Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieprzyk na wewnetrznej stronie dloni

Polecane posty

Gość gość

Dziś zauważyłam mały pieprzyk płaski po wewn,stronie dłoni na palcu u córki 4latka,boję się czy to coś groźnego,małą ma oka pieprzykow na ciele,ale ten po wewnętrznej stronie palca mnie zaniepokoil,czy to coś normalnego?

Gość gość
Idź po skierowanie do dermatologa, on już powie co z tym zrobić :) Jako dziecko miałam wycinany taki pieprzyk na wewnętrznej stronie dłoni tyle, że mój znajdował się powyżej kciuka. Lekarz zalecił go wyciąć, zabieg trwał 10 min, potem 2 tygodnie gojenia, zdjęcie szwów i po krzyku.

Gość gość
Weź mnie nie strasz

Gość marawstala
Tez taki mam, chyba od dziecka a jakis czas temu pojawił mi się na podbiciu stopy i ten bardziej mnie dziwi

Gość gość
W nocy z nerwów chyba nie będę mogła spać,takiemu małemu dziecku już by wycinali?

Gość gość
Jeszcze ktoś może obeznany e temacie?

Gość marawstala
Lekarz pierwszego kontaku cos więcej na ten temat powie

Gość gość
Raczej pójdę do dermatologa prywatne e bo zależy mi na czasie i już mam jakieś czarne wizje

Gość gość
Marawstala a byłaś z tym u dermatologa?

Gość gość
Ja mam takie doświadczenia, że jeszcze nie zbadał, a już wszystkie chciał wycinać :)

Gość gość
No to nieźle

Gość marawstala
Nie byłam : ) z tamtym moja mama nie panikowala, a teraz tez jakoś nie przeżywam, pewnie to zwykły, niegroźny pieprzyk ale i tak kiedyś się przejde bo mam ich dosc dużo na całym ciele

Gość gość
mam ich dosc dużo na całym ciele x No mnie jakby mieli wszystkie wyciąć, to straciłabym połowę skóry :)

Gość marawstala
No właśnie, zwykle te wypukłe nadają się do wycięcia : ) mojemu bratu takiego wycinali

Gość gość
Dziękuję wam jutro idę prywatnie do dermatologa

Gość gość
Ja jestem w temacie. Właśnie skonczylam usuwanie znamion. Dermatolog dermatoskopem przebadał mi wszystkie znamiona i wyznaczył konkretne do usunięcia. I muszę sprostować że niestety ale nie zawsze tylko te wypukłe zmiany się usuwa a inne nie. To ocenia dermatolog specjalna kamerką. U mnie jeden niby zwyczajnie wyglądający pieprzyk okazał się być dysplastyczny czyli mogło coś się z niego z czasem rozwinąć. Z tego co mówił lekarz to czasem te niepozorne są gorsze od tych wypukłych i na pierwszy rzut oka brzydkich znamion. Trzeba iść na badanie to lekarz powie co i jak.