Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdy dziecko skonczylo roczek i chodzi juz samo..czy teraz bedzie tylko lepiej?

Polecane posty

Gość gość

Czy ten czas teraz będzie wspaniały? Jak wy doswiadczone matki to widzicie,widzialyscie?

Gość gość
U mnie wtedy bylo ciezko - dziecko wymagało bezustannie kontroli, a i tak zdarzały nam sie wycieczki na sor. Dodatkowo koniec macierzyńskiego, powrot do starych obowiązków plus frustracja po roku kiszenia sie w domu. Dla mnie bylo fajnie, jak dziecko miało ok pół roku, a potem jak poszło do przedszkola.

Gość gość
No moja pierwsza corka byla wtedy fajna. Spokojna, ostrozna, grzeczna. Zaczela sama chodzic pozno- miala 15mcy. Synek zaczal chodzic sam w wieku 13mcy, teraz ma 15 i jest wiekszym uparciuchem i indywidualista. Choc tez jest fajny i w wiekszosci przypadkow slucha, ale na niego musze bardziej uwazac.

Gość gość
Będzie fajnie jak się wyprowadzi. Ja mam 4 latke. Na roczek już chodziła i trzeba było za nią krok w krok chodzić,była ciekawa,wszędzie chciała wejść i wszystko sprawdzić. Powoli kończyły się spacery we wózku,wszędzie sama,na nóżkach,a później dźwigaj,bo bolą,bo zmęczona (2latka miała). Teraz od roku chodzi do przedszkola. Ciągle latam z pokoju do pokoju. Chodź,zobacz,podaj,pomóż,wytnij.. A czemu tak,a czemu nie,jak to się robi,też chce i milion pytań odkąd oczy otworzy. Do tego ciągle fochy i nerwy. A czemu nie może mieć 10 takiej samej figurki,a czemu musi iść spać jak jej się nie chce,a czemu, a czemu. Wrr

Gość gość
wtedy dopiero jest zapieprz, także zrób sobie kolejnego bachora bo przy jednym nie wyrobisz, zajmiesz sie drugim a ten pierwszy niech robi co chce, chyba, że babkę zaprzęgniesz do opieki nad pierwszym

Gość gość
Będzie lepiej. Pójdzie gdzie chce i właśnie tam zajmie się np. robieniem bałaganu, a Ty przez ten czas np. obierzesz warzywa na zupę :-)

Gość gość
Każdy wiek ma swój urok. Teraz też wszędzie wejdzie, będzie się wspinać, zabawa na 5 i następna, jeden wielki bałagan a jeszcze po sobie nie posprząta.

Gość gość
Mój niemowlak tylko jadł spał i robił kupę;) ewentualnie leżał i oglądał świat czy lapal jakieś wiszące zabawki. Po roku- amok, odkrył pozycję w pionie o spokój się skończył. Chciał wszedzie sam na nogach, ciężki okres do ok 3 lat. Potem to już super

Gość gość
Mój syn parę dni temu skończył rok pare dni temu i moim zdaniem jest milion razy lepiej niż rok temu o tej porze, czy nawet 10-9 miesięcy wstecz. Mój syn był mega absorbującym niemowlakiem. Dużo płakał, mało spał. Uspokajał się głównie na rękach kolysany i przytulany. Nie było mowy żeby polezał w bujaczku sam czy na macie. Teraz jeszcze nie chodzi ,ale raczkuje jak szalony. Gdy wychodzimy na ogord to go puszczam luzem, bo w wózku nie chce być. Wszędzie wejdzie, wszędzie się wtrapie, w domu jest go pełno. Nadal jest mocno absorbujący, ale i tak jest lepiej niż było. Dla mnie okres wczesnego niemowlęctwa i tak do 9-10 miesiąca był raczej ciężkim czasem i nie odczuwałam tej całej mitycznej radość macierzyństwa...

Gość gość
Mój ma 13 miesięcy i szczere, to najgorszy czas od początku. Zaczął chodzić. Wszędzie się wspina. Na kanapę, na krzesło, a z niego na stół, wszędzie włazi , na placu zabaw to samo. W wozku nie chce siedzieć. Oczywiście jak chodzi, to upada, spada itp. I ciagle afery, bo go zdejmuje, xabieram z roznych ciekawych miejsc, nie pozwalam na grzebanie w śmietniku, klozecie itd. Ryk i rzucanie się na podłogę. On wkurzony, ja padnieta. I na spanie kompletnie też nie ma czasu. A miałam takie fajne dziecko...

Gość gość
moje dziecko odkąd odkryło chodzenie na własnych nożkach nie chciało jeździć w wózku, krzyczała strasznie jakby ją ze skóry obdzierali, o spacerach wózkiem nie było mowy. W dodatku była i jest do tej pory bardzo energiczna, wiec na spacerach uciekała mi ciagle, nie chciala chodzic za rączkę, to była masakra. Dużo histeryzowała bo jej nie pozwalałam włazić gdzie popadnie, np. w kałuże albo na trawnik gdzie srały kundle. Było ciężko, teraz jest lepiej, faza buntu troche jej przeszła, znowu polubiła wózek.