Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę znaleźć pracy po urlopie macierzyńskim.

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ja nie zatrudniam młodych kobiet ani matek małych dzieci właśnie ze względu na to, że albo w momencie dostania umowy idą na l4, bo w ciąży albo biorą zwolnienia na dziecko. Ja wolę mieć solidnych pracowników, którym płacę godziwe pieniądze niż osobę, która będzie ciągle na zwolnieniu, a inni będą musieli pracować za nią. xxx Na całe szczęście są jeszcze w Polsce solidni pracodawcy a nie januszerka biznesu jak ty. Do solidnych pracodawców matka przychodzi z uśmiechem na ustach realizować się zawodowo i wie, że pracownicy nie są tak zawaleni robotą (bo prywaciarz woli przyżydzić na etatach), że jej kilkudniowa nieobecność może zachwiać g...naym biznesem.

Gość gość
na l4 jest plaga np. w szkołach, syn chodzi do szkoły, i jego wychowawczyni beztrosko oswiadczyła, ze i tak wiekszosc czasu jest na l4, bo choruje.

Gość gość
"gość dziś Też byłam w takiej sytuacji pół roku temu i musiałam iść na kasę do Biedry smutas.gif" Ile zarabiasz w Biedronce ? Ja pracuje w Tesco na zlecenie *tylko wykładanie towaru ) i mam 1750 zł netto.(pełny zus + chorobowe ) Nie wiem jak placa w innych marketach ?

Gość gość
A może ma raka? Co, miała szlochać i się rodzicom spowiadać?

Gość gość
Pracy jest pełno. Ja znalazłam pracę w 2 dni. Czemu praca w sklepie cię przeraża? Ja pracuje w stokrotce i nie powiem jest ciężko czasem ale nie aż tak. Mam troje dzieci najmłodsze 4 lata i daje rade chociaż na 3 zmiany pracuje. Wszystko jest do ogarnięcia. Teraz biorą chętnie bo odkąd jest 500 mało kobiet chce pracować. Szefowa szuka np od mcA u nas do pracy osoby i nic. Spróbuj może w call center to jest zazwyczaj praca jedno zmianowa i lekka. Pracowałam rok temu i można dobrze zarobić. Jeśli ktoś naprawdę chcę pracować to znajdzie więc próbuj, nawet na fb i olx są ogłoszenia

Też jestem zdania, że pracy jest dużo. Mówię tak dlatego, że dość często zmieniam pracę i nie sprawia mi dużych problemów. Wg mnie problem leży gdzieś indziej - w podejściu. Dużo ludzi ogranicza się tylko do wysyłania cv - zwykłego, przeciętnego i niczym sie nie wyróżniającego. Jeśli pracodawca dostaje masę takich przeciętnych cv, to jakie masz szanse? Ludzie, wysilcie się trochę bardziej. Stwórzcie chociaż CV, które po prostu się wyróżnia. Zobaczycie różnice. Fajne szablony CV w Wordzie do edycji można sobie pobrać z stronki: checklista.pl