Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile spały wasze noworodki a później niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, ile czasu w ciągu dnia przesypiały? niedawno urodziłam i nie wiem ile dziecko powinno przesypiać

Kładziesz wtedy, kiedy jest zmeczone. Jedne spia wiecej, inne mniej, sama zobaczysz jak u Was bedzie. Moj obecnie spi ok 10-11h w nocy (w tym pobudki na mleko) w dzien w sumie ok 3h w czasie 3 drzemek. Czyli niewiele jak na niecale 8 miesiecy. W czasie kolek sypiał od polnocy do 5 i w dzien po pol godziny co chwila. Moze zaraz po urodzeniu spal te slynne 18h na dobe, pozniej nigdy.

Gość gość
Kazfe dziecko jest inne. Corka jako noworodek budzila sie co 4godz na mleko. Noce przesypuala w wieku 3mcy. Jako wieksze niemowle spala 2 razy w dzien. Po roczku raz ok. 2 godzin. Calkowicie zrezygnowala ze spania w dzien majac 2 lata. Syn od poczatku spioch, mleko co 3 godz. Majac 8 tyg przesypial w nocy 7 godzin. Ogolnie szybko spal cala noc. W dzien jako niemowle spal duzo. Potem 2 drzemki- pierwsza 2 godz, druga pol godz/ godzina. Po roczku spi raz w dzien od 2 do 3 godzin. W nocy spi 9- 11 godzin. Ma teraz 15mcy.

Gość gość
Ja tam od poczatku mialam malo ospale dziecko... jako noworodek to dokladnie nie pamietam ale byl w stanie pol nocy nie spac i plakac a w dzien drzemek bylo bardzo malo i krotkie, czasem 15 min. Bylam w szoku ze nie chce mu sie prawie wcale spac. Teraz jako kilkumiesieczny bobas w nocy spi 8 godz w tym pobudki na jedzenie a w dzien ze 3 drzemki po pol godziny

Gość gość
a co robicie z takimi malutkimi dziećmi kiedy akurat nie śpią, nie płaczą itd? czy takiemu niemowlakowi 2 miesięcznemu czyta się bajki? czy wsadza do jakiejś matki edukacyjnej