Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 35latekLU

Przedział wiekowy kobiety dla 35letniego faceta?

Polecane posty

Gość 35latekLU

Tak się złożyło, że jestem jeszcze singlem. Nie chcę, ale muszę :) Obiektywnie. To jednak nieistotne. Chciałbym się Was - kobiet i mężczyzn - zapytać, jak uważacie jaki jest najlepszy przedział wiekowy kobiety do związku dla 35latka? (dbam o siebie, sport, rozwój intelektualny etc.) Ja osobiście, biorąc pod uwagę już jakieś doświadczenia nie tylko prywatne, ale i zawodowe, uważam, że co najmniej (minimum) to 28 lat licząc do swojego wieku. Co wy na to (tylko tak na poważnie)? Pytam, bo wiele osób się mi dziwi, że... postawiłem za "wysoki" wiek. Nie wiem, mnie się wydaje, że 10-12 lat różnicy jest "dziwne" i kompletnie nie będzie o czym rozmawiać... ale może się mylę. Inną rzeczą jest, że spotkać fajną dziewczynę, wolną, w tym wieku, jest bardzo trudno... w zasadzie to już nie mam pomysłu gdzie szukać :/

Gość gość
Ja jestem 12 lat młodsza od partnera a on ma 40 nie ma reguły

Gość gość
Jesteś aż tak ograniczony? Patrz aby to dobra kobieta była a nie na jej nr pesel :(

Moja heurystyka: 10 lat młodsza. 25-26lat. 1) Kobiety w wieku lat 30+ mają często ciśnienie na rozród i ślub, takie że im umysł przyćmiewa. Dlatego, biorą chłopa, który im po tym jak już się ożenią i rozmnożą przestaje pasować. 2) Trzeba co najmniej trzech lat mieszkania razem by ocenić czy kobieta nadaje się na partnerkę. A płodność kobiety spada. Jeśli się planuje dziecko i chce się poznać osobę z którą się będzie miało dziecko, lepiej brać kobietę w latach 20stych. 3) Starsze kobiety mają już ustalony charakter (coś co umężczyzn następuje dopiero koło 40stki), czyli jak się nie trafi na idealnie dopasowaną drugą połówkę, to ona się już nie dopasuje. 00 @ gość dziś Najpierw trzeba określić grupę docelową sposród, której będzie się szukać. ;) An na dowód kobiety jak najbardziej należy patrzeć. Zwlaszcza jak się jest w Tajlandii :P

Gość gość
Patrz by miala ukonczone 16lat i nie bierz starszej niz 19 nooo max 20 bo powyzej to juz nic niewarte dziadostwo

Gość gość
18-26, niedługo będziesz miał kryzys wieku średniego, przyda Ci się młoda dupa, taka około 20stki, lepiej ci będzie przez to przejść

Gość gość
nie patrz na wiek tylko na to jaki ma charakter, wyglad, czy z jego glowa wzystko ok, czy nie ma zobowizan, czy nie jest dewiantem i co moze ci zaoferowac

Gość gość
Wiek nie ma znaczenia trzeba poprostu się zakochać.Kobieta musi mieć to coś co przyciąga.Jak będziesz podchodził zbyt rozsądnie to Ci się nie uda.Powodzenia

Gość gość
Ogólnie starsza wyższa brać słabo. No chyba że dobrze się bzyka.

Gość gość
ok 30 - 40 lat

Gość gość
30-40 lat

Gość gość
Przede wszystkim partnerka powinna być młodsza. Twoje typowanie jest właściwe. Powinna być młodsza maksymalnie o 7 lat. Też tak bym typował gdybym był na twoim miejscu.

Gość gość
Łatwo nie będzie. Większość ładnych kobiet ok.30 tki to już mężatki. No chyba, że nie patrzysz na wygląd. Jesteś spóźniony o ok.10 lat. Jako 25 latek mógłbyć szukać partnerki wśród 20 latek. Łatwiej znaleźć ładną 20 latkę niż 30 latkę. To oczywiste.

