Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Otóż brałam tabletki kontracept przez pół roku, ale zaczęłam krwawić w trakcie ich brania więc w ustaleniu z lekarką odstawiłam tabletki na dwa miesiące żeby wszystko się unormowało. Po tym czasie zaczęłam brać tabletki Belara. Opakowanie zaczęłam w 7dc. W 8, 9 i 10 dc uprawiałam seks bez zabezpieczenia. W chwili obecnej jestem w 24 dc. Bolą i kłują mnie piersi, odczuwam również ból w podbrzuszu od czasu do czasu. Mam takie uczucie jakby coś tak jakby się działo się w brzuchu. Mdli mnie i nie potrafię jeść. Odrzuca mnie od niektórych rzeczy a na niektóre mam ogromną ochotę... Czy to może być ciąża?

Gość gość
http://www.mjakmama24.pl/ciaza/objawy-ciazy/kiedy-zrobic-test-ciazowy-po-ilu-dniach-od-zaplodnienia-wynik-jest-miarodajny,535_6149.html "Najbezpieczniej jest wykonać test 9-10 dni po zapłodnieniu - wtedy wynik będzie już w miarę miarodajny. Dlaczego? Dopiero po tym czasie dochodzi do zagnieżdżenia się zarodka w endometrium, a następnie - rozpoczęcia wydzielania gonadotropiny kosmówkowej. Lepiej więc oszczędzić sobie nerwów i do wykonywania testu ciążowego przystąpić dopiero po tym czasie od stosunku." zrób test, podziel się wynikiem

Gość Jadzia55
Zrob tes ciazowy ,gdybyś tabletkę wzieła w 1 dniu miesiączki to miałabyś 100% pewność działania antykoncepcji.Sama piszesz ,że wzięlas w 7 więc w tym wypadku powinnaś się zabezpieczyć prezerwatywą.Tak jest w ulotce ,też biorę belarę. I jeżeli weżmiesz w 1 dniu to masz od razu zabezpieczenie ,tak samo jeżeli chodzi o 7-dmio dniową przerwe.