Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hybryda u matki dwójki dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mam roczne dziecko i ostatnio byłam na paznokciach i zrobiłam sobie czerwony kolor . Zawsze robilam niewidoczne pastelowe ale to tylko raz od porodu. Co o tym myślicie czy mi wypada?

Gość gość
Ale Ty głupia jesteś. Oczywiście, że wypada, choć z takim podejsciem to załóż wór pokutny i ogół głowę na łyso.

Gość gość
Jako matka dwójki dzieci powinnaś mieć na sobie rozciągnięte dresy, przetłuszczone włosy w kucyk, twarz bez makijażu, a paznokcie to najlepiej obgryzione!

Gość gość
Też jestem matka i robię sobie kolor taki jaki mi się podoba.

Gość gość
Nie wypada, 2 dzieci tylko obgryzione.

Gość gość
Autorko, mam nadzieję, że Twój temat, to taka forma "żartu". No, proszę Cię. To, że jesteś matką, nie zwalnia Cię od bycia kobietą - kobietą zadbaną, w każdym aspekcie. To jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa, jak chcesz wyglądać, ale nie zapominaj o sobie. Nic nie straciłaś na kobiecości, tuż po narodzinach swoich dzieci. Masz prawo wyglądać pięknie i podobać się samej sobie oraz Twojemu mężowi/partnerowi. To chyba taka dziwna i zgorzkniała mentalność tkwi w ludziach "starej daty", którzy dawniej nie mieli takich sposobności, by o siebie dbać i teraz wytykają młodym, że "zamiast interesować się dziećmi, to paluchy malowała" (gdzieś miałam już okazję to słyszeć nawet). A może, najzwyczajniej, nikt im nie mówił, dziesiątki lat temu, że dalej wypada to robić. Oczywiście - na tyle, na ile zdrowie i fundusze pozwalały. To taka zazdrość połączona z brakiem szacunku i zrozumienia, że każdy ma prawo robić, co chce, tym bardziej, że ten lakier na paznokciach dzieci nie otruje, ech... Autorko, dbaj o siebie, po prostu.