Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola1211

Patologiczni sąsiedzi

Polecane posty

Hej, niedawno przeprowadziłam się do nowego mieszkania w bloku i moim problemem są sąsiedzi z dołu. Od samego początku moją uwagę przykuły nieustanne krzyki dochodzące z ich mieszkania. Jest to małżeństwo z dwójką dzieci, córką i młodszym synem. Nigdy nie słyszałam ich krzyczących na siebie nawzajem, zawsze krzyczą na dzieci. Nie jestem pewna czy nie dochodzi tam też do przemocy, ponieważ niejednokrotnie słychać jakby bieganie i upadające przedmioty? Ostatnio spotkałam ich pod blokiem i jestem pewna, że ich młodszy syn jest opóźniony w rozwoju oraz, że jest na coś chory. Podejrzewam jakieś ADHD albo spektrum autyzmu - nie potrafił ustać spokojnie tylko trzepał się i krzyczał. Gdyby tego było mało ostatnio kupili sobie psa, na którego też krzyczą. Niejednokrotnie słyszałam "co żeś zrobił?" i dźwięk jego skomlenia... Z tego co dowiedziałam się od sąsiadek jest to normalnie a telefony na policje zapewniają spokój na kilka dni a ojciec jest później agresywny i grozi ludziom na korytarzu - chyba łatwo zrozumieć dlaczego kolejne telefony na policje są wykluczone. Stąd moje pytanie: gdzie zgłosić to anonimowo? Do jakiegoś MOPS-u? Czy może istnieje jakaś fundacja w województwie łódzkim, która zajmuje się takimi problemami?

Gość gość
Mam pytanie czy sąsiadzi mieszkający pod tymi patologicznymi też narzekają na hałas

Gość gość
jak bija psa to do tozu

generalnie są raczej znani z zakłócania porządku, inni sąsiedzi też się skarżą

Gość gość
Jak zgłosić psią krzywdę to interwencja jest od razu, a z reakcjami na ludzką różnie bywa

Gość gość
to chuuje yebane

Gość gość
Dzieci z autyzmem nie trzepoczą jak to określiłaś. Takie uroki mieszkania w klatce czyli bloku.:-( Jak są krzyki i awantury to zgłaszaj na 112.