Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mieszkalibyscie za granica

Polecane posty

Gość gość

Gdybyscie nie odkladali prawie zadnych pieniedzy?

Gość marawstala
Nie : )

Gość gość
nawet jakbym mógł odkładać to bym nie mieszkał

Gość gość
A czemu nic nie odkladasz? I gdzie miesKasz?

Gość gość
mieszkam w anglii nic nie odkladam bo życie jest za drogie nienawidzę tego kraiku chcę wrocic :(

Gość gość
Tak, mieszkałem za granicą pół roku, mógłbym zamiast odkładać pieniądze kupiwac np gry video, konsole :) ale mam już 100tys euro majątku w Polsce na czarną godzinę.

Gość gość
dziś ja w Irlandii czułem się lepiej niż w Polsce, czy było tam drożej? Raczej taniej. Taki przykład ten sam tv tam był za 1250euro wróciłem a u nas cena 6999. Byłem w szoku :)

Gość gość
dziś to chyba za wysoki standard życia sobie ogarnelas, w takiej Irlandii są też kawalerki za około 30 tys euro nie trzeba kupować domu czy wynajmować go. Na mieście nie musisz zrec, nie musisz też palić. Wtedy wszystko jest tańsze nawet za wodę się nie płaci.

Gość gość
moze elektronika troche taniej ale żywnosc i artykuly pierwszej potrzeby pewnie drogie chociaz nie wiem bo w irlandii moze inaczej niz w anglii :(

Gość gość
ale najpierw skads trzeba miec te 30 tys euro zreszta takie tanie to pewnie gdzies na wioskach tylko mozna kupic a standard jak standard pierydole takie zycie ciezko pracowac i jeszcze sobie wszystkiego odmawiac. ale nie watpie ze w tej irlandii mozna by lepiej zaoszczedzic

Gość gość
dziś pamiętam taką sytuację nitka dentystyczna najtańsza w lidlu tam 0.69e u nas 4.99 ot polska :D

Gość gość
dziś i tu ciebie zaskocze bo w centrum miasta przy głównej ulicy handlowej rynku deptaku, po prostu irlandczyk nie mieszka w blokach on sobie tego nie wyobraża jest wychowany że musi być dom, co do kasy to ja mam na mieszkanie już ;)

Gość gość
Tak, ale ile w uk kosztuje juz np. wynajem, oplaty zwiazane z utrzymaniem mieszkania, cholerny council tax, oplaty za samochod itd. Telewizora nie kupujesz co miesiac... To nie jest tak, jak sie jeszcze niektorym wydaje, ze pojada i w byle jakiej pracy zarobia 1000funtow/euro i beda zyc jak krolowie, bo to jest na nasze 5000 zlotych. To sa gowniane pieniadze i zycie w nedzy w ww krajach

Gość gość
"pierydole takie zycie ciezko pracowac i jeszcze sobie wszystkiego odmawiac" no cóż takie jest życie, kobiety mają z tym problem bo dla nich wypad na miasto to życie a ja ci powiem że dogodniejszych czasów dla dominatorow nie było, abonament gier na dwie konsole 30zł netflix na allegro z dyche i za 40zł masz co robić całe dnie w domu. Kup sobie to plus popcorn i piwa. Teraz ogromne tv za grosze praktycznie bo można kupić używany. Zamiast pić na mieście idź do znajomych na grila co mają kredyt i podwórko. Nie kupuj markowych ubrań i w zasadzie wszystko. Co takiego wtedy tracisz? Projektor multimedialny kupisz za 200 funtów HD i masz 150" w domu... Nie rozumiem was kobiet po co wam te wypady na miasto, hajs tracić i czas.

Gość gość
dziś ja przeliczylem i rzeczywiście samemu mi się nie opłaca ale tylko dlatego że pale papierosy, emigracja jest dobra dla minimum dwóch osób

Gość gość
Jeszcze chyba są abonamenty na kina, siłkę, basen, książki plus biblioteki, muzykę, dzisiaj za kilka stow można tak się ustawić że skąd brać na to wszystko czas? A ty mówisz że wszystkiego sobie odmawiac, restauracja, piwo na mieście czy w pubie, markowe ciuchy to nie wszystko co życie ma do zaoferowania. W Irlandii jadłem hamburgery po 1e najczęściej dwa na mieście i wystarczyło by mieć siłę dalej chodzić.

Gość gość
Czy ja wiem. My lacznie mamy ok.2000-2200 funtow miesiecznie na 2 osoby i jest ciezko mowiac szczerze. Obydwoje pracujemy na pelen etat itd.

Gość gość
Szczerze mówiąc to nie wiem, czemu bym miała nie odkładać - mieszkam w 3 z kolei kraju i nigdy nie żyłam "na styk", nawet jak mieszkałam sama w nienajtańszej metropolii. Ale nawet jeśli jakoś by tak się stało okresowo - to tak, jak najbardziej, w miejscu zamieszka nie tylko o pieniądze chodzi.

Gość gość
@02:14 Czyzby Londyn?

Gość gość
gość dziś Nie :) Nie mieszkałam i nie mieszkam w żadnym z krajów anglojęzycznych.

Gość gość
mieszkam za granica dluzej niz w polsce. Pieniadze ok, mam kupione mieszkanie, praca ok. moj problem jest taki, ze nie wiem co jest domem. W polsce czuje sie jak turysta

Gość gość
Przeciez dzisiaj wiekszosc ludzi nie odklada pieniedzy czy to w Polsce czy za granica