Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienie formalnosci

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, które miały to nieszczęście przechodzić przez poronienie i pochówek.... Do kogo powinnam iść, aby uzupełnił kartę martwego urodzenia? Do lekarza prowadzącego? Do administracji szpitala? Z czym mam iść do pracodawcy aby zawnioskować o urlop macierzyński (teraz jestem na L4, chcę to potem rekalkulować na macierzyński)?

Gość gość
W którym tygodniu poronilas?

Gość gość
Nie wyglupiaj sie i idZ do roboty. Urlop macierzynski przysluguje po uroczeniu martwego DZIECKA po 22tc.

Gość gość
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej.Po co ci macierzyński?Żeby siedzieć w domu i się użalać?Jak potrzebujesz czasu trochę to weź tydzień urlopu i tyle.

Gość gość
Robić jej się nie chce i kombinuje. Leniuch śmierdzący.

Gość gość
Nie słuchaj urlop macierzynski nalezy ci sie. Ok 2 miesięcy

Gość gość
Najpierw musisz na własny koszt zrobić badania genetyczne kariotypu, a dopiero później dostaniesz akt urodzenia z adnotacją o zgonie.

Gość gość
Tez poroniłam w 11 tc. W dokumentach wpisałam ze ma być zbiorowy pochówek w grobowcu dzieci nienarodzonych .są takie pochówki raz na jakiś czas. Normalnie msza ,z księdzem na cmentarzu. Jest biała trumienka z cialkami tych malenstw. Ja miałam zwykle l4 po zabiegu. Chyba tydzień. Ale nie czułam się iść do pracy wiec poszłam do mojej gin i dała mi jeszcze 2 tygodnie l4. Później do pracy. Nie staralam się o ten zasiłek 4000 ,pogrzeb itp. Mogłam tez dostać 2500 za martw urodzenie ale nie chciałam zabijać kasy na swojej tragedii. 11 tc to maleństwo, tak jest pochowane na cmentarzu ale nie robiłam sama pogrzebu. Co innego np 22.24 tc kiedy jest normalnie poród i dzidziuś jest juz większy. ......