Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Klaudiaaaaaa

Plamki u żółwia !!!!

Polecane posty

Gość Klaudiaaaaaa

Od 16 lat posiadam żółwia wodno-lądowego A dokładnie czerwonolicego ... jak był malutki to oczywiście miał grzałke terrarium wszystko tak jak trzeba ale od kilku lat, kiedy jest już tak duży zajmujemy się nim w inny sposób, spaceruje po domku , wychodzi sam na taras na słoneczko, kiedy chce do wody i zjeść to poprostu idzie sam pod akwarium i daje znać o sobie wtedy jest natychmiast wkładamy karmiony , wpuszczany jest też wtedy kiedy to on chce wyjść, oczywiście wcześniej plukany i czyszczony , zimuje za kanapa pod swoim kocykiem tam co roku sam się pcha ... I ten system się sprawdzał zawsze żółw był zdrowy, i wyglądał n szczęśliwego ale ostatnio pojawiły się u niego brzydkie białe plamy .. przejzalam już tyle forum i wszędzie pisze że grzybica, ewentualnie ze brakuje mu słońca, faktycznie w tym roku mało bywał na słoneczku, są problemy rodzinne i rzadko kto jest w dzień w domu ... I już zglupialam nie wiem co zrobić żeby moje maleństwo było zdrowe, weterynarz który jest blisko kompletnie nie zna się na gadach A jestem z małej miejscowości i nie wiem czy mogę jakoś spróbować sama mu ulżyć, czy muszę szukać specjalisty gdzieś dalej? Doradzi ktoś?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować