Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!!! Mamy chłopców!!

Polecane posty

Gość gość

Czy wasi synkowie majac miesiac, dwa też CODZIEN tak sie wydzierali (do placzu do malo podobne) jakby obdzierano ich ze skory?? Najedzone, umyte, i tak beczy z taką... złoscia... Czy to normalne? Prosze o odpowiedzi##!

Gość gość
moj to wyjatkowy aniolek takze nie pomoge bo nie wiem jak inni..

Gość gość
Może alergia

Nie,nie miałam tak.Synowie mało płakali,byli pogodni i spokojni jako noworodki i niemowlęta.Najmłodszy ma 3 miesiące.Siedzi na leżaczku i ogląda z nami film przyrodniczy.

Gość gość
A ma znaczenie nerwowosc matki w ciazy? Bylam nerwowa, rozdrazniona, w zasadzie mam taka osobowosc

Gość gość
A może ma kolki ?

Gość gość
może kolka albo po prostu dzidziuś nie chce być sam, trzeba cały czas być przy nim, zagadywać, śpiewać itp. I wtedy nawet z godzinę może leżeć spokojnie.

Gość gość
Nie ma kolek wogole. Czasem ma czkawke. Nawet jak nosze czy babcia nosi dalej tak beczy, ponoc taki charakterek wiecznie wkurzony, juz sie boje jaki bedzie za jakis czas..

Gość gość
Skąd pewność, że to nie kolka ?

Gość gość
No i po co ci to było

Gość gośćopi
Autorko przykro mi ale... nie pociesze cie.Moj kilkumiesieczny synek od samego poczatku darl sie z byle powodu a kolek nie mial. Trafilam na taki charakterek i tyle. Wiem co czujesz, nieraz sama sobie zadawalam pytanie czemu trafilam na takiego furiata a niektorzy maja tak spokojne dzieci. Do tej pory jest nerwowy i placze na prawde sporo. Cierpliwosci zycze bo wiem ze to potrzebne

Gość gość
masakra, szkoda mi was i tego darcia ryja na okraglo...

Gość gość
gośćopi dziś Ile ma miesiecy teraz?

Gość gośćopi
Niedlugo skonczy 5 miesiecy. Na rekach to mu pasuje, bo jest wysoko, bo wszystko widzi itd ale wez go odloz to czasem jak sie wkurzy to sie rozplacze ze az purpurowy na twarzy sie zrobi. Albo wez w dzien go uspij, zasnie a ja nawet nie zdaze siku zrobic to juz slysze ryk i po spaniu. Dobrze, ze mam w domu babcie ktora czasem stara sie pomoc i meza gdy przychodzi z pracy bo gdybym byla sama jak palec to nie miala bym kiedy zjesc. Ktos mi powie ze go nauczylam tak albo ze wymyslam. Albo ktos wierzy albo nie - juz w szpitalu w nocy dal mi taki wycisk ze myslalam ze w jakas depresje popadne

Gość gośćopi
A i autorko najgorsze byly pierwsze 3 miesiace - jazda bez trzymanki. Az bylam u lekarza z nim czy wszystko gra ale zdrowe dziecko jak rydz. A po 3 miesiacu to CZASEM zdazy sie ze wstanie z lepszym humorem lub troszke wiecej pospi ale placz to jest na pozadku dziennym. Powodzenia! Moze kiedys bedzie lepiej :D

Gość gość
Mam nadzieje ze bedzie. Juz mnie to irytuje nie tyle meczy i smuci co juz irytuje

Gość gość
Zdrowe dziecko nie drze się jakby go ze skóry obdzierano.Coś musi mu dolegać inaczej po prostu by płakał.

Gość gość
Dziecko ma 6 tygodni?

Gość gość
Oczywiście że zachowanie matki w ciąży ma wpływ. Moja mama non stop w ciąży z moim bratem darla się na wszytstkich i mój brat taki był od małego niespokojny.

