Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PATENTY na usypianie niemowlaków

Polecane posty

Gość gość

Co robicie żeby wasze niemowlaki spały spokojnie?? słyszałam o tych wszystkich nowych wynalazkach typu woombie, kokony, które mają spowodować że dziecku będzie ciasno i będzie spokojniejsze. Próbowałyście? macie jakieś swoje sposoby?

Gość gość
Ja znam 5S. Działa.

Gość gorgonzolla
Jak moja żona była jeszcze małym pasożytem, ojciec woził ją wokół bloku w aucie. Biały szum usypiał ją w kilka minut :D

Gość gość
U mnie naskuteczniejszy sposob... - cycek. No niestety ale cycem jeszcze najpredzej uspie dziecko a inne sposoby hmm przytulanie, lulanie. Dziecko samo nie chce zasnie w lozeczku choc probowalam milion razy

Gość gość
Moja ma taki półkokon zrobiony z ręcznika i owinięty pieluszka. Zobaczyłam to jeszcze w szpitalu i postanowilam zastosować w domu. Wkładam do łóżeczka, daje smoczek albo i nie. Czasami włączę aplikacje szumis (pralka albo pociąg), mówię dobranoc i wychodzę. Od samego początku zawsze robie tak samo. Nie ma spania przy piersi, w bujaku czy na kanapie. Wyjątkiem jest wozek na spacerze i fotelik w samochodzie. Najwazniejsza według mnie jest konsekwencja

Gość gość
16:11 mam dokladnie tak samo, ile mcy ma Twoje dziecko?

Gość gość
Klasę do łóżeczka i włączam karuzelkę z projektorem. Co jakiś czas przychodzę i głaszczę synka. Staram się nic nie mówić żeby sie wyciszył. Czasem zaśnie po 15 min a czasem po godzinie ale lepsze to niż bujanie...

Gość gość
Ja siadałam w fotelu. Córka na kolanach przytulona do mnie i swojej przytulanki-kocyka. Czytałam dwie książeczki na zmianę, które jakoś wyjątkowo dobrze jej brzmiały. Lekko poruszałam kolanami w lewo i prawo. Wszelkiego krępowania, owijania na ciasno kocami/kokonami/noszenia w chuście szczerze nie znosiła.

Gość gość
Pielucha tetrowa na głowę gdy widzę że dziecko jest już zmęczone i od razu zasypia -gdy wejdzie w głęboki sen zdejmuję.

Gość gość
Sam zasypia w lozeczku, czasem na macie ,do zabawy w lezaczku. Na noc dostaje butle mm z kaszka i to jest znak ze trzeba spac.