Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mmausie ile płacicie Ukraince za pomoc domową?

Polecane posty

Gość gość
Pewnie po kulturoznawstwie lub socjologii na kijowskim Uniwersytecie Bandery :D

Gość gość
gość dziś A ktoś ci każe? Nie wiem czy jesteś leniwa czy to z powodu napompowanego ego, ale jest wolny rynek jakby ci głód w d..sko zajrzał to byś przyszła do mnie za te 18 zł/h. xxx Nie przyjdzie, bo pewnie mąż wyprosił zaniżenie płacy do najniższej (reszta do koperty oszukując nas podatników) a ta siedzi za 500+ i zasiłki w domu i ogląda TV :D

Gość gość
Na rynku pracy płaci się za umiejętności, fach i wydajność a nie papierek wyniesiony z uniwerku :)

Gość gość
Nie jestem leniwa, głód już mi zajrzał, ale trzeba się szanować, mam stałych klientów, mam klucze do domów, wstyd by mi było dać 8 czy 9 zł za mycie mojego kibla. Dla mnie to żenada, wielkie panie karierowiczki, którym się nie chce sprzątać swoich brudów i wykorzystują takie co to usiłują na jedzenie zarobić, wstyd i żenada. Uważam że stawka 20-30 zł to godna stawka, wg ciebie powinnam sprzątać dom 180 m za 40 zł, no bez jaj

Gość gość
gość dziś I podejrzewam,że taka pani z UA jest bardziej wykształcona i posiada więcej klasy niż te leniwe fleje,co jeszcze płacą grosze! xxx To nie są grosze za tak mało prestiżową i wymagającą małej wiedzy i umiejętności prace. Nieprzypadkowo zleca się ją osobom trzecim z tego tytułu, że jest niewdzięczna. Natomiast na moim lokalnym rynku same sobie sprzątaczki zgotowały ten los wymagając wygórowanych stawek i zmową cenową pompując wynagrodzenia. Z tego powodu taniej okazało się wynając Ukrainkę a Polki które uprzednio pracowały jako pomoc domowa niech gniją na kebabie w Niemczech lub pod bramą urzędu pracy.

Gość gość
Do 19:51 Każdy sądzi po sobie, to że twój mąż zaniża to nie znaczy, że mój też. To że tobie się wydaje, że wszyscy żyją przed Tv za 500+ to świadczy tylko o twojej głupocie bo za 500+ nie da się godnie żyć, ale to trzeba mieć trochę oleju w głowie, podaj adres to szarpnę się na jakiś eko żeby ci nie zaszkodził bardziej, lejek masz czy dorzucić?

Gość gość
@20:02 Ale prymityw z ciebie, brak za słów za ten personalny atak. Idź szarpać się z Ukrainkami o zaszczyt szorowania podłóg.

Gość gość
Tzn ty możesz mi ubliżać że jestem leniwą oszustką i mój mąż też, i to nie jest brak klasy? Bo co? Bo ja sprzątam cudze brudy a ty nie? I dlatego ty możesz po mnie jeździć? Wybacz, ale ktoś kto mi ubliża i to bezpodstawnie nie zasługuje na mój szacunek.

Gość gość
Ja płacę aktualnie 7h/h, pani pracuje u mnie od ok niecałych 2 lat. Wcześniej płaciłam jej 6zł. Ja jestem zadowolona i ona też :) To chyba najważniejsze.Małe miasto na śląsku.

Gość gość
A niech mi ktoś powie gdzie najlepiej szukać takich Ukrainiek do sprzątania? Na jakich portalach?

Gość gość
za takie pieniądze to i polki zrobią

Gość gość
Warszawa tylko sprzatanie : jedna pani 20 pln/h , cala reszta ( przetestowalam kilka pań)- 25pln/h. Wszystkie Ukrainki. Raz w tyg. Ok 5-7 h zajmuje sprzatniecie mieszkania.

Gość gość
20:29- u mnie tylko z polecenia. W necie nigdy nie szukalam.

Gość gość
do 20:29 Możesz podjechać na tzw. ukraińską giełdę pracy niewolniczej, jest właściwie w każdym dużym mieście np. w Warszawie jest w okolicach UP na Grochowie. Podjeżdżasz i ich "opiekunowi" mówisz, że jest potrzebna pani do sprzątania za tyle i tyle, woła ją, wsiada i pucuje Ci mieszkanko :)

Gość gość
Ok 20 zl Trojmiasto. Bywa mniej. Zauwazcie, ze te kobiety nie odprowadzaja podatku

Gość gość
gość dziś Tzn ty możesz mi ubliżać że jestem leniwą oszustką i mój mąż też, i to nie jest brak klasy? Bo co? Bo ja sprzątam cudze brudy a ty nie? I dlatego ty możesz po mnie jeździć? Wybacz, ale ktoś kto mi ubliża i to bezpodstawnie nie zasługuje na mój szacunek. xxx Strasznie mnie Twój szacunek obchodzi. Za wysokie progi na twoje nogi, przestań pompować sztucznie swoje ego.

