Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel u 4 tygodniowego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Byłam u pediatry dostaliśmy tylko nakaz robienia inhalacji nic po za tym. Jestem przerażona boje się ze wylądujemy w szpitalu

Gość gość
I jeszcze mam okkepywac jak kaszle i zaraz po inhalacji.

Mój też kaszlał jak miał 3-4 tygodnie,po wypiciu mleka wymiotował z tego kaszlu.Po 4 dniach przeszło.

Gość gość
Zoma pediatra sugerowana ze to nie infekcja tylko dziecko się zachlysnelo i to tak się dzieje. Nie jestem do tego przekonana bo starsze dziecko też miało kaszel boje się ze go zaraził. W nocy i teraz chciał Kaszlnać i nie mógł tak jak by miał się dusić

Gość gość
Obserwuj, w razie co jedź na pogotowie, tam cię z takim maluszkiem od razu przyjmą, ja byłam z 6 msc dzieckiem w szpitalu skierowana przez pediatre po prostu żeby się upewnić, porobili badania i tego samego dnia nas wypisali i mówili żeby w razie potrzeby przyjeżdżać bo z takiemu małemu dziecku to w godzinę może się stan zmienić

Gość gość
Jeśli coś złego będzie się działo to wgl dają takim malcomiejscu jakieś leki? Czy tylko szpital?

Gość gość
Jak długo mam go oklepywac po inhalacji? Pediatra mówiła 5 min to jest nie do zrealizowania strasznie sie złości i płacze

Gość gość
Obserwuj takiego malucha. Moj w wieku 3 miesiecy mial zap.oskrzeli i oczywiscie szpital. Zarazil sie od starszej siostry. Leczenie nie jest jakies skomplikowane ( inhalacje) ale to sa zbyt male dzieci zeby leczyc w domu. Ty masz leczenie domowe bo pewnie oskrzela/ pluca czyste. Zwroc uwage czy dziecko nie ma swistow przy oddychaniu- taki charalterystyczny dzwiek przy wydechu. Mozesz tez np policzyc ilosc oddechow na minute. Juz nie pamiętam ile to jest norma ( moje dziecko np oddychalo za szybko i lekarz sie bal dusznosci). Krotko mowiac : obserwuj , stosuj sie do zalexen lekarza a jal bedzie pogorszenie to idz koniecznie na osluchanie.

Gość gość
to nie infekcja tylko dziecko się zachlysnelo i to tak się dzieje x Znajoma pediatra powinna chyba wiedzieć, że istnieje również coś takiego jak zachłystowe zapalenie płuc. Ale to tylko tak się czepiam, że zachłyśnięcie może przejść w coś więcej. Jak córka miała katar, to nalewałam wrzątku do miski i wlewałam 2-3 krople olejku z drzewka herbacianego i jak spała, to leżałyśmy obok (nie nad!) i oddychała.

Gość gość
Oszaleje. Byłam dziś u pediatry czysto nic nie słychać ale dal antybiotyk. Dziś sobota pojechałam na izbę przyjęć. Nic nie słychać czysto. Dostał wit c i mucosolvan 1ml 2x i oczywiście inchalacje i oklepywanie. Powiedziałam na koniec o antybiotyku powiedziała ze nie ma potrzeby i to nie antybiotyk dja tak małego dziecka. I kogo tu słuchać

Gość gość
Oddycha raczej normalnie jak ssie piers to spokojnie powoli nie ma kataru. Ale czasami tak kaszle ze aż mam ciarki. Jak płacze to wtedy najbardziej. Jak śpi to spokojnie

Gość gość
Byłam dziś po raz kolejny u pediatry co kazała robić inchalacje. Bardzo dokładnie go badała u nadal nic nie słyszy. A dziecko nadal kaszle i charczy ja nie wiem co nam robić? W czwartek mamy iść na kolejną wizytę u wtedy będzie decydować co robimy bardzo możliwe ze da antybiotyk. Bardzo się martwię. Szukam dobrych pediatrów w moim mieście ale na pewno się jutro z dnia na dzień nie dostane nawet prywatnie

Gość gość
22:06- a z czego sa te inhalacje ? Sama sol fizjologiczna czy leki typu berodual/ nebbud?