Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Była u mnie ciotka podobno bede cc juz zawsze odczuwać bliznę i kręgosłup

Polecane posty

Gość gość

Cc miałam 3.5 tyg temu. Czuje się już dobrze nic nie boli brzuch ani kręgosłup jedynie brzuch mam taki nie mój dretwy. Blizna ładnie się goi. Dopiero pisałam wizytę cioci która twierdzi ze cc to jest największe zło bo operacja itd. Z czasem będę odczuwać kręgosłup i bliznę. Kręgosłup bo miałam znieczulenie podpajenczynkowe. Teraz siedzie i się martwię :( nie zle mnie nastraszyla :( moja mama nie miała cc ale miała operacje na przepukline brzuszna ma ogromną bliznę na brzuchu w zasadzie przez cały brzuch i nic jej nie boli nie czuje jej na zmianę pogody. Ciotka miała cc 30 lat temu i do dziś jej ta blizna czasami się babra. Ma problemy z kręgosłupem i które na pewno są spowodowane przez znueczulenie tak ona mówi. Jestem przerażona czy faktycznie tak będzie ?

Gość gość
Nic ci nie bedzie. Glupia jest ta ciotka bo cie straszy, i po co to jej i czemu ma sluzyc ? Ja mialam 2 razy cc i nic mi nie jest. A ona moze ma problemy przez cc a moze i nie. Blizna sprzed 30 lat nie powinna sie juz babrac. A kregoslup to juz ze starosci moze bolec. Poza tym operacja 30 lat temu i taka teraz to jest jednak roznica.

Gość gość
Ciotce jeśli babra się blizna to raczej z innego powodu, np. endometriozy w bliźnie ( ale niekoniecznie to to), ja miałam cc 14 lat temu i nic mnie nie ciągnie, nie boli, kręgosłup ok.

Gość gość
Nie wiem po co ale nastraszyla mnie nie zle. Teraz aby chodzę i się martwię. Na dodatek mam syna który waży prawie 5 kg i to też mówi ze nie dobrze bo nie powinnam dźwigać. Takiego klocka to co mam zrobić? Moja wina ze taki duży?

Gość gość
Ale to prawda 30 lat temu a teraz to różnica. .jak robili mi znieczulenie to mówili że teraz są cieniutkie igły nie tak jak kiedyś. Bo chciałam ogólne ale namawiali mnie na podpajenczynkowe. I się zgodziłam. Tylko nie wiele pamiętam co mi tłumaczyli... ale zapamiętałam o tych Iglach

Gość gość
30 lat temu było cc pionowe pod narkoza, więc grubość igły nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
Bedzie dobrze zobaczysz a to uczucie odretwienia w miejscu ciecia u mnie przeszlo po 3miesiacach teraz juz nic tam nie czuje blizna pieknie sie goi bez zadnych kremow

Gość gość
Ona mówila ze miała znieczulenie w kręgosłup i dlatego ma teraz problemy. I dodatkowo ma zrosty które bardzo bolą. Od czego robią się zrosty?

Gość gość
Od dzwigania zaraz po cieciu ale samo dziecko do tego nie doprowadzi ogolnie sie oszczedzaj

Gość gość
Mialam 4 razy znieczulenie w kregoslup ( 3 razy cc ) i nigdy nie bolal mnie kregoslup a tym bardziej blizna po cc .

Gość gość
Cc mialam 24 lata temu . Kręgosłup nie boli ..Ale najciekawszy tekst ze po 30 latach ciotce babra sie blizna ? O matko a co jej sie tam babra ? Po tylu latach to ona kreseczke tylko ma a nie blizne ha ha ha i do tego rozbabrana to moze juz jej brzuch zgnil po tylu latach rozbabrania .

Gość gość
Jakby blizna sie babrala to ona juz by dawno zakazenie miala.

O Jezusku, ja miałam 2 miesiace temu cc i już nic nie czuje :p a mam długa, bo robili na szybko i musieli mieć lepsza widoczność. Dodam , ze od razu nosiłam małego, bo miał a raczej ma kolki i od 2 tygodnia cały czas na rękach (w szpitalu tez nosiłam od drugiego dnia, jak wył w nocy).

Gość gość
Mialam cc 7msc temu, mnie sie 3 razy wbijali w kregoslup, bo robila to jakas praktykantka i jej nie wychodzilo, ale ostatecznie za 3 razme przejela juz anastezjolog i sie udalo - nie mam zadnych problemow z kregoslupem. Co do blizny to jeszcze czuje lekkie odretwienie, ale mysle, ze to minie.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego mnie tak straszyła to ze ona ma takie problemy nie znaczy ze i ja musze je mieć. Nue wiem o co chodzi z tą blizna nie chciałam juz jej pytać bo wystarczająco mi powiedziała

Gość gość
Ja miałam w grudniu cc i kręgosłup bolal mnie jak chodziłam po schodach kilka tygodni. Teraz juz jest ok. Z brzuchem tez wszystko ok

Gość gość
Co do kręgosłupa to ważna jest rehabilitacja i ćwiczenia - to jest coś co każdego prędzej czy później dotknie, przy porodzie naturalnym też byś mogła nabawić się dyskopatii np.

Gość gość
mialam cc 12 lat temu , nic sie nie babra , nic nie czuje i juz nawet nic nie widac , nic mnie nie boli

Gość gość
gość 2018.06.15 Cc mialam 24 lata temu . Kręgosłup nie boli ..Ale najciekawszy tekst ze po 30 latach ciotce babra sie blizna ? O matko a co jej sie tam babra ? Po tylu latach to ona kreseczke tylko ma a nie blizne ha ha ha i do tego rozbabrana to moze juz jej brzuch zgnil po tylu latach rozbabrania . x Nie pierdziel, że kreseczka, bo blizny po cc sprzed 30lat to faktycznie blizny. Pionowe cięcia niejednokrotnie tak paskudnie pozszywane, że kobiety mają tam głębokie dziury, a nie kreseczki. Widocznie teściowa autorki ma takie właśnie coś, które bardzo ciężko wymyć i z tego powodu zbierają się tam baterie. Nie musi być ropnia, same bakterie plus wilgoć i masz grzyba. Jeśli masz poziomą bliznę, to się ciesz, bo jesteś jedną z pierwszych, która była tak cięta. Ja rodziłam 18 lat temu i dopiero od kilku lat cięli poziomo. x Autorko bliznę twojej teściowej opisałam powyżej, a co do kręgosłupa, to może ją boleć nie tyle ze znieczulenia, co raczej ogólnie z ciąży, a to pokolenie po porodzie zawsze się szarpało. Najlepsze jest to, że pokolenie jej matki musiało swoje po porodzie odleżeć, a pokolenie twojej teściowej i ciut starsze dźwigało i zapierdzielało tak, jak przed ciążą, a może i ciężej. Bo mężuś oczywiście się nie kwapił do opieki nad dziećmi. My sobie zakupy do wózka i z wózka do samochodu, a one w rękach ciężkie siaty do domu nosiły. A macierzyńskie tylko 4 miesiące, podczas gdy oszczędzać po cc powinnaś się pół roku.

Gość gość
Tfu! ciotka, nie teściowa!