Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może oznaczać bol głowy ?

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu boli mnie mega głowa aż mnie mdli Nie wiem czy to zr zmęczenia bo pracuje non stop od kilku tygodni bez dnia wolnego Boje się bo naczytałam się w internecie o raku mózgu i teraz sobie wmawiam ze to mam.. Już kiedyś zdarzały mi się takie bóle ale to z przemęczenia Wtedy wystarczało kłaść się o tej samej porze i przechodziło a teraz się boje.. boje się ze mam raka a nie chce umierac.. jestem za młoda a po drugie mam chłopaka którego bardzo kocham i nie chce go tutaj zostawiać jakbym umarła..Pomocy..

Gość gość
Bardzo śmieszne naprawdę Zajmij się sobą zamiast gadasz takie głupoty serio

Gość gość
Wygląda na klasyczną migrenę albo bóle napięciowe. Idź do lekarza po skierowanie do neurologa. Dostaniesz leki na te bóle, może się uda skierowanie na rezonans. Bez recepty możesz wypróbować Etopirynę, Aspirynę, Solpadeine albo Nurofen Forte (najlepiej na samym początku), na mdłości imbir lub woda z cytryną. Mi leki bez recepty nie pomagają, ale niektórym koleżankom tak. Lekarz może przepisać tryptany.

Gość gość
Tez tak właśnie myślałam bo wszyscy z rodziny mówią ze to przemęczenie albo tez od oczu bo mam spora wadę ale do lekarza się wybiorę i to w poniedziałek bo niestety w mojej miejscowości w soboty nikt nie przyjmuje Dziękuje za odpowiedz Ulżyło mi

Gość gość
Jeśli pójdziesz na NFZ to do neurologa pewnie trochę poczekasz. Najlepiej byłoby po prostu odpocząć i zobaczyć co będzie. Stres, niewyspanie, pośpiech często kończą się właśnie bólem głowy. Rak mózgu oczywiście zawsze jest możliwy, ale to tak samo jak rak wątroby, jelita, piersi i wszystkiego innego - trzeba się badać ale nie można zakładać, że się go ma jak tylko palec zaboli. Wg mnie to z przemęczenia jest.

Gość gość
Tak jak mówiłam zdarzało mi się takie bóle kiedyś gdy siedziałam do 5 rano ale gdy o siebie zadbałam wszystko znikło wiec mam nadzieje ze i tym razem tak będzie bo nie dostrzegłam u siebie objawów raka ale jednak wyczytałam te bzdury i wmówiłam sobie ze choruje ale jednak jest inna możliwość Dziękuje z całego serca za pomoc

Gość gość
Ja mam migreny i napięciowe od 10 lat, dlatego wg mnie to u ciebie też tak wygląda. Miałam rezonans (ale to jakoś po 5 latach regularnych bóli dopiero) i nic nie wykazał, aczkolwiek nawet gdybym nie miała to po 10 latach to ten rak by mnie już zjadł gdyby to było to.

Gość gość
Mam nadzieje ze to tak będzie wyglądać

Gość gość
Najlepiej zrobić rezonans i udać się do specjalisty. Najszybciej takie badanie zrobisz w LuxMed Diagnostyka. Nie trzeba mieć u nich skierowania.

Gość gość
Jeśli ciągle jesteś przemęczona i masz zawroty głowy, czujesz się senna i przemęczona a do tego mało dostarczasz płynów swojemu organizmowi to możliwe że masz pierwsze objawy odwodnienia organizmu. Nie możesz nic z tym nie robić, a żadne tabletki przeciwbólowe nie rozwiążą tutaj sprawy. Możesz udać się do lekarza jak najbardziej, ale i tak będziesz musiała zacząć pić 2-2.5 litry wody dziennie i nigdy nie schodzić poniżej tego progu. Dobrze też gdybyś sobie zakupiła wyrób Orsalit, jest to bardzo fajny roztwór do picia o przyjemnym smaku, który będzie wspomagał Twój organizm i dbał byś zawsze miała wszelkie płyny na odpowiednim poziomie

Gość gość
HA HA, NIE WIEM JAK U WAS W WASZYCH REJONACH ale u mnie od rodzinnego bardzo ciężko jest dostać gdziekolwiek skierowanie np. do neurologa a pózniej na rezonans, a wy tak lekko o tym piszecie -idz do neurologa zrób rezonans, a jak jest u was jakie sa kolejki