Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu osoby wierzące i praktykujące i mogą polecić

Polecane posty

Gość gość
Seks w dni niepłodne Z NATURY uniemożliwia poczęcie, seks w prezerwatywie Z ZAMYSŁU je uniemożliwia, to tak w skrócie, wg nauki KK oczywiście.

Gość gość
Każda kobieta może określić czas płodny, trzeba się tylko tego nauczyć. Czy Ty autorko poznałaś NPR? Czy naprawdę w XXI wieku moglibyście już nie powtarzać o dodatkowej owulacji. A prezerwatywa nie daje zagrożenia?

Gość gość
Skoro jesteś taka wierząca to chyba wiesz po co współzyć z mężem wedlug wiary,bo wiadomo ze nie dla przyjemnisci. Nie chcesz wiecej dzieci nie współzyjesz. Proste.

Gość gość
gość dziś Jeśli umyślnie i świadomie uprawiasz seks tylko w dni niepłodne, żeby nie mieć dzieci, to Z ZAMYSŁU uniemożliwiasz zapłodnienie. Tak więc dalej różnicy nie ma.

Gość gość
No tak faktycznie, bo większym złem i grzechem jest stosowanie gumki niż samobójstwo (tak, świadome narażanie się na utratę życia to samobójstwo) i osierocenie dzieci. Dziwię się tylko, że dzisiaj ktoś może aż tak nie myśleć, żeby świadomie rezygnować z antykoncepcji kiedy ciąża może zabić matkę i dziecko pewnie też. A NPR to żadna antykoncepcja. Organizm ludzki to nie jest kalkulator i na jego funkcjonowanie może wpłynąć wiele czynników i owulacja może się przyspieszyć czy opoźnić. Nie mówiąc już o tym, że silne plemniki moga przezyć w organizmie kobiety nawet i kilka dni, kiedy ta teoretycznie uprawiała seks w okresie niepłodnym. Jest tyle wpadek a nadal tyle osób wierzy, że seks bez zabezpieczenia tylko w określone dni to antykoncepcja.

Gość gość
A Ty akurat wiesz na czym polega NPR i się wypowiadasz. Kalkulatior/ Jaki kalkulator? żałosne po prostu. NIC nie wiecie, usłyszeliście 30 lat temu o kalendarzyku i na tym się Wasza wiedza kończy. Słów brakuje, jaka ciemnota. Plemniki mogą przezyć i to się bierze pod uwagę przy wyznaczaniu dni płodnych. Jeju, Ty pewnie jak masz śluz płodny to myślisz, ze masz upławy... Powtarzam NPR trzeba się nauczyć, a nie wierzyć. W gumki czy hormony tak wierzycie, a z tego tyle wpadek, co to nie słyszałaś żeby się gumka obsunęla albo pękła?

Gość gość
Zaszlam w ciążę w 26 dc przy regularnych okresach, badaniu śluzu mierzeniu temp itd. Wtedy mąż był w delegacji i nie było go 3 tyg stąd wiem kiedy zaszłam więc mądralo od npr przestań pieprzyć.

Gość gość
Seks powinno się uprawiać kiedy ma się na to ochotę, a nie kiedy ma się dni niepłodne :O po to właśnie w cywlizowanym świecie wymyślono antykoncepcję

Gość gość
A w którym dniu cyklu współżycliście?

Gość gość
Od NPR są wszyscy mądrzy, dopóki nie wpadną. A autorka jeśli w przypadku zagrożenia życia bedzie zamiast normalnej antykoncepcji stosować NPR, jest zwyczajną idiotką i wcale mi jej nie żal. Trzeba mieć nawalone pod kopułą, żeby słuchać się kościoła i narażać swoje życie w imię wymyślonych przez kogoś zasad. Selekcja naturalna i tyle.