Gość gość
Stan emocjonalny mamy w ciąży ma ogromny wpływ na dziecko. Twoja nerwowość "udziela się " dziecku. Dzieci są doskonale zestrojone emocjonalnie z rodzicami a zwłaszcza z mamą. Ty się zrelaksuj. U mnie doskonale się sprawdza metoda opukiwania (EFT). Jak ja sie uspokoje to moje dzieci (teraz 3,5 i 1,5 roku) odmieniają się jak za dotknięciem czrodziejskiej różdżki. Z młodszym synem bardzo sie sprawdziło kołysanie na rękach przy mantrze Ra Ma Da Sa. Tuliłam go w dość mocnym uścisku i pląsałm sobie po mieszkaniu nucąc. Mówiłam mu też że jest bezpieczny, że jest u mamusi, że go kocham. Powodzenia

Gość gośćopi
Zapomnialam jeszcze dopisac, ze ja z natury tez jestem nerwus i w ciazy tez sie sporo denerwowalam. No i teraz mam :P tez mam dni gdy juz mnie to irytuje i mam wszystkiego dosyc

Gość gość
szwagierka w ciąży oaza spokoju a mała tak im dawała do wiwatu ze chodzili jak zombie wszystko jej nie pasowało na rękach nie w łózeczku nie na leżaczku w samochodzie tez sie darła po lekarzach chodzili dziecko zdrowe viburcol lekarz pozwolił podawać i nagle przeszlo jak ręka odjął teraz się smieją ze ja podmienili przeszło 5 miechów tak się męczyli tak więc cierpliwosci

Gość gość
Ale ponoc dziecko bedzie takie nerwowe jaka byla matka podczas ciazy..xx

Gość gość
Ja wam wierze dziewczyny. Mam to samo. Krzyz panski z dzieckiem. Nie zawsze ale czasem jqk zacznie to nic go nie uspokaja. Wszyscy na spacerach i w galeriach z takimi aniolkami w wózkach, ja tan moge zapomniec o zakupach czy spacerze po parku...

A robili mu USG w przychodni,żeby sprawdzić, czy to kolki? Mój się drze i ma problemy z brzuszkiem (kolki) praktycznie cały dzień :/ nawet jak nie płacze to się wygina cały czas i jęczy. Masuje mu dość mocno brzuch przed każdym karmieniem i dociskam nogi do brzucha, żeby baczki poszły. A poza tym tez już zauważyłam humorki - chce być noszony pionowo i chce wszystko widzieć, jak go położę - wyjec ...://// cały czas chce być na rękach, ale już codziennie probuje dluEj go przytrzymywać, żeby leżał (No chyba ze się wywija z bólu brzucha, wtedy go biorę).

Gość gość
Słuchaj ja próbowałam dawac na początku infacol, espumisan ale najlepiej zadzialal bobotic. Dawno nie mial kolki moj synek. Moze spróbuj?

Gość gość
Tak, mój syn wczoraj skończył rok i jestem bardzo szczęśliwa, że czas leci i nie jest już małym niemowlakiem, ani tym bardziej noworodkiem. U nas było darcie się z małymi przerwami przez pierwsze 2-3 miesiące. Miał obione USG brzucha nawet, ale wszystko ok, taki typ. Potrafił nie spać do 3-4 nad ranem, potem usypiał na godzinę, dwie i od nowa. To był dla mnie straszny czas i nigdy więcej dzieci. Największe kłamstwo jakie usłyszałam będąc w ciązy to, to, że noworodki tylko jedzą i śpią.

Gość gość
Zauważcie taką prawidłowość, że często dzieci są placzliwe przez 2-3 miesiące, kolki też w tym okresie a potem "same" ustępują. To odzwierciedla pierwsze tygodnie ciąży i mamy (tez taty i bliskich) emocje związane z ciążą. Wtedy kobieta odkrywa że jest w ciąży, różne emocje temu towarzyszą. Od szczescia po przerażenie. Potem powoli odnajduje się w nowej sytuacji, uspokaja, akceptuje (jeśli wcześniej miała obawy). Maluszek to czuje.