Gość Klaudiaaaaaa Napisano Czerwiec 22, 2018 Od 16 lat posiadam żółwia wodno-lądowego A dokładnie czerwonolicego ... jak był malutki to oczywiście miał grzałke terrarium wszystko tak jak trzeba ale od kilku lat, kiedy jest już tak duży zajmujemy się nim w inny sposób, spaceruje po domku , wychodzi sam na taras na słoneczko, kiedy chce do wody i zjeść to poprostu idzie sam pod akwarium i daje znać o sobie wtedy jest natychmiast wkładamy karmiony , wpuszczany jest też wtedy kiedy to on chce wyjść, oczywiście wcześniej plukany i czyszczony , zimuje za kanapa pod swoim kocykiem tam co roku sam się pcha ... I ten system się sprawdzał zawsze żółw był zdrowy, i wyglądał n szczęśliwego ale ostatnio pojawiły się u niego brzydkie białe plamy .. przejzalam już tyle forum i wszędzie pisze że grzybica, ewentualnie ze brakuje mu słońca, faktycznie w tym roku mało bywał na słoneczku, są problemy rodzinne i rzadko kto jest w dzień w domu ... I już zglupialam nie wiem co zrobić żeby moje maleństwo było zdrowe, weterynarz który jest blisko kompletnie nie zna się na gadach A jestem z małej miejscowości i nie wiem czy mogę jakoś spróbować sama mu ulżyć, czy muszę szukać specjalisty gdzieś dalej? Doradzi ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach