Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę pogodzić się z beznadziejnymi warunkami życia w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę pogodzić się z tym ile to państwo kradnie mi pieniędzy. Gdy odbieram pasek wypłaty i widzę ładną sumę brutto, z której zostaje mi ledwie ponad połowa po odliczeniu składek. Nie mogę pogodzić się z wiekiem emerytalnym 67 lat, z tym, że uczciwie pracującym ludziom się tutaj odbiera i kradnie na wódę dla dzieciorobow i patologii. Nie mogę się pogodzic z cenami produktow, które po ostatnim porownaniu przeze mnie okazały się wyższe niż ceny Niemieckie. Co mi po pieniądzach z ZUS na starość?

Gość gość
dodam, że pieniędzmi z zus się możesz wcale nie nacieszyć, bo jak wielu może cię dopaść rak w wieku lat 50-60 lub niewiele później dodaj jeszcze do tego, że ty musisz tyrać do 67 rż. po to żeby cała armia pasożytów mogła przechodzić na emerytury po 15 latach pracy, albo przez całe życie nie płacić grosza składek jak sędziowe i prokuratorzy, po to żeby potem brać emerytury 3-4 krotnie wyższe od twojej na którą ty musisz yebać przez całe swoje życie do starości

Gość gość
A wiesz, że pracodawca płaci więcej niż przykładowo 2100 brutto? Są jeszcze koszta ukryte. Chyba tylko po to, żeby nie wkurwiać ludzi pracy tym ile zabiera im państwo.

Gość gość
2100 brutto to 2532,81 zł. To teraz policz ile z najniższej zabiera państwo.

Gość gość
Ja wiem dobrze, że jest coś takiego jak koszt pracodawcy. Do tego składka na ZUS dla firm jest kosmiczna i płaci ja każdy taką samą niezależnie od dochodu z firmy. Czyli drobni przedsiębiorcy dostają po dupie.

Do sklepach kolejki nie z tej ziemi, jak wszedł iPhone X za 5000 zł to sprzedał się jak świeże bułeczki, w wakacje nad morzem do najdroższych atrakcji stoją długie kolejki. Faktycznie, w Polsce są beznadziejne warunki życia :-D

Gość gość
Dokładnie jest tak jak mówisz, ale to nasza wina bo sobie pozwalamy. Polacy przyzwyczaili się do marnych zarobków i chyba myślą, że tak musi być. Z tych 2532,81 pracownik powinien dostać przynajmniej 2100zł. Należałoby też obniżyć VAT, ale PiS tego nie zrobi bo nie będzie mógł utrzymać programu 500+.

Gość gość
Trzeba sobie założyć IKE, z tego nie kradną i na stare lata będzie dodatkowa kasa oprócz państwowej emeryturki, albo zmienić kraj

Gość gość
Na papierosy i alkohol zawsze mają kasę

Gość gość
Ale potem nie mają na coś innego. Polak, gdy cokolwiek chce sobie kupić to musi się pięć razy zastanowić czy może sobie na to pozwolić i musi liczyć się z tym, że będzie musiał rozkładać wydatki, a w cywilizowanym kraju to człowiek kupuje co chce.

Gość gość
To jest absurd, że ceny polskie są wyższe od niemieckich, a zarobki 3 razy niższe.

Gość gość
wiek emerytalny to 65

Gość gość
Wow to zmienia wszystko