Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie czy po rozpoznaniu choroby i w konsekwencji przyjmowania hormonu tyrozyny objawy minęły? Na dzień dzisiejszy mam wszystkie objawy jestem po usg tarczycy stwierdzono guzki tarczycy. Czekam na wizytę u endo. Biorę l-tyrozyne jako suplement i objawy trochę się zmniejszyły.

Gość gość
nieodczynnosc tarczycy leczy sie przede wszystkim dietą eliminacyjną. mialam TSH 12.5 i samą dietą zbiłam w 9 tygodni d 2.7 :)

Gość gość
Być może nie znam jeszcze dogłębnie tematu niedoczynność, nie wiem czy to hasimoto czy brak jodu, czy przez układ immunologiczny. Więc pytam dalej... A tobie dziękuję za odp. Gdy pogłębi wiedzę z moją dolegliwością będę miała na uwadze :-)

Gość gość
Ja operacja tarczycy miałam prawie rok temu,miałam juz duży guzek było go widać gołym okiem i przy dotyku twarda kulka była.Do operacji nie miałam zaburzeń hormonalnych co dziwne były idealne,w czasie operacji okazało się ze i na lewym płacie( guzek duży był na prawym ) jest kilka małych zmian wiec zostało wycięto prawie całe oba płaty,zostało mi 15% gruczołu,po operacji zaczęłam brać euthyrox 100mg wpadłam w niedoczynnosc,zmieniono mi dawkę na 88mg z czasem się wyregulowalo i wyniki są dobre tsh w normie

Gość gość
przy chorobach tarczycy zdecydowanie trzeba uwazac na diete, prowadzic zdrowy tryb zycia :) Wazne jest, aby pilnowac swojego zdrowia. Ja dodatkowo jeszcze doczytuje sporo informacji na https://hashimotoplan.com/ - moim zdaniem bardzo fajne info :)

Gość gość
Dziękuję za odp. Bardziej chodziło mi czy po harmonie zmniejszyły się objawy te dokuczliwe jak ospalosc, zmęczenie, niskie ciśnienie, niska temp. ciała, suchość skóry i zwolniona przemiana.

Gość swinska tarczyca
Sproszkowana świńska tarczyca Thyroid TR Thiroyd NDT tajski Mam sprowadzany z Tajlandii suplement diety Thiroyd 1000 tabletek po 60 mg. Sprzedaję po 120zł + 20 zł przesyłka pobraniowa. Również mam suplement Thyroid TR (bez laktozy i glutenu), 1000 tabletek po 60 mg, za 250 zł, włącza to koszt wysyłki rejestrowanej z Tajlandii. Mogę też go wysłać z Polski, ale za 350 zł. Proszę przekaż znajomym. dziekuję z góry Jan Krongboon massagewarsaw@gmail.com https://www.facebook.com/kurs.tajski

Gość gość
Tak jak pisałam wyżej po zmianie dawki hormony są wyregulowane wszystko jest ok co znaczy ze objawy minęły

Gość gość
Czy nerwica może doprowadzić do niedoczynności tarczycy? Istnieje taka zależność?

Gość gość
Tak, stres długotrwały i silny może powodować niedoczynność. Tarczyca nie lubi stresu, papierosów.

Gość gość
Coś w tym jest bo w okresie bardzo dużego stresu guzek na tarczycy bardzo mi się powiększył

Gość gość
Właśnie, nerwica to paskudna i podstępna choroba, atakuje zdrowe organy jak serce czy wspomniana tarczyca. Chciałabym tego cholerstwa skutecznie się pozbyć, obawiam się, że bez pomocy psychiatry się nie obejdzie

Gość gość
Nie ma co gdybać tylko własnie iść do lekarza :) i wtedy wszystko będzie wiadomo, o diagnostyce, badaniach i leczeniu też sporo piszą na https://hashimotoplan.com/ - bardzo merytorycznie i profesjonalnie do tematu podchodzą

Gość wynik

Witam
Czy jest ktoś w stanie pomoc zinterpretować wyniki? Do lekarza jeszcze chwile zanim się wbije
TSH 2,500 (0,270-4,200)
FT4 1,480 (0,932-1,710)
FT3 4,140(2,020-4,430)
Strasznie wypadają mi włosy do tego mam napady kołatania serca. Czekam na wynik holtera ekg. Jest mi wiecznie gorąco. Ostatnio jakoś mniej mogę się skoncentrować. Dziękuję za pomoc kompletnie się na tym nie znam niby wyniki są w normie a samopoczucie jest gorsze 😕