Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobilybyscie na moim miejscu? Maz nie chce pracowac

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat,maz 36. Od zawsze pracowal. Szkole konczyl za swoje pieniadze. Jak mial 6 lat jezdzil na grzyby,jagody a jak mial 10 to juz latem zarabial spore sumy(oczywiscie mama chciala mu zabierac ale babka wstawila sie za nim ze sam zarobil to niech wyda nawet i na cukierki nie jej sprawa). I tak zawsze sobie latem zarabial,jak mial 14 lat to chodzil na sadzenie lasu itp. W wieku 16 lat posadzil swoj las na działce tesciow(ma byc niby jego ale nie wierze w to).Po maturze wstapil do wojska,potem do strazy granicznej,ale odbębnił swoje,stwierdzil ze to nie dla niego bo malo placa i jest nudno i wyjechal za granice do pracy. I tak pracowal,potem poznal mnie,razem pracowalismy,zaszlam w ciaze,wzielismy slub ja siedzialam z synem w domu,on pracowal,syn podrosl to opiekowalam sie dziecmi wraz z nim,kupilismy dom,wrocilismy do PL,urodzilam drugie dziecko,wzielismy kredyt na remont,maz w tym czasie pracowal juz w zakladzie.Corka miala 2 lata to ja zaczelam opiekowac sie starsza pania,oczywiscie ciagnelam ze soba corke bo nie bylo komu zajac sie. No i jakos w zeszlym roku maz zaczal popijac,byl w zakladzie jeden kierownik,wyjatkowa szuja.Maz poszedl na chorobowe w listopadzie zeszlego roku ,padl mu kregoslup,przepuklina,ale pic nie przestal.I tak pije do dzis i mowi mi ze ja moge isc do lepiej platnej pracy a on bedzie siedzial z dziecmi... Siedzial...tylko ze on pije non stop.juz nie wien co z nim robic. Z jednej strony caly dom wyremontowal sam,nie wiem co robic. On pije to jak ja mam go utrzymywac? Dzieci ciagac do pracy bo przeciez z nim nie zostawie. Coraz czesciej mysle by podac go o alimenty. W marcu skonczyla mu sie umowa to nawet nie postaral sie o zasilek chorobowy,caly czas ja go utrzymuje i splacam kredyt. Nie wiem co robic. Cos mu odbilo :-(

Gość gość
Był ten sam temat jakiś miesiąc temu. Po co wstawiasz to od nowa , przecież ludzie napisali ci co masz robic.

Gość gość
No to nie ja. Pamietam ten temat.on byl o facecie ktory w ogole nie pracowal ,bo jakos dorobil,mama dala itp

Gość gość
msz w domu alkoholika któremu ułatwiasz picie i staczanie się. Ma z Toba jak w niebie. Podaj go o alimenty i wyrzuc z domu może się obudzi a jak nie ...

Gość gość
pamiętaj nie ułatwiaj mu picia. Dlaczego to tylko Ty masz zarabiać na rodzine? Niech twój maz ponosi konsekwencje picia a nie ty pozwalasz mu zostawać w domu i pic :O

Gość gość
Mój maz tez jest alkoholikiem ale caly czas pracuje i w miare dobrze zarabia ale jaknby robil to co twój to od razu pogonilabym dziada.

Gość gość
Było już słowo w słowo to samo

Gość gość
gość dziś Mój maz tez jest alkoholikiem ale caly czas pracuje i w miare dobrze zarabia ale jaknby robil to co twój to od razu pogonilabym dziada XXX Hipokryzja

Gość gość
Po to wstawia, Bo juz jej sie myła te prowokacje i juz nie pamięta o czym pisała przed chwila. Zmień troche styl, Bo ten brak spacji przed znakami i brak wielkich liter jest bardzo charakterystyczny.

Gość gość
I po co opowiadasz całą tę historię o jagodach i lesie? Zona nieroba, która musi sama spłacać kredyt raczej zapytałaby nas tu o adres do prawnika, możliwości podziału majątku itp. a nie opowiadała serial.

Gość gość
gość dziś gość dziś Mój maz tez jest alkoholikiem ale caly czas pracuje i w miare dobrze zarabia ale jaknby robil to co twój to od razu pogonilabym dziada XXX Hipokryzja " X dlaczego hipokryzja? kocham go i dlatego nie odchodze od niego. On dobrez zarobi i wszyscy szczesliwi ;) przy czym ja jestem szczera i nie udaje, ze on jest ok bo nie jest :( jest alkoholikiem o czym przed slubem nie wiedzialam.

Gość gość
Alkoholik, który dobrze zarabia w końcu przestanie zarabiać. Nałóg się pogłębia. W końcu zawali pracę. I jak siedzisz w tym bagnie sama, to ok, ale jak dzieci muszą to znosić, to gratuluję, że im niszczysz psychikę. Kasa to nie wszystko.