recepte?

Polecane posty

Gość gość
Ojej! nie rozumiesz ze zrozumiebiem? To straszne! Akurat 13:06 potwierdza, że bedzie przymus karmienia. Ja się z tego bardzo cieszę!

Gość gość
A jak ktoś nie chce karmić? :D

Gość gość
A karmcie sobie co chcecie i ile chcecie ale odpierdolic się od innych. Wam nikt nic nie nakazuje, więc zamknąć pyski. Żyjemy wolnym kraju. Kropka.

Gość gość
Pojebało :) nie będzie żadnej recepty na mm, już wam ta latkacja mozdzki wyzarla. Proponuję mniej plotkowac dojne krowy

Gość gość
To pediatrzy tylko będą te recepty pisać, zamiast leczyć, bo kto mnie zmusi do karmienia piersią? Za niechęć do karmienia piersią do wiezienia nie wsadzą, ale jak dziecko z głodu padnie, to będzie można oskarżyć pediatrę, że mm nie wypisał . W szpitalu tez, jak dziecko będzie bardzo głodne, bo matka się uprze, że piersi nie da, to i tak podadzą mm.

Gość gość
Ale tutaj same karmiące do 5r.z

Gość gość
Nawet jakby tak sie stalo to zaraz stworzyli by " mlekozastepczy preparat dokarmiajacy powyzej 3 dnia zycia" nazwa z doopy wzieta, bo znalezli by sosob zeby obejsc zakaz

Gość gość
No...i konsylium lekarskie będzie cycki w magla wkładać, żeby zobaczyć, czy naprawdę kobieta nie ma czym karmić naturalnie!

Gość gość
Ja pierdolę. Zakaz aborcji krytykujecie, bo "moje ciało, moja sprawa". A mm na receptę to już super pomysł. Czyli jak rozumiem macice i pochwy są nasze i nikt nie ma prawa o nich decydować, ale cycki już są własnością publiczną i można nam narzucać obowiązek karmienia piersią.

Gość gość
gość dziś GIE PRAWDA. https://www.zdrowie.abc.com.pl/aktualnosci/bez-kar-nowe-standardy-opieki-okoloporodowej-beda-martwym-prawem-,119256.html "W nowych standardach miał być położony większy nacisk na karmienie piersią. I tak się stało. Po raz kolejny rola karmienia piersią została podkreślona. Ze względu na to, że mleko modyfikowane w Polsce podawane jest co trzeciemu noworodkowi, czasem bez wiedzy matki, to wprowadzono zapis, który zezwala na podanie mleka modyfikowanego tylko na zlecenie lekarskie. Nie oznacza, to oczywiście przymusu karmienia piersią, chodzi o zapobieganie praktykom podawania mieszanek bez wiedzy rodziców. Nowe standardy zobowiązują szpitale do zapewnienia kobietom sprzętu do skutecznego pozyskiwania mleka kobiecego. Określono także jasne kryteria dotyczące żywienia noworodka. Na pierwszym miejscu znajduje się mleko bezpośrednio z piersi matki, następnie mleko odciągnięte z piersi matki, potem mleko z Banku Mleka i dopiero na końcu mieszanka mleka modyfikowanego. Niestety standard nie wprowadza nowej procedury - porady laktacyjnej - o co postulowało wiele środowisk."

Gość gość
Nowe standardy zobowiązują szpitale do zapewnienia kobietom sprzętu do skutecznego pozyskiwania mleka kobiecego. xx chociaz tyle dobrze, ja rodziłam we Wrocławiu 3 lata temu i nie było żadnego laktatora na oddziale, musiałam mieć swój i sama go sterylizować, a korzystałam z niego co 2 godz również w nocy, będąc obolała po cc. Nikt mi nie pomógł, nikt nie pytał o laktację, a położne tylko donosiły butelki z mm-gratisy od 5 firm, ja nie korzystałam, ale były dziewczyny, co zrobiły sobie duze zapasy

Gość gość
potem mleko z Banku Mleka x Nikt nie ma prawa zmuszać matki, żeby karmiła dziecko mlekiem z piersi obcej kobiety. Fuj. To ja wolę przemysłowe, sterylne puszki :/

Gość gość
Szkoda dzieci karmionych proszkiem z wodą, pozbawionych czułości i okradzionych z tego co im się należy. Żałosne baby co nie są w stanie wykarmić swoich dzieci.