Gość gość
Męża nie było i zaszłaś w ciąże? :D

Gość gość
Męża nie było 3 tygodnie tylko, więc zaszła pewnie albo zaraz przed wyjazdem, albo zaraz po, tak trudno zrozumieć? niektórzy chyba nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Gość gość
gość dziś Wpadki przy prawidłowo stosowanej antykoncepcji mechanicznej czy chemicznej to ułamki procentów, i najczęściej są wynikiem złego stosowania danej metody (nieregularne branie tabletek, zapomnienie tabletki, penetracja przed założeniem prezerwatywy zapominając o preejakulacie...). Przyczyny "mechaniczne" są bardzo rzadkie (a w ich przypadku powinna być dostępna antykoncepcja awaryjna). W przypadku nawet najlepszej metody naturalnej wystarczy lekki problem zdrowotny, stres, podróż etc. i szukamy wózka dla bejbika. Pomijam już fakt, że takie uprawianie seksu na gwizdek, a nie kiedy się ma ochotę (a przeważnie największa chęć na seks jest w okolicy owulacji) obcina połowę przyjemności.

Gość gość
Idiotką to jest, jak się bajki zasłyszane powtarza

Gość gość
hallo czasy króla świeczka dawno minęły młode osoby aż tak zacofane szok , szok , szok a wszystkim kręcą faceci w czerni autorko gratuluje inteligentnie napisanej prowokacji , piąteczka

Gość gość
Wpadki przy NPR również są wynikiem złego stosowania metody: wszędzie trzeba się trzymać reguł, bo bez tego ani rusz. Hallo, zacofani to Wy jesteście. Jak można w XXI wieku faszerować się hormonami, kiedy już wiadomo, ze to świństwo niszczy zdrowie

Gość gość
Chyba o NPR mało wiecie. Nie bronię tej metody absolutnie, ale trochę jestem doświadczona w jej stosowaniu i nawet jak mi się cykle skracały czy wydłużały to wiedziałam. NPR zaczęłam stosować jako nastolatka, ale nie z powodu wyznania a z niewiedzy. Była to taka śmieszna metoda, której nas uczyła higienistka w szkole (8 klasa) i uwaga nie jestem dinozaurem, bo mam zaledwie 33 lata:D Oczywiście miałam też potem drugiego chłopaka z którym stosowałam prezerwatywy w połączeniu z tą metodą, a potem kolejnego (święta nie byłam:P ) i znowu NPR, wyznam szczerze, że łatwiej mi siebie obserwować niż brać tabletki, a brałam 4 miesiące i nigdy więcej. Wiem kiedy jestem przed okresem, kiedy po, kiedy mam dni płodne. Lecę na tej wysmiewanej metodzie jakieś łączne 15 lat i się nie zawiodłam. Wiadomo seks w gumie z nowym facetem zawsze, ale też zawsze wiedziałam kiedy mam mieć okres i nie jestem szczęściarą z regularnymi cyklami. P.S moje koleżanki też lecą na tej metodzie, wpadek póki co nie ma, a tak w ogóle to wpadki są od bzykania przerywanego przewaznie:P

Gość gość
Wszyscy moi znajomi stosują tę metodę. Jeśli mają dziecko z wpadki to dlatego, że rozpoznając czas płodny RYZYKOWALI, ale wiedzieli, ze może się począć dziecko. No i metoda nie zawiodła: był czas płodny, poczęło się dziecko.

Gość gość
"Wszyscy moi znajomi stosują tę metodę" Żeby ci przypadkiem ktoś nie uwierzył :D :D :O

Gość gość
A czego się boisz? Że uwierzą? I co? Twoje zycie runie :D

Gość gość
ja pisałam o 00:12 i policzyłam teraz, że na 8 koleżanek jedna używa tabletek (mowa o tych, z którymi rozmawiam na te tematy). Reszta leci na NPR i nie zgadniecie, ale nie ma dzieci z wpadek:D I z seksu w dni płodne nie trzeba rezygnować, zdradzę wam tajemnicę: wystarczy użyć gumki:D Oczywiście to rada dla tych nieszczególnie praktykujących.

Gość gość
dziś Hallo, zacofani to Wy jesteście. Jak można w XXI wieku faszerować się hormonami, kiedy już wiadomo, ze to świństwo niszczy zdrowie ccccc ccccccc nadmiar dzieci niszczy zdrowie hormony są a feee , to nie bzykaj się i problem anty masz z głowy , a jak już musisz to od czego sztuczne penisy , tym się nie zapłodnisz a przyjemność będziesz miała , też jakaś alternatywa to jest