Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoswiadczonafff

Co dalej po cytologii?

Polecane posty

Gość Niedoswiadczonafff

Niedawno byłam na pierwszej cytologii w małym, prywatnym gabinecie - nie w przychodni. Wyniki mają być za kilka dni. Mam pytanie - jakie jest dalsze postępowanie? Czy sami dzwonią, że są wyniki czy sama mam się pofatygować? Konretny termin nie był podany. Czy gdy dostanę te badania to od razu będę miała konsultację u ginekologa na temat tych wyników (jeśli wyniki będzie inny niż "jedynka") czy po prostu wydają "papiery" i cześć? Papier dostanę od recepcjonistki czy bezpośrednio od lekarza? Jak to jest?

Gość gość
U mnie dzwonia tylko gdy wynik jest II jak po 3tyg nie ma tel to trzeba isc samemu do rejestracji i poprosic o wynik. Jakby bylo cos nie halo to sie dowiesz bo Ci zadzwonia.

Gość IIIb
Zadzwoń na recepcję za 2 tyg. i zapytaj o wyniki. II też jest ok. Przy małej infekcji lekarz zostawia receptę na recepcji. Ja miałam 3B czyli stan przedrakowy to chcieli do mnie zadzwonić ale nr mieli nieaktualny. Jak sama zadzwoniłam to kazali mi przyjść zaraz w ten sam dzień. Mimo tego, że normalnie czeka się na wizytę ponad miesiąc.