Gość 35latekLU
To, że moje życie przesunęło się z pewnych powodów o ok. 8 lat, to wiem sam :) ;)... mam też świadomość, że powinna - z czysto biologicznych względów (jak to zabrzmiało, no ale taka jest prawda) - być z zasady młodsza. Zanim się dotrzemy, będziemy mieli po 40 ;)... ale zapytam inaczej - raczej zdanie kobiet chciałbym poznać, Wasz punkt widzenia: 1) jak jest odbierany przez Was 35letni facet (od razu: mówią, że w porządku, normalny, na poziomie i poukładany) startujący powiedzmy - do 25latki? 2) nie jest to zbyt - nie wiem jak to określić - "niestosowne"? Tak, cholera - jestem z zasady zbyt racjonalny. To moja wada :) Czasami :)

Gość marawstala
+/- kilka lat różnicy ale możesz uważać inaczej : )

Gość gość
Ja takich na portalach randkowych odrzucam. Mam 25lat, choć w realu jakby mi się spodobał to nie patrzyłabym na wiek. Ostatnio spodobał mi się 43latek :P

Idź na przemiał: Tinder i Fotka. Jak Ci napisała dziewczyna powyżej wiele takich odrzuci i nie masz co się bawić w posty zapoznawcze.

Gość zielona kawa 40
Raczej dojrzała, pracująca, nie paląca, mająca to coś w głowie i w sercu :D Potrafiąca zrobić coś z niczego :classic_cool:

Gość 35latekLU
gość : skąd takie odmienne podejście?

Gość zielona kawa 40
Boje się burzy :(

Gość 35latekLU
Zielona kawa - u nas była o 13 :) To jak dziewczyny, akceptujecie taką różnicę wieku? Nie wiem, co o tym myśleć :)

Gość zielona kawa 40
Nas nie pytaj :) Kieruj się rozumem, sercem i co podpowiada intuicja :)

Gość 35latekLU
Dobra, zapytam wprost - czy 35letni facet zagadujący do np. 25latki się nie ośmiesza w jej oczach?

Gość gość
Samotnych trzydziestek jest na pęczki, uderzaj najlepiej do kobiet 27-33 lata.

Gość gość
Samotnych i rozwiedzionych z dziećmi :(

Gość gość
pytanie jest glupie. a jak juz musisz miec wytyczna: plus/minus kilka lat

Gość gość
1. 20.12 - Akurat z czysto biologicznych względów to żadna kobieta młodsza od Ciebie nie powinna patrzyć w Twoim kierunku dla swojego dobra. A) Starszy pan to często brak zdrowia ewentualnego potomstwa poczytaj sobie o starszych panach i rozmnażaniu: https://tylkomedycyna.pl/wiadomosc/genetycy-odradzaja-starszym-mezczyznom-plodzenie-dzieci http://tatapad.pl/zdrowie/wiek-ojca-a-zdrowie-dziecka-mezczyzni-maja-date-waznosci/ B) Żyjecie krócej - znam sporo wdów, które tymi wdowami są z 15-20 lat. Statystycznie panowie żyją krócej ok. 10 lat + różnica wieku między partnerami i kobieta w najtrudniejszych chwilach, gdy jest starsza zostaje sama. Facet ma opiekunkę na starość, a kobieta ? 2. To nie względy biologiczne ( patrząc nie tylko z punktu widzenia faceta, ale też kobiety, które na to przyzwalały )przyczyniły się do tego, że faceci przebierali w młodszych kobietach - był patriarchat no i relacje na zasadzie ja dbam o pożywienie, więc sobie w zamian wybieram młodą i piękną. Teraz panowie chcą równości w zarabianiu na wspólny dom - wszystko ma być pół na pół. Tylko w takim razie po co młodej dziewczynie, taki stary facet ? 3. Uczuć nie biorę tutaj oczywiście pod uwagę, bo Ty zakładając ten post też ich nie wziąłeś pod uwagę, tylko czystą kalkulację.

Gość gość
W Polsce to szybciej zostanie się DZIADEM niż dziadkiem. 550 zasiłku, pensja 800 zł, ceny z kosmosu. Wysokie bezrobocie.

Gość gość
A gdzie te piękne i wolne kobiety po 30?:) Hahaha podobno jest ich pełno, tak piszą na forum po 30 w odpowiedzi na teorie, że większość wolnych po 30tce to zaniedbane, otyłe, z krótkimi włosami kobiety.