Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wybaczę Melanii Trump, że wyrzekła sie korzeni

Polecane posty

Gość gość

Zmienila imię i nazwisko, by brzmiało międzynarodowo zamiast słowiańsko. Ja się nie umiem wyprzeć Polski, mimo, że nie głosuje na Kaczora, jestem lewicowa, a i tak idee patriotyzmu chwytam. Nam się to wpaja, a Słowenia jednak nie ma tradycji patriotycznej, może dlatego. Ciągle mam obsesję na tle takich rzeczy, bo uważam, że jednak kocham Polskę, mimo wswzystko. Im bardziej się wschodu ludzie wypierają, tym mniej nas zachód szanuje. Podkreslając pochodzenie i godnie sie zachowując przypominamy światu o części świata jaką jest Europa Środkowo Wschodnia. Nie umiem się pogodzić z tym, że Polska nie cieszy sie estymą;-((

Gość gość
Na pewno Melania teraz płacze w poduszkę z żalu że jej nie wybaczysz.

Gość gość
czemu to takie złe, być z tej części swiata? no jo....w sumie kariery by nie zrobiła w Słowenii...nie na taką skalę, no dobra, chciała brać z zycia po prostu

Gość gość
Nie wiem na jaką skalę Melania zrobiła karierę, no bo nie słyszałam o niej póki jej mąż nie zaczął kandydować na prezydenta. A zachód tak czy siak nie będzie nas szanował przez wrodzone poczucie wyższości, które kiedyś sobie ubzdurali, a któremu dziś konsekwentnie hołdują.. We włoszech robią nawet skecze o polakach uprawiających seks, wygląda to mniej wiecej tak: kobieta się kładzie, facet na nią, po czym rusza się jak by go prąd pokopał i koniec. :) A jaki mają ubaw ;)

Gość gość
kolonizowali innych ludzi chuj z nimi, i tak ich wszystkich lubię a z Melania przesadzam- każdy ma swoje zycie, wyjechała, bo chciała, bo miała szanse na kariere, po tylu latach jest Amerykanka na bank i spoko Polska jest moja słabościa ostatnio i ja przy okazji byle głupot rozkminiam o Polsce, lol nie wiem czego się boję, chyba widzę po rpostu przykra rzeczywistośc ale zycie jest ogólnie jest smutne, tu i tam i wszędzie

Gość gość
No właśnie, a Polska nigdy tego nie robiła ;) pomyśl teraz kto jest wyższy moralnie i dlaczego możemy mówić "nie".. Nasza historia sięga o wiele dalej w przeszłość niż uczą nas w szkołach, co swoją drogą jest dziwniejsze niż wszystko inne co nas spotyka i na co sami pozwalamy.. ;) A zachód.. zachód żyje mżonkami, które są wynikiem ich subiektywnej wyobraźni i wybujałej fantazji, a jak się to mówi na sportowo: niech wygra lepszy.. pamiętaj, że oliwa zawsze sprawiedliwa i na wierzch wypływa, choćby nie wiem co..;) Zachód to tylko prości ludzie, którzy załatwią się sami przez swą nieudolność i straszną lekkomyślność. Nie życzę im tego, bo kibicuję europie w walce cywilizacyjnej, ale skoro uważają się za tych naj naj na starym kontynencie, to niech to "udowadniają" dalej na swój nieudolny sposób, ale niech potem nie przyłażą ZNOWU żebrząc Polskę o pomoc. Aczkolwiek myślę, że tym razem będą woleli zdechnąc w swoim własnym smrodzie niż przyznać się do błędu. Tak sądzę. Tak więc "każdemu swoje" jak się to mówi w południowo-zachodniej europie :P

Gość gość
ok, zobaczymy...

Gość gość
Jestem pewna, że Melania dumna jest ze swoich korzeni i chwali się swym pochodzeniem, ponieważ w amełyce każda kropla, że tak powiem "egzotyki" w genetyce, gwarantuje urodę i zazdrość amerykańców. ;)

Gość gość
gość dziś Na pewno Melania teraz płacze w poduszkę z żalu że jej nie wybaczysz. :D

Gość gość
Ja też mam hopla na temat Polski. Kocham.

Gość gość
Jak Polacy zaczną kopac Polskę to koniec, trzeba kochać, jak nie My, to kto?

Gość gość
gość dziś A na punkcie kogo mam mieć? Niemców? A może Rosjan? ;) Jestem Polką i nie będę tolerować żadnych niestosownych uwag na punkcie polskości jako takiej, bo choć część Polaków pozostawia wiele do życzenia (jak to ujął C.K.Norwid "Polacy są wspaniałym narodem i bezwartościowym społeczeństwem") to nasza historia jest wielka i dumna, a nasze ideały trafne, ponadczasowe i świadczą o dobrych zamiarach, a to chyba jest największą wartością na arenie międzynarodowej. I oni to wiedzą dlatego nasza "prawość" tak bardzo ich "uciska". Mendy jedne ;) I nie będzie mi tu zachód wyjeżdżał z mentalnością typu dwubiegunowa europa i ich niezłomne prawo do większych/lepszych korzyści, kosztem naszej ziemi, gospodarki, siły roboczej, konsupcji towarów drugiej kategorii, itd. ponieważ "oni tak zadecydowali". Dlaczego mam się na to zgadzać? Nonsens. ;) Pamietaj, że Polska to Polacy, każdy z nas.. no chyba, że wyrzekniesz się własnych korzeni, to wtedy nie ;)

Gość gość
Słowa typu "mieć hopla" na punkcie czegoś nie mają pozytywnego wydźwięku, a świadczą raczej o wariactwie albo szaleństwie, tak jak źle postrzegany wg lewackiej "idei poprawności" narodowy socjalizm ;) czyli jako ograniczone podejście do życia, wyolbrzymienie uczuć patriotyzmu i wyważanie z góry własnego narodu, religii lub rasy. Takie rzeczy mają miejsce, ale tylko w ekstremalnym radykalizmie. A dla lewaków świat jest czarno biały.. i kto tutaj jest ograniczony? Tak a propo.. ;)

Gość gość
gość dziś Widziałam ten skecz we włoskiej tv, w popularnym programie kabaretowym.

Gość gość
Ale mają też skecze o polskich opiekunkach niedołężnych emerytów, polskich robotnikach i polskich nianiach itd., które "kradną" ich rozpustnych mężów..;) etc.

Gość gość
Ale my mamy skecze o głupocie włoskiej i ich niskim IQ także chyba jesteśmy kwita..:P;)