Gość gość
Ego a szacunek to dwie różne rzeczy, polecam słownik. Póki co to widzę, że twoje ego ciągle się pompuje ;-) dajesz mała, jeszcze trochę, jak mnie wyzwiesz jeszcze trochę będziesz mogła położyć się spać z myślą Ale jestem zajebista ;-)

Gość gość
18 zł za taki zakres i jeszcze Cie śmieszy, ze jak jej nie pasuje to wypad?:O prowo?

Gość gość
Ukrainki i Polki w Szwecji zarabiają 55 zł/godz (na czysto).

Gość gość
Był kiedyś o tym reportaż w polskiej prasie..przezabawny .zwł jak owe pomoce używały "uniwersalnej" szmaty do wszystkiego :( od podłóg w przedsionku rezydencji warszawskich bogaczy po stoliki dla ich dzieci .Tudzież inne ciekawostki :D Zrozumcie że żadna kobieta z dobrym zawodem i wykształcona stamtąd nie jedzie do PL szorować .

Gość gość
gość wczoraj Ok 20 zl Trojmiasto. Bywa mniej. Zauwazcie, ze te kobiety nie odprowadzaja podatku xxx Jakby te panie jeszcze zapłacili podatek to by im z tej pracy na suchą bułkę nie zostało!

Gość gość
gość wczoraj Ukrainki i Polki w Szwecji zarabiają 55 zł/godz (na czysto). xxx Właśnie, w Szwecji a niektóre pragnęłyby zarabiać tyle w Polsce co w bogatym skandynawskim kraju. Jeszcze człowiekowi wmawiają, że to tylko i wyłącznie godna stawka.

Gość gość
gość wczoraj 18 zł za taki zakres i jeszcze Cie śmieszy, ze jak jej nie pasuje to wypad?pechowiec.gif prowo? xxx Skąd wniosek, że to prowo? To jest uczciwa stawka za prace o małej wartości dodanej, do której nie potrzeba wielkich kwalifikacji, specjalizacji i wykształcenia zdobywanego w pocie czoła latami. Jakim niby prawem miałaby autorka podnosić stawkę ukrolce? Poszła na kursy doszkalające z mopowania? :D Proramowania pralki? Niech się cieszy, że prace ma :)

Gość gość
Co do Ukrainek ja słyszałam przypadki, że czasem można wziąć taką panią z tej nieformalnej giełdy pracy i po wykonaniu obowiązków po prostu jej nie zapłacić. Prawda to?

Gość gość
Muszę więc przekazać mężowi by podjechał po taką jedną, bo szykuje nam się przyjęcie w domu i tradycyjnie żadne z nas nie będzie miało motywacji sprzątać.

Gość gość
Nie wpuscilabym obcej kobiety do domu. A siedzac i patrząc jak ktoś sprząta moje brudy byłoby dla mnie żenujące.

Gość gość
Ja pracuje na sprzątaniu. Do autorki zaplacilabys sobie 18 zł na godzinę za szorowanie okien ? Ja mam kilka domów i nigdy nie umawiam się na godzinę tylko biorę stawkę za całość. Zajmuje mi to średnio 6-7 H. Mam swoją chemie. Za maly domek 200 zł jednorazowo, raz w tygodniu . Po pierwszym sprzątaniu Pani domu dochodzi do wniosku że nie musi mi mówić co jest do zrobienia , nawet nie sprawdza pracy . Pracuję u bogatszych osób którzy ciężko pracują i wiedzą jakim wysiłkiem jest sprzątanie domu i ile czasu to zajmuje. Ale byłam też u leniwej krowy która za sprzątanie syfu nie do opisania i prasowanie ( czytaj 3 dzieci +dwoje dorosłych) chciała zapłacić 8 zł za godzinę. Czytaj : za pracę fizyczną płacisz więcej bo to też umiejętności i wytrwałość która nie każdy ma . Tak jak za pracę umysłową na wysokim stanowisku . Wszyscy moi pracodawcy są bardzo zadowoleni , mają do mnie duże zaufanie i zawsze dziękują za pomoc mimo tego że przecież za to płacą . Wyludzaczkom co nie mają kultury i człowieczeństwa podziekuje. Jak nie macie na tyle pieniędzy żeby komuś godnie zapłacić to nie zatrudniajcie nikogo do pracy bo was po prostu na to NIE STAĆ . Tak , po prostu Was nie stać .. ot cala prawda .

Gość gość
Jprdl. Ale się cenicie. A ludzie na taśmie w fabrykach zarabiają 12zl brutto. Sprzątaczki w biurach, czy hotelach, też najniższa, albo niewiele więcej. Jeszcze jakie pytanie: czy szorowalabts okna za 18 zł na godzinę. Wiesz co? Ja tak. Bo to wychodzi 3 tys na miesiąc. Są gorsze roboty od mycia okien. Wy bogaczki zatrudniające za minimum 25 zł za godzinę, ile wy płacicie opiekunce do dziecka? 8zl? Bo tyle się tutaj przeważnie przejawia. Wstyd zapłacić sprzątaczce 25 zeta, ale jak mężuś w firmie płaci 15 zeta tamtej sprzataczce, to już wstyd nie ma?

Gość gość
Brawo Pani wyżej :-) dokładnie tak, a one rzucą parę groszy i dumne i blade bo sprzątaczkę mają ;-)