Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktosia Samosia

szczerość w związku

Polecane posty

Gość Ktosia Samosia
Bardzo dziękuję za tą odpowiedź na jego odebrany telefon. Bardzo trafne rozwiązanie

Gość gość
Ale żeście się uczepili z tym mieszkaniem przed ślubem- ja też nie mieszkałam przed ślubem z aktualnym mężem i nie ponoszę w związku z tym żadnych konsekwencji. A to seks można uprawiać tylko z kimś z kim się mieszka? Dajcie żyć ludziom jak im się podoba. Faceta teksty i zachowanie poniżej poziomu- przynajmniej teraz łatwiej się rozstać. Kwestia tylko czy on był cały czas taki sam, czy teraz się zmienił.

Gość gość
ale po co sobie na zlosc robic i napędzac błędne koło? ja po prpstu bym nie odebrała i poczekala na niego, przyszedłby to poważna rozmowa o priorytetach i albo sie traktujemy jak dorośli ludzie albo rozstajemy.

Gość gość
11:48. Zgadzam się- też pisałam, że trzeba normalnie porozmawiać zamiast znizać się do poziomu.

Gość gość
Bo to śmieszne. Seks z nim uprawia od pięciu lat wiec pewnie juz i tak dawno mu sie znudzila. Ale mieszkać bez ślubu nie chce bo to katoliczka wielka i nie uznaje mieszkania na kocia lape. Nawet ciężko to nazwać związkiem. Oboje po 30tce, nie mieszkają ze sobą, nie oświadczył jej sie nawet. I tak od pięciu lat. Nie wiem jak ty chcesz poznać faceta nie mieszkając z nim. Wielka księżniczka sie znalazła. Ty myślisz ze mając 35 lat znajdziesz frajera który sie z toba ożeni bez mieszkania gdy coraz mlodsze wchodzą na rynek? Dorosnij. Nie dziwne ze facet nie traktuje cie poważnie skoro nie chcesz z nim mieszkać ale doopy mu dajesz świętoszku

Gość gość
11:57 Zamknij ryja, idiotko. Macie tyle i tyle lat i nie mieszkacie razem? A co ja facet NIE PROPONUJE mieszkania razem? To co wtedy, madralo jebana? Mowisz o tym, jakby to byla oczywistosc a co ja facet tego nie proponuje? Mam sie wpraszac sama? Mam 22lata, jestem z facetem od 4 miesiecy, czuje, ze jestem z nim tak blisko, ze moglibysmy mieszkac razem, ale on milczy. Uprawiamy seks, ale nie bylam u niego nawet na noc. Zreszta studiuje, nie zarabiam. Mam byc na jego utrzymaniu? Jebnij sie w leb

Gość gość
11:24 A po co ci odpowiedz na czyjes pytania? Poopowiaj ty o swoim zwiazku, choc sadzac po twoich wypowiedziach w zadnym nie jestes. Czemu nie mieszkacie razem? Najczesciej to dlatego, ze facet tego nie proponuje. Starczy, kurwiszcze durne?

Gość gość
11:57 Moja mama wyszla ponownie za maz w wieku 35 lat, skurwielko. I mala wowczas male dziecko- mnie. Wiekszosc kobiet wychodzi za maz po 30. Cos mi mowi, ze jestes facetem

Gość Ktosia Samosia
A może po prostu dotychczas nie byłam pewna tego człowieka? I źle robiłam, że z nim nie mieszkam? Wygląda na to, że dobrze, bo jakoś normalnie to co zrobił i powiedział nie wygląda. To nie jest watek ,,mieszkanie przed ślubem? - wady i zalety". Jak znam życie - każdy ma inne zdanie na ten temat i inną sytuację, często bardzo skomplikowaną, więc jedyne co pozostaje to szacunek do innych ludzi i ich poglądów: poprawnych czy niepoprawnych politycznie, mądrych czy niemądrych z naszego punktu widzenia. Hipokryzja jest wtedy, kiedy nie znasz kogoś a twierdzisz, że wiesz wszystko na jego temat i możesz osądzać

Gość gość
Pedałek od mieszkania razem i teorii, ze po 30 nikt juz baby nie chce zniknal nagle i nie odpowiada. Widac solidny dopierdol dostal :D

Gość gość
ja myślę, że to dziwny typ, nienormalny i niedojrzały. pora brać nogi za pas

Gość babafemi
Droga autorka, gdyby moj facet wylecial mi z takim tekstem, ze kumpel mu podstawia kobiety...to bym sie ugryzla w jezyk i na spokojnie zapytala: dlaczego ten kumpel to robi, przeciez wie ze on jest juz od lat w zwiazku? Czy uwaza ciebie za jedze i szuka mu nowej partnerki. I jak ty masz to niby rozumiec? W niektorych sytuacjach to trzeba zachowac zimna krew i zadac konkretne pytanie a nie rzucac sluchawka i potem tygodniami nad tym rozmyslac.

Gość gość
Masz to, na co godzisz się.

Gość Ktosia Samosia
Wiesz, sęk w tym, że ja się nie godzę.

Gość gość
bardzo Ci współczuję Autorko. To dno i kompromitacja mężczyzny i tak się kiedyś doigra kiedy trafi swój na swego

Gość gość
Zawsze tak się zachowywał?

Gość Ktosia Samosia
Nie, ale bywały sytuacje, które wskazywały na jego niedojrzałość

Gość gość
Skoro z nim jesteś, to się godzisz. To nie dobroć, to słabość charakteru.

Gość Ktosia Samosia
Już nie jestem z nim

Gość gość
Rozstaliście się przez telefon?

Gość Ktosia Samosia
Tak

Gość gość
Trochę marnie, że po 5 latach rozstanie przez telefon.

Gość Ktosia Samosia
Marniejsze byłoby słuchanie jego kłamstw na żywo

Gość gość
Może racja - nigdy nie byłam w takiej sytuacji, wiec ciężko mi powiedzieć. A jak to przyjął?

Gość Ktosia Samosia
Jak to on- wszystko to moja wina, bez zaskoczenia

Gość gość
kłamstwa w związkach są jakimś standardem ale dobrze się stało jest mnóstwo innych facetów trzymaj się ją też się zbieram po takim grajku

Gość Ktosia Samosia
dziękuję, nie jest łatwo, ale będzie stopniowo inaczej- staraj się nie myśleć o tym ,,twoim" gnojku...Po prostu jak zaczynasz myśleć- natychmiast kieruj myśli ku czemuś innemu...