Gość gość
pozbawionych czułości i okradzionych z tego co im się należy x Wymyśl jakiś inny zestaw wyrazów, bo od razu widać kto zacz :)

Gość gość
potem mleko z Banku Mleka x Nikt nie ma prawa zmuszać matki, żeby karmiła dziecko mlekiem z piersi obcej kobiety. Fuj. To ja wolę przemysłowe, sterylne puszki :/ xxxxxxxxxxx 1) mleko z Banku Mleka jest przeznaczone dla skrajnych wcześniaków i podawane jako LEK i na takich zasadach jak LEK, więc nikt cię nie będzie do niczego zmuszał głupia pindo, a twój wypierd o ile nie będzie wcześniakiem obejdzie się smakiem! 2) może i obca kobieta ale jak widać lepsza od własnej matki, nie tylko ma mleko, karmi własne dziecko, ale też dzieli się z potrzebującymi, co jest czasochłonne bo w czasie, gdy ty malujesz paznokcie czy pociskasz pierdoły na kafe, ona siedzi godzinami przy laktatorze 3) fuj to możesz powiedzieć o nafaszerowanej antybiotykami i obsranej łajnem krowie, której sproszkowane mleko będzie pić twoje dziecko, a od honorowej dawczyni mleka się odwal, bo jej mleko jest najlepszej jakości, przebadane, nawet sobie nie zdajesz sprawy durna mendo jakie restrykcyjne wymagania trzeba spełnić, zeby zostać dawczynią 4) "ja wolę przemysłowe, sterylne puszki" mleko z piersi dawczyni również jest sterylne, bo jest kilkukrotnie pasteryzowane, za to nie ma w nim całego przemysłowego syfu takiego jak tłuszcz palmowy, który masz w mm Ogólnie to ci powiem idź się leczyć, bo nie mogę zdzierzyć jak pierwsza lepsza głupia szmata z kafe obraża Dawczynie i Banki Mleka, które z takim trudem są otwierane w tym polskim grajdole. Jesteś zerem i twój bachor też nim będzie.

Gość gość
21:26 10/10 dobrze pocisnęłaś kretynce :-D

Gość gość
kolejny kretyński pomyśl, przecież to się da obejść, jak ktoś nie będzie chciała karmić to będzie mniej przystawiał dziecko do piersi a tym samym będzie mniej pokarmu i mniejszy przyrost masy dziecka. Przecież w takiej sytuacji każdy lekarz będzie sugerował mm

Gość gość
dziś x 1. Nie każde mm zawiera tłuszcz palmowy. 2. JA nie obraziłam żadnej kobiety, używając słów "mleko, pierś, kobieta" 3. Mam prawo do takiego zdania, że anonimowego mleka nie chciałabym podawać swojemu dziecku. Ktoś inny może mieć taką ochotę/potrzebę i niech to robi. Mnie nic do tego. 4. Nie maluję paznokci. 5. Prezentuje Pani ogromny poziom agresji i braku kultury.

Gość gość
1. Nie każde mm zawiera tłuszcz palmowy. 2. JA nie obraziłam żadnej kobiety, używając słów "mleko, pierś, kobieta" 3. Mam prawo do takiego zdania, że anonimowego mleka nie chciałabym podawać swojemu dziecku. Ktoś inny może mieć taką ochotę/potrzebę i niech to robi. Mnie nic do tego. 4. Nie maluję paznokci. 5. Prezentuje Pani ogromny poziom agresji i braku kultury. x ...aha i najważniejsze. Kp, choć nie 3 lata i mimo to, takie mam zdanie o przymuszaniu do korzystania z mleka anonimowego...do mieszania się w ogóle w tak osobiste sprawy. Bo każdy przymus prędzej, czy później, stworzy możliwość wystąpienia niebezpiecznych dla dziecka sytuacji i patologie.

Gość gość
Zawsze mozna dawac tez krowie... ja jestem z lat 70, i nie tolerowałam sztucznego mleka, a krowie tak.

Gość gość
21:52 raptem jedno-najdroższe, nie zawiera. Ma ono jednocześnie najmniejszy udział w rynku, ze wzgl. na "zaporową" cenę, czyli nie jest dostępne dla wszystkich. I zrozum wreszcie wielce nieagresywna i kulturalna kobieto, że nikt nikogo do tego nie będzie przymuszał, bo banków mleka jest mało a dzieci niekarmionych piersią zdecydowanie za dużo. Nie ma takiej opcji, żeby mleka dawczyń wystarczyło nawet dla wczesniaków, tylko skrajne je otrzymują i to w niewielkich iloścach. Więc "mleko anonimowe" ciebie nie dotyczy, pozostaje ci za to od krowy podpisanej z imienia i nazwiska.

Gość gość
To jest przerażające, nie karmić własnego dziecka. Jeszcze 40 lat temu nie było mm i wszystkie matki karmily. Teraz nagle kp takie trudne...

Gość gość
dziś - ja mam własnie 40 lat, i w latach 70 było mleko modyfikowane, to raz, a dwa, matki b czesto nie karmiły piersią, chyba czesciej niz teraz. Ja podobno z piersi nie chciałam pic w ogóle, byłam po cesarskim cięciu, i od początku mnie w szpitalu dokarmiali mlekiem modyfikowanym, moze dlatego mi sie nie chciało wysilac. potem podobno to modyfikowane zle znosiłam, wiec dostawał krowie.

Gość gość
dziś x 1. Mojego dziecka mleko krowie, czy to podpisane, czy nie - nie dotyczy. Karmiłam, chwilami z trudem, bo brałam leki i wtedy mogłam jedynie to swoje wylewać do zlewu, ale starałam się karmiłam. 2. Nigdy nie napiszę, że mm jest lepsze od karmienia piersią - NIE JEST i NIGDY NIE BĘDZIE, ale przymus, dla mnie, jedynie zniechęci. Nie agresja, nie terror, nie obrażanie, a EDUKACJA i ZACHĘCANIE. A i tak będą kobiety, które z wyboru lub z nie, nie będą karmiły naturalnie i ich dzieci przez to gorsze nie będą, choć niewątpliwie jakiś etap macierzyństwa je ominął.

Gość gość
Nie wiem, gdzie wy widzicie ten terror laktacyjny, rodziłam niedawno w mieście wojewódzkim i była na oddziale szafka z mm od różnych producentów w buteleczkach 50-60 ml, , każdy sobie podchodził i brał, natomiast nie było żadnych porad laktacyjnych ani pomocy w przystawianiu dziecka, personel sprawiał wrazenie niezainteresowanego kto jak karmi, ale gdy tylko dziecko zapłakało, w drzwiach pojawiała się pielęgniarka z butelką mm. Także stawiam na edukację ale nie przesadzajcie z jakimkolwiek obrażaniem i agresją wobec niekarmiących piersią, bo to bujdy i wymysły.

Gość gość
Uważam że jest terror ale w drugą stronę, czyli zmuszanie do mm i podawanie wbrew wiedzy matki, wyszłam pod prysznic, przychodze a tu faszeruja moje dziecko bebilonem bo zapłakało, a zostawiłam odciągnięte swoje mleko to piguły udawały że nie wiedziały!!! Personel chce zeby dzieci były zatankowane pod korek i spały z przepełnienia, bo wtedy jest cisza! Zero wiedzy o pojemności żołądka noworodka, tylko rozpychanie od urodzenia!

Gość gość
Gosciu wyzej, zgadzam sie z toba. M Położne mm zapychaja malca, rozpychajac żołądek i następny pacjent gotowy. A jakby mialy udzielić porady laktacyjnej to zajmowaloby to mase czasu.

Gość gość
Dlatego ja bralam swoje dziecko do kibelka ze sobą, by mu nikt nie wciskal chemicznego gowna. Nigdy nie zrozumiem, nie potrafię- jak można nie chcieć karmić? To daje tyle milosci.

Gość gość
ziś - wiele osób to pobudza seksualnie, nawet maja orgazmy, bleee... a orgazm z własnym dzieckiem? chyba nie bardzo? chciałabys?

Gość gość
01:34 wiele to chyba nie osób tylko urojeń pod twoim zyebanym deklem, zboczeńcu, erotomanie i pedofilu. Post zgłoszony na policję, namierzą cię po